Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Διάλεξη του Μουσικού Ευάγγελου Δουγαλή με γενικό τίτλο: Η Μουσική απεικόνιση του Χιονιού από τον Debussy. Τα βήματα στο χιόνι την Τετάρτη 21-12-2022, στις 11:00 πμ

 


Στα πλαίσια του κύκλου διαλέξεων  του 3ικαστικού 3ργαστηρίου του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, ο προπτυχιακός μουσικός   Ευάγγελος Δουγαλής ,    θα παρουσιάσει εξ αποστάσεως   το  έργο του , την Τετάρτη 21-12-2022, στις 11:00 σε ανοιχτό κάλεσμα για το κοινό με γενικό τίτλο: Η Μουσική απεικόνιση του Χιονιού από τον Debussy . Τα βήματα στο χιόνι

Η παρουσίαση  θα γίνει δια ζώσης στην αίθουσα Μέγας Αλέξανδρος και  διαδικτυακά στην εικονική αίθουσα 3 του ΤΕΕΤ Σχολή καλών τεχνών Φλώρινας ΠΔΜ  του κεντρικού κτηρίου. Η διάλεξη είναι ανοιχτή στο κοινό στον σύνδεσμο  https://zoom.us/my/uowm.eetf3, Meeting ID: 680-447-7017 και επιτόπου.

Η διάλεξη γίνεται στα πλαίσια μιας άτυπης  διατμηματικής συνεργασίας με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο για να διερευνηθούν τα γνωστικά πεδία των οπτικοαουστικών, των ακροατικών   ηλεκροακουστικών , εικαστικών  και διακαλλιτεχνικών γνωστικών πεδίων. Η συνεργασία θα διευρυνθεί με ανταλλαγές και υλοποιήσεις συνεκθέσεων και συνακροάσεων μεταξύ των εμπλεκόμενων με τελική  απεύθυνση στο κοινό.

Πρώτη θεματική ενότητα :  Τετάρτη 21-12-2022 . Η Μουσική απεικόνιση του χιονιού από τον Debussy. Τα βήματα στο χιόνι

 

Μία μουσική παρουσίαση και ανάλυση του 6ου πρελούδιου για πιάνο του Debussy. Θα συζητήσουμε σχετικά με ιδέες που διατρέχουν το κομμάτι, αισθητικά και φιλοσοφικά ζητήματα βιώνοντας μια οπτικοακουστική εμπειρία.


Σύντομο βιογραφικό Ευάγγελος Δουγαλής.

Προπτυχιακός Φοιτητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο  με έδρα την Κέρκυρα, σπουδάζει στην Κατεύθυνση Σύνθεση για Ενόργανη και Φωνητική Μουσική με δασκάλους του, τους  Ιωσήφ Παπαδάτος, Δήμητρα Τρυπάνη, Βασίλης Κίτσος και Σπύρος Δεληγιαννόπουλος. Ταυτόχρονα ασχολείται με το πιάνο και την συνοδεία πιάνο καθώς και με μεταγραφές μουσικών κομματιών προσαρμοσμένα για μουσικά σύνολα πνευστών, εγχόρδων κτλ. συνάπτοντας συνεργασία με την εκδοτική εταιρεία Forton Music στην Βρετανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου