Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

«Το Μέλλον είναι Εδώ», Ημερίδα για τα Μουσεία στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού


Στις 5 Δεκεμβρίου, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Γενικό Προξενείο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη και το Βρετανικό Συμβούλιο διοργανώνουν συνέδριο με τίτλο «Το Μέλλον είναι Εδώ: Εξελίσσοντας τη Στρατηγική, τον Προγραμματισμό και την Επικοινωνία Μουσείων και Πολιτιστικών Οργανισμών» υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Κίνησης των πέντε μουσείων. 

Πρόκειται για τον τέταρτο σε συνέχεια συνέδριο που πραγματοποιείται πάνω σε θέματα μουσειακών πρακτικών. Το συγκεκριμένο απευθύνεται σε επιμελητές, διοικητικά στελέχη, και καλλιτέχνες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν σχετικά με τις αλλαγές και καινοτομίες στη χάραξη στρατηγικής πολιτιστικών οργανισμών στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο με τον οποίο οι πολιτιστικοί οργανισμοί ανανεώνονται για να ανταποκριθούν σε ένα νέο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον, και πώς χρησιμοποιούν το design και τις νέες τεχνολογίες στον σχεδιασμό προγραμμάτων και την επικοινωνία τους με διαφορετικές κοινότητες. 


Η Cynthia Round, Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ και Εξωτερικών Σχέσεων του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης, θα μιλήσει για το σχεδιασμό της νέας παγκόσμιας εταιρικής ταυτότητας του μουσείου και τη στρατηγική προγραμματισμού και επικοινωνίας. Πριν από το Μητροπολιτικό Μουσείο, η Round ήταν διευθύντρια μάρκετινγκ στο μεγαλύτερο μη-κερδοσκοπικό οργανισμό παγκοσμίως, το United Way Worldwide, που προσελκύει δωρεές ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως σε 40 χώρες. Έχει επίσης προϋπηρεσία σε μεγάλες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, ενώ επισκέπτεται συχνά ως ομιλήτρια σε θέματα εταιρικής ταυτότητας και μάρκετινγκ μέσω κοινωνικών δικτύων τα πανεπιστήμια Yale, Columbia, Georgetown και New York University. 

Η Susan Sellers, Επικεφαλής του Τμήματος Σχεδιασμού του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης, θα παρουσιάσει τους τρόπους με τους οποίους το design επαναπροσδιορίζει την ταυτότητα του μουσείου, το σχεδιασμό των εκθέσεων και την εμπειρία των επισκεπτών, φυσικών και διαδικτυακών. Η Sellers έχει μακρά προϋπηρεσία στο χώρο του design, τόσο στη δημιουργία έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού όσο και στον σχεδιασμό εκθέσεων και τη διαμόρφωση δημόσιων χώρων. Έχει συνεργαστεί με πολιτιστικούς οργανισμούς όπως το Μουσείο Guggenheim, το Brooklyn Museum, την Αμερικανική Ακαδημία της Ρώμης, το Μουσείο Τέχνης του Πανεπιστημίου του Harvard, αλλά και με εταιρείες. Έχει διδάξει design σε πολλά ιδρύματαανάμεσά τους το Columbia Graduate School of Architecture, Planning and Preservation, και το Harvard Graduate School of Design. 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν στελέχη ελληνικών μουσείων και άλλων πολιτιστικών ιδρυμάτων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία σε Ελληνικά και Αγγλικά.

Πληροφορίες εκδήλωσης
Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου από τις 10:00 έως τις 17:00
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Αίθουσα Στέφανος Δραγούμης
Λεωφ. Στρατού 2, 54640 Θεσσαλονίκη
Είσοδος ελεύθερη
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: +302310376300 (εσωτ. 3113) έως τις 3 Δεκεμβρίου (10:00-16:00). 


 Πηγή: http://www.elculture.gr/exhibitions/news/to-mellon-einai-edw-moyseia-thess-993243#sthash.5KSOb7Dy.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου