Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Atopos Unlocked #Clo'e Floirat Invitation - Εγκαίνια 3/12/14


Atopos Unlocked  
Occupy Atopos #Clo'e Floirat
Επιμέλεια // Βασίλης Ζηδιανάκης 

For English press here
Εγκαίνια // Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014 // 20:00-23:00 (παρουσία καλλιτέχνη)
Press Preview // Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014 στις 19:00

Ημέρες και ώρες λειτουργίας // 10 & 17 Δεκεμβρίου, 7 & 14 Ιανουαρίου // 14:00-22:00
ATOPOS // Σαλαμίνος 72 // Μεταξουργείο (πλησίον σταθμών Κερμακεικού και Μεταξουργείου)

Είσοδος ελεύθερηTo Atopos Unlocked, το νέο πρόγραμμα του πολιτιστικού οργανισμού Atopos Contemporary Visual Culture (Atopos cvc), συνεχίζεται με τη συμμετοχή της Γαλλίδας Clo'eFloirat. Η Clo’e ως δεύτερη συμμετέχουσα στο residency Occupy Atopos θα «καταλάβει» την έδρα της Atopos παράγοντας πρωτότυπα έργα γύρω από τη νέα θεματική-έρευνα εν εξελίξει του οργανισμού με τίτλο Unlocked: την απεικόνιση του γυμνού ανθρωπίνου σώματος από τη σύγχρονη γενιά καλλιτεχνών του Tumblr και των social media. Το Occupy Atopos θα συνεχιστεί με περισσότερες μηνιαίες επισκέψεις καλλιτεχνών μέχρι τον Μάιο του 2015. 

Η Clo'e Floirat είναι κριτικός τέχνης και καλλιτέχνης, μια “artistic critic”. Συνδυάζει τη συγγραφή με τη ζωγραφική με κριτική διάθεση, καταλήγοντας σε αυτό που ονομάζει η ίδια “drawing Crit’ writing”, και σχολιάζει με το δικό της ιδιόμορφο τρόπο γεγονότα από τον χώρο της σύγχρονης τέχνης και της επικαιρότητας. Η δουλειά της αυτή δεν αποτελεί αυτοσκοπό, όπως σημειώνει η Βρετανίδα συγγραφέας Natalie Ferris, αλλά ένα μέσο που ενθαρρύνει ευρύτερες σκέψεις και σχολιασμό, ενεργοποιώντας το κριτικό πνεύμα που διαθέτει ο καθένας από εμάς. Η Clo’e έχει σπουδάσει στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο (MA in Critical Writing in Art & Design, Royal College of Art) και στην Design Academy of Eindhoven στην Ολλανδία, έχει συμμετάσχει στα projects της Atopos ARRRGH!, Slaves to Atopos και Mon Petit Chou και είναι τακτική συνεργάτιδα διαφόρων καλλιτεχνικών εκδόσεων όπως το artpress, το Intramuros και το lOfficiel Art. Δουλεύει για την Colette στο Παρίσι, τον οίκο Hermès και την Illycaffè και συνεργάζεται εδώ και πολλά χρόνια με τον Robert Wilson και τον Rufus Wainwright στη Νέα Υόρκη.
Στο πλαίσιο των εορτασμών των 10 χρόνων λειτουργίας η Atopos «ξεκλειδώνει», παράλληλα, τους χώρους και τις συλλογές της για το κοινό παρουσιάζοντας δημιουργίες του Βρετανού σχεδιαστή Craig Green καθώς και χάρτινα φορέματα της Atopos Paper Fashion collection. H παρουσίαση της συλλογής, η οποία περιλαμβάνει συλλεκτικά φορέματα τωνIssey MiyakeHelmut LangMaison Martin MargielaWalter Van Beirendonck και Hussein Chalayan, το Campbell Soup Dress after Andy Warhol, το Lisa Dress του Robert Wilson, το Yellow Pages Dress του Howard Hodgkin μεταξύ άλλων, εναλλάσσεται σε τακτά διαστήματα.
Μια ειδική έκδοση αφιερωμένη στη νέα έρευνα της Atopos με τίτλο Unlocked θα κυκλοφορήσει σε συνεργασία με τη La Gaîté lyrique στο Παρίσι το 2015.

* Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και της Amstel ενώ κάθε Τετάρτη η Φήμη και η Citrus φροντίζουν τους επισκέπτες με αναψυκτικά, χυμούς και γλυκά εδέσματα.

Υπό την Αιγίδα

Institut Français de Grèce


Με την Υποστήριξη
Public    Illy


 Χορηγοί Επικοινωνίας
artnews | culturenow | debop | didee | elculture
enlefko | kathimerini | L'OfficielHellas
ozonweb | popaganda 


Περισσότερες πληροφορίες
:
Kika Kyriakakou
Communications - Press

kika.kyriakakou@atopos.gr / press@atopos.gr 
atopos.gr / 2108838151 / 2105242004
Δευτέρα-Παρασκευή / 11:00-19:00
_________________________________________________________________

ATOPOS cvc
72 Salaminos 
Metaxourgeio Athens
+30 210 5242 004
atopos.gr
facebook.com/atoposcvc
instagram.com/atoposcvc
twitter.com/atoposcvc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου