Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΨΧ -4 Στιγμές


Η Myrό Gallery σας προ(σ)καλεί να βιώσετε μια conceptual έκθεση, με τίτλο “ΨΧ – 4 Στιγμές”, έναν διάλογο μη απεικονιστικής τέχνης, και παραστατικής αφαίρεσης τεσσάρων νέων καλλιτέχνιδων με την δόμηση του χώρου κατά το εικός μιας πέμπτης -την εγκατάσταση “ΨΧ” της Έρης Αγρίου. Τοconcept & η επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει ο Πάρης Καπράλος. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014 στις 20.00. 


Ζωγραφικά και χαρακτικά έργα αποτελούν την δουλειά των Ζωή Αντωνιάδη, Καληάνθη Βογδοπούλου, Γαλήνη Κριαρίδη, Μαρία Τασούλα που συνεκθέτουν τις “στιγμές” τους, στίγματα μοναδικά το καθένα για την γραφή, την αποτύπωση, το περιεχόμενο και τον προσανατολισμό τους. Τοπία του μυαλού αποτυπώνονται στην φύση, φυσικά τοπία μεταστοιχειώνονται σε fractals, η ανθρώπινη φιγούρα σπάει τα δεσμά του χρόνου & του χώρου. 

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2014 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του χώρου, δηλαδή Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00 και Σάββατο 11.00 – 15.00.

Έρη Αγρίου
ΨΧ (Εγκατάσταση, διαστάσεις μεταβλητές)”
Συχνά η πορεία προς την αυτογνωσία παρομοιάζεται με το ταξίδι του Θησέα
στο κέντρο του λαβυρίνθου. Για να βρει κανείς το μονοπάτι που οδηγεί στην απελευθέρωση πρέπει να έχει περπατήσει σε αυτό που οδηγεί στο κέντρο. Το κέντρο του λαβυρίνθου αναπαριστά μία αιώνια κίνηση που περιλαμβάνει όλα τα παρελθόντα αλλά και τα μελλούμενα, τους κύκλους του χρόνου που γυρίζουν περιοδικά συσσωρεύοντας εμπειρίες χρήσιμες για την εξέλιξη της ψυχής. Είναι το σημείο όπου γίνεται η ένωση του οριζόντιου με το κάθετο η σχηματική παράσταση του δρόμου περάσματος από τον ένα κόσμο στον άλλο. Στην είσοδο του περάσματος μοιάζει η ψυχή να κρέμεται από μία κλωστή. Ισορροπεί ή ταλαντώνεται. Ποιό είναι άραγε εκείνο το ν(ό)ημα που θα την κάνει να ισορροπήσει και να βρει την γαλήνη; Είναι οι μνήμες και τα σημάδια που αφήνουν στο σώμα μας τα ίχνη εκείνα που θα μας βοηθήσουν να βρούμε το δρόμο ή κάποιο χέρι που κινεί τα νήματα και θα μας δοθεί ξαφνικά;”

Σύντομο Βιογραφικό
Η Έρη Αγρίου γεννήθηκε στον Πειραιά το 1973, σπούδασε γραφιστική στον ΑΚΤΟ, και εργάστηκε στον χώρο των εκδόσεων για δεκατρία χρόνια. Παρακολούθησε σεμινάρια αγιογραφίας και ψηφιδωτού, και για δύο χρόνια μαθήματα στην ΑΣΚΤ ως ακροάτρια στο Ζ’ εργαστήριο ζωγραφικής με καθηγητές τους Γιάννη Ψυχοπαίδη και Ερατώ Χατζησάββα. Το 2007 έλαβε το πρώτο βραβείο στην Πανελλήνια Έκθεση Εικαστικών του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός». Το 2009 εισάγεται στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας όπου και διακρίνεται με υποτροφία καλύτερης επίδοσης (ΙΚΥ) για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011. Από το 2011 είναι μέλος της εικαστικής ομάδας ΕΝ-ΦΛΩ. Aποφοίτησε τον Ιούνιο του 2014 και καθηγητές τους Χάρη Κοντοσφύρη και Δημήτρα Σιατερλή.

Ζωή Αντωνιάδη
Με αφορμή εικόνες της φύσης (τοπία, δάση, θάλασσα) και παίρνοντας κάποια επιμέρους στοιχεία που τις αποτελούν, είτε αναγνωρίσιμα (δέντρα, κύματα) είτε όχι (φόρμες-σκιές) , γίνεται προσπάθεια αυτονόμησης αυτών των στοιχείων και ανασυγκρότησής τους σε μια νέα εικόνα που κυμαίνεται μεταξύ πραγματικού-φανταστικού.
Το ζητούμενο είναι να υπάρχει αρμονία και μια ισορροποιημένη σύνθεση που να διαπνέεται από αίσθηση ελευθερίας και κίνησης.

Σύντομο Βιογραφικό
Η Ζωή Αντωνιάδη γεννήθηκε στο Σότσι της Ρωσίας, σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Έχει εκθέσει έργα της σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα.

Καληάνθη Βογδοπούλου
Η επανάληψη των ψυχογραφικών, παλμικών γραφών του ήχου είναι το κύριο πεδίο μελέτης μου. Στη προσπάθεια μου να μεταφέρω την συναισθηματική αντίληψη μου στο άκουσμα των θορύβων ή ακόμη και παλμικών ήχων, δημιουργώ μια επανάληψη εκρηκτικών γραφισμών. Δουλεύω κυρίως με ινδική και σινική μελάνη καθώς και ο κυρίως τομέας εργασίας μου είναι η χαρακτική.

Σύντομο Βιογραφικό
Γεννήθηκε το 1993 στα Πετρανά Κοζάνης. Είναι φοιτήτρια στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Από το 2013 είναι μέλος στην εικαστική ομάδα δράσης ΕΝ-ΦΛΩ.

Γαλήνη Κριαρίδη
«Μέσα από τα έργα της παρούσας σειράς αναζητώ μιαν αφαιρετική προσέγγιση του παραδοσιακού ορισμού του “τοπίου”. Η τεχνική που χρησιμοποιώ έχει αναφορές στην τεχνική “dripping” του Jackson Pollock, κατά την οποία το μελάνι που στάζει επάνω στον καμβά ή το χαρτί δημιουργεί εικόνες, οι οποίες σταδιακά αποκτούν “fractal” δομή. Το φαινομενικά τυχαίο και άναρχο, μέσω μιας καθαρά προσωπικής και πολύ ακριβούς διαδικασίας, μετατρέπεται σε ένα άρτια οργανωμένο εικαστικό γεγονός. Οι σκηνές που δημιουργώ εκφράζουν συναισθήματα που ανακύπτουν από προσωπικά βιώματα και αναπαριστούν μαγευτικά τοπία, τα οποία αναδύονται αφαιρετικά.»

Σύντομο Βιογραφικό
Η Γαλήνη Κριαρίδη γεννήθηκε στην Ρωσσία, όπου πραγματοποίησε σπουδές ζωγραφικής και αποφοίτησε με άριστα. Έχει πτυχίο Οικονομικών, Ανώτατης Εκπαιδεύσεως. Σήμερα ζει στην Θεσσαλονίκη και σπουδάζει στην Σχολή Καλών Τεχνών, στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο εργαστήριο ζωγραφικής του Γιώργου Γκολφίνου. Κατά τη διάρκεια των ακαδημαϊκών της σπουδών παρακολούθησε τα εργαστήρια Χαρακτικής, Φωτογραφίας, Γλυπτικής και του βιομηχανικού Σχεδιασμού.

Μαρία Τασούλα
Φτάνοντας συνειδητά στην εξάλειψη της ανθρώπινης παρουσίας, άρχισε ένα εικαστικό ταξίδι με στόχο το ίδιο το εικαστικό έργο να γίνει ταξίδι για το θεατή. Χώροι, συχνά χαοτικά πνιγμένοι από πληροφορία, συνθέτονται με τρόπο ώστε να δημιουργούνται επιλογές κατεύθυνσης και εστιασμού. Οι σπείρες λειτουργούν ως κέντρα αλληλένδετα και στους κυκλώνες τους φανερώνονται κρυφά στοιχεία, των οποίων οι μορφές έχουν μετουσιωθεί από την έκρηξη του περιεχομένου τους.
Αυτός ο κόσμος άρχισε να δημιουργείται με χρήση πολλών υλικών ταυτόχρονα πάνω σε χαρτί (λάδι, ξυροπαστέλ, γκουάς) καταλήγοντας σε μια ασάφεια την οποία ξεκαθάρισε η χρήση του στυλού. Πλέον χρησιμοποιώ πολλά στυλό, ενωμένα σε διάφορους συνδυασμούς χρωμάτων.

Σύντομο Βιογραφικό
Η Μαρία Τασούλα γεννήθηκε στην Άρτα το 1993. Από μικρή ασχολείται με τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, την ποίηση και τη μουσική. Συμμετείχε σε διαγωνισμούς παιδικής ζωγραφικής με αρκετές διακρίσεις, όπως το 1οβραβείο στους 13ους μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες για την περιφέρεια Ηπείρου-Κέρκυρας. H πρώτη της έκθεση πραγματοποιήθηκε στο καφέ Goose στη Φλώρινα, στα πλαίσια των "30 εικαστικών συνομιλιών". Σπουδάζει στη Φλώρινα στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών με συντονιστή το Χάρη Κοντοσφύρη.

πηγή: http://myrogallery.blogspot.gr/2014/11/2014-4.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου