Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Κίνημα κατά της Monsanto,παγκόσμιες εκδηλώσεις στις 25 Μαίου ενάντια στα μεταλλαγμένα

 
 
Χιλιάδες κόσμου αναμένεται να  συγκεντρωθούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της γενετικής χειραγώγησης της Monsanto στις    25 Μαΐου . Το κίνημα κατά της Monsanto, γνωστό ως «Κίνημα Μαρτίου κατά της  Monsanto» (March on Monsanto) είναι μια μαζική αντίδραση των γεωργών και των καταναλωτών  κατά του μονοπωλίου της Monsanto και τις περισσότερες βασικές καλλιέργειες που ελέγχονται πλήρως από τα γενετικά προιόντα της Monsanto.
Σήμερα είναι σχεδόν αδύνατο να βρείτε καταστήματα ακόμα και βιολογικά που να μην διαθέτουν γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα . Αυτό μέχρι σήμερα ήταν κάτι που το γνώριζαν ελάχιστοι ειδικά στην Αμερική. Ακόμα και σήμερα η πλειοψηφία δεν γνωρίζει καν τι είναι τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα  και  τι μπορούν να προκαλέσουν στην υγεία. 

Αυτό, φυσικά, προέρχεται από το γεγονός ότι η FDA και η Monsanto δεν έχουν αποφασίσει αν επιτρέπεται να γνωρίζουν οι καταναλωτές τι περιέχει  το φαγητό  τους σε γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα Παρά το γεγονός   ότι έχει αποδειχθεί βάσει έρευνας ότι  το καλύτερο ζιζανιοκτόνο της Monsanto  Roundup που είναι ένα βασικό στοιχείο των καλλιεργειών  ΓΤΤ της Monsanto είναι ύποπτο για  37 περίπου   ασθένειες, το FDA λέει ότι είναι απόλυτα ασφαλές και  ότι δεν είναι καν απαραίτητο να επισημανθεί στις συσκευασίες των φαγητών. Ενώ υπάρχει μελέτη που αποδεικνύει ότι σε πειράματα που έγιναν σε αρουραίους με το Roundup διαπίστωσαν ότι οι αρουραίοι ανέπτυξαν όγκους τόσο μεγάλους που επηρέασε πολύ την ικανότητά τους να κινούνται.
 Στις 25 Μαίου ξεκινούν σε όλον τον κόσμο εκστρατείες όπως το March in Monsanto , Εκστρατείες που ξεπηδούν από την λαική αγανάκτηση αλλά  και την τοπική δράση αμέτρητων ακτιβιστών σε όλο τον κόσμο , θα υπάρξουν εκδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις όπως το Σαν Ντιέγκο και τη Νέα Υόρκη, σε μικρές πόλεις, ακόμη και σε αγροτικές περιοχές. Όλα οργανώνονται σε απευθείας σύνδεση μέσω ενός ανοιχτού εγγράφου Google, όπου ο καθένας μπορεί  να βρει  την πλησιέστερη σε αυτόν   εκδήλωση, ακόμα και στην Αθήνα.
Η ομορφιά αυτού του γεγονότος είναι ότι προέρχεται από πολύ κόσμο που δεν έχει κανένα οικονομικό κίνητρο απλά θέλει να τρώει αληθινές τροφές και όχι μεταλλαγμένα σκουπίδια που έχουν τροποποιημένο D.n.a.

ΠΗΓΗ:  ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου