Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Έκθεση έργων χαρακτικής Τσιτσιντά-Καρλαφτόπουλος στην gallery 512, ΠτολεμαΐδαΔελτίο Τύπου


     Η gallery512  φιλοξενεί τα έργα δυο νέων καλλιτεχνών. Της Αλεξάνδρας Τσιτσιντά που ζει και εργάζεται στην Πτολεμαΐδα και του Δημήτρη Καρλαφτόπουλου που ζει στη Θεσσαλονίκη και εργάζεται στο κέντρο χαρακτικής «Ήλιος» του δήμου Νεάπολης. Πρόκειται για χαρακτικά έργα, τα οποία δημιουργήθηκαν με βάση την τεχνική του λινόλεουμ και της ξυλογραφίας.
     Η Χαρακτική, ως τέχνη, απαιτεί την απόλυτη εξοικείωση του καλλιτέχνη με το λεξιλόγιο και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσει, προκειμένου να προϋπολογίσει τους χρόνους και τον τρόπο που θα χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει το έργο του. Τα προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο κάθε χαράκτης κατά την διαδικασία της δημιουργίας , μερικές φορές απαιτούν την ανακάλυψη νέων τρόπων χάραξης ή συνεργασίας με αλλά ήδη τέχνης, όπως η ζωγραφική ,η φωτογραφία, η γλυπτική ή ακόμη και αυτή του υπολογιστή. Αυτά είναι ζητήματα που αντιμετώπισαν και ξεπέρασαν, με τον δικό τους τρόπο ο καθένας, οι δυο καλλιτέχνες που δημιούργησαν τα έργα που παρουσιάζονται στην gallery512.
     Ο Δημήτρης Καρλαφτόπουλος μέσω της δουλειάς που παρουσιάζει, ωθεί με ένα διασκεδαστικό τρόπο τον θεατή να ανακαλύψει μικρές, οικείες εικαστικές ιστορίες στις οποίες ο τίτλος του κάθε έργου παίζει καθοριστικό ρόλο.
    Η Αλεξάνδρα Τσιτσιντά, παρουσιάζει με έναν καυστικό τρόπο, τα πολιτικά και οικονομικά δρώμενα που λαμβάνουν χωρά αυτή τη στιγμή στη Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, στην πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά της.

Εγκαίνια έκθεσης, Παρασκευή  31 Μαϊου 2013 και ώρα 20.00
 στη Gallery 512 στην Πτολεμαΐδα.

Διάρκεια έκθεσης έως 28 Ιουνίου 2013

Τηλέφωνο /
Fax 24630 80506

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα – Τρίτη – Παρασκευή (10.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00)

Τετάρτη – Πέμπτη – Σάββατο (10.00 – 14.00)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου