Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Συνέργειες, στην Αίθουσα Τέχνης Τεχνοχώρος


Συνέργειες, στην Αίθουσα Τέχνης Τεχνοχώρος
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος έχει την τιμή να παρουσιάσει τον καλλιτέχνη Ulay προσκεκλημένο του “World Water Museuminstallationτης Καίτης Χαλιορή, την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013, και ώρα 20.00.

Την παρουσίαση θα κάνει ο ιστορικός τέχνης Μάνος Στεφανίδης.


Το αφιέρωμα πραγματοποιείται με αφορμή το κοινό project των δύο καλλιτεχνών με τίτλο “Συνέργειες” και την λήψη νερού από την Κασταλία πηγή στους Δελφούς. Η λήψη νερού από την Κασταλία θα γίνει το Σάββατο 1 Ιουνίου, ώρα 11.30, ενώ την ίδια μέρα θα υπάρχει έκθεση του project στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών. Οι “Συνέργειες” εντάσσονται στα πλαίσια των ευρύτερων εκδηλώσεων του “WorldWaterMuseuminstallation και θα πραγματοποιηθούν με την συνεργασία της Ι' Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Ο Ulay είναι έμβλημα για την performanceart και ίσως είναι από τους πρώτους καλλιτέχνες που ασχολήθηκαν με την αξία του νερού, δουλεύοντας στο projectWatertoΑll” (“Νερό για όλους”) από το 1990 εως το 2010. Με την Lena Pislak ίδρυσαν το NASTATI Institute for art projects and creative solutions, μέσα από το οποίο δημιούργησε τα έργα του “Water Gates” και “Whose water is it”? Το 2012 με το έργο “EarthWaterCatalogue”, δημιούργησε μια πλατφόρμα-αρχείο από έργα, σχετικά με το νερό, καλλιτεχνών από διάφορα μέρη του κόσμου. Το “EarthWaterCatalogue” απετέλεσε ένα από τα βασικά projects του Maribor ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2012. Με την συμμετοχή του στις “Συνέργειες” θέλει μέσα από τους συμβολισμούς και την αξία της Κασταλίας Πηγής, να εμπνεύσει τους ανθρώπους να σεβαστούν το νερό. Στο αφιέρωμα συμμετέχουν με videos σχετικά με το νερό, οι καλλιτέχνες: Krisanne Baker (USA), Lorraine Beaulieu (Kanada), Κατερίνα Βέλλιου, Κωστής (Τριανταφύλλου), Στέλλα Μπολωνάκη, Δέσποινα Οικονομοπούλου (Ελλάδα).

Την επιμέλεια του project “Συνέργειες” έχει η Αρίστη Κωστοπούλου.

culturenow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου