Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Γεώργιος Δούρβας "Ζωγράφος στο ημίφως"
Ο Δήμος Κοζάνης και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού παρουσιάζουν στα πλαίσια της σειράς «Πορτραίτα της πόλης» εκδήλωση αφιερωμένη στο ζωγράφο Γιώργο Δούρβα, με τίτλο «Ζωγράφος στο ημίφως».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, στις 19.00, στο Αμφιθέατρο του νέου κτιρίου της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης.

Για το ζωγράφο και το έργο του θα μιλήσουν οι:
• η Ελένη Δινοπούλου, Ζωγράφος και Εκπαιδευτικός, και
• η Γλύκα Διονυσοπούλου, Υποψήφια Διδάκτωρ Ιστορίας της Τέχνης-Εικαστικός.

Γιώργος Δούρβας, Πορεία προς στο άγνωστο, λάδι σε καμβά, 120x100 εκ., 2011.


Ποιος είναι ο Γιώργος Δούρβας.
Ο Γιώργος Δούρβας γεννήθηκε το 1947 στην Κοζάνη. Το ταλέντο του για τη ζωγραφική φάνηκε από τα μαθητικά του χρόνια. Από νεαρή ηλικία άρχισε να παρουσιάζει τα έργα του με ατομικές εκθέσεις σε πολλές πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, αρχικά, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια πολλές συμμετοχές σε ομαδικές πανελλήνιες εκθέσεις. Κατάφερε να διακριθεί κερδίζοντας πρώτα βραβεία σε διαγωνισμούς τόσο σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας όσο και πανελλήνια. Έργα του έγιναν γνωστά και στο εξωτερικό, πετυχαίνοντας να αποσπάσει πολλά ευμενή σχόλια για τη δουλειά του.

Ο Γιώργος Δούρβας χαρακτηρίζεται από την ανησυχία και την περιέργεια ενώ δεν παραμένει στο ίδιο στυλ για πολύ. Αλλάζει, δοκιμάζει, απορρίπτει και συνεχίζει με καινούριες ιδέες και τεχνική μέχρι να φτάσει εκεί που πιστεύει ότι ολοκληρώνεται η τέχνη του.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου