Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Η Φρίντα ποζάρει για το περιοδικό Together,Αθανάσιος Μπαμπάνης






Οι σφιχτές γυαλιστερές κοτσίδες της έμοιαζαν με γλυπτά, τα λουλουδένια στεφάνια με μια πολύχρωμη παλέτα ενώ οι δίχρωμες  κλαρωτές φούστες της με ζωγραφικά έργα τέχνης. Ήταν δυνατή και υπομονετική ,ήταν μοναδική και ξεχωριστή ,ήταν  ταλαντούχα και πρωτοπόρα, ήταν η Φρίντα Κάλο.

Η Μεξικάνα  ζωγράφος που μας  ενέπνευσε να δημιουργήσουμε τις παρακάτω εικόνες. Η στιβαρή και η εικαστική εμφάνιση της όπως ο χαρακτήρας, τα βιώματα και το εικαστικό της έργο άφησαν ιστορία μέχρι σήμερα ,χρόνια μετά το θάνατο της. Στην παρακάτω συνεργασία μου με την εικαστικό Ράνια Αφεντούλη αναδομήσαμε το είδωλο της Φρίντα χρησιμοποιώντας σύγχρονα στοιχεία και ρούχα κάνοντας ένα ταξίδι ανάμεσα στις δεκαετίες.


Με μια πρώτη ματιά η εικόνα θυμίζει αρκετά την κλασική εμφάνιση της, αλλά αν παρατηρήσουμε τις υφές των ρούχων, τα σύγχρονα και vintage αξεσουάρ αλλά και τα μέρη στα οποία τοποθετήθηκε το concept θα συνειδητοποιήσουμε ότι τελικά η αισθητική ανάμεσα στις δεκαετίες έχει κοινά στοιχεία ενώ μια μελετημένη kitsch εικόνα μπορεί να υποστηριχτεί χωρίς να σου δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα.


Η “Φρίντα” ζωγραφίζει στο κήπο της, περιπλανιέται στην πόλη, αγοράζει ασπιρίνες και ποζάρει για το εξώφυλλο του περιοδικού Together.







H “Φρίντα” κρατά επαναστατικά το τσιγάρο της καθώς είναι φεμινίστρια, φορά ψηλοτάκουνα 90ς μποτάκια και τα κλασικά μαύρα γυαλιά ηλίου. Η συνεργασία μας για το εξώφυλλο  του περιοδικού Together είχε μια καρναβαλίστικη αίσθηση. Καθώς αυτή η εποχή του χρόνου είναι μια ευκαιρία να εκφραστείς έχοντας την απόλυτη ελευθερία.Να υποδυθείς αυτό που θες να είσαι ή δεν έχεις την ευκαιρία να είσαι τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου. Έτσι με αυτήν την εικόνα έχουμε την απόλυτη ένωση δύο διαφορετικών μορφών παράδοσης και κουλτούρας. Συγκεκριμένα μια εικαστική και υπερβολική εικόνα με παραδοσιακές Μεξικάνικες αναφορές της συγκεκριμένης εποχής ενώ στο background ιδιαίτεροι στίχοι από παραδοσιακό τραγούδι των Φανών της Κοζάνης. Με έντονο στοιχείο το Κοζανίτικο γλωσσικό ιδίωμα.

Φωτογραφία: Αθανάσιος Μπαμπάνης

Styling : Ράνια Αφεντούλη, Αθανάσιος Μπαμπάνης

Μοντέλο : Ράνια Αφεντούλη
Aνασύνθεση φωτογραφίας:  Γιώργος Βεργουλιάδης
Υπεύθυνη Έκδοσης :Γρηγοριάδου Κέλλυ

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια παιδιά,εξαιρετική δουλειά! Χαίρομαι που υπάρχουν καλλιτέχνες με ευαισθησία και όραμα! Συνεχίστε να δημιουργείτε...
    (Γ.Μ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή