Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018

Ανοιχτό κάλεσμα: REM-Brand Name 2018/ Lola Nikolaou Gallery

                   Φωτογραφία του χρήστη Rem Brand Name Project.

Η ομάδα Μακρύ Όχημα προσκαλεί ενδιαφερόμενους προς συμμετοχή, στο εικαστικό επιτοίχιο παιχνίδι της διαμεσολαβημένης φήμης των καλλιτεχνών, με τίτλο REM-Brand Name project, που θα παρουσιαστεί για 6η συνεχόμενη χρονιά, στην γκαλερί Λόλα Νικολάου στη Θεσσαλονίκη. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 5 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Αυγούστου.

Το REM-Brand Name project είναι ένα ανεξάντλητο παιχνίδι ανάμεσα στην υποκειμενικότητα και αυθεντικότητα της φήμης ενός καλλιτέχνη, ανάμεσα στην ανωνυμία και την προσδοκούσα φημολογία. Με αφορμή το αυτό-πορτρέτο του Rembrandt με τραγιάσκα θα διερευνηθούν στιγμές υποκειμενικότητας και αυθεντικότητας στην εικαστική καθημερινή ζωή. Τι εκκλήσεις εκπέμπει μέσα στην κοινωνία ο καλλιτέχνης; Η Αγορά της τέχνης τί συνδιαμορφώνει, το έργο ή τον καλλιτέχνη; Πώς ένας καλλιτέχνης βλέπει τον καλλιτέχνη-εαυτό; Η έκθεση προτείνεται προσδοκώντας σε μια βιωματική σχέση με την ακαταλληλότητα της ανταλλακτικής αξίας του έργου τέχνης.


Πώς παίζεται το παιχνίδι;
Ο καθένας μπορεί να «παίξει» δοκιμάζοντας την τύχη του, κερδίζοντας ένα έργο με ελάχιστα χρήματα. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ποντάρει για κάθε έργο που τον ενδιαφέρει αγοράζοντας “Φήμες” κόστους 10€ η μία. Όσες περισσότερες “Φήμες” δώσει κάποιος για ένα έργο τόσες περισσότερες πιθανότητες έχει να το αποκτήσει. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσει κάποιος ένα έργο στην προκαθορισμένη τιμή του, αποκλείοντάς το από την κλήρωση. Όλα τα έργα θα πωλούνται στα 150 ευρώ, και θα έχουν διάσταση από 40x50 εκ. μέχρι 45x55 εκ. Προκειμένου ένα έργο να συμμετέχει στη τελική κλήρωση, θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 10 "Φήμες". Σε περίπτωση που ένα έργο δεν συγκεντρώσει τον προαπαιτούμενο αριθμό από "Φήμες", ή πωληθεί στην αρχική του τιμή, ενώ έχει ήδη πλειοδοτηθεί με  "Φήμες" από άλλους ενδιαφερόμενους, τότε αυτές μεταφέρονται σε εναλλακτικά επιλεγμένο έργο. Η κλήρωση θα γίνει σε καθορισμένη μέρα μετά το πέρας της   έκθεσης. Σκοπός του παιχνιδιού είναι ο επισκέπτης να δοκιμάσει να αποκτήσει ένα έργο με ελάχιστα χρήματα που θα κριθεί από την κλήρωση, ενώ το έργο του καλλιτέχνη και κατά συνέπεια ο καλλιτέχνης μαζεύουν “Φήμη”.  

Πώς συμμετέχω;
Οι καλλιτέχνες που θα ήθελαν να συμμετέχουν αποστέλλουν e-mail στο longvehicleteam@gmail.com  δηλώνοντας το ενδιαφέρον τους, στέλνοντας παράλληλα ένα μικρό δείγμα της δουλειάς τους. Στη συνέχεια θα λαμβάνουν e-mail με περισσότερες λεπτομέρειες και όρους συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης ενδιαφέροντος ορίζεται η 30η Απριλίου. Μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας θα αποσταλεί επιβεβαίωση συμμετοχής στους ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες. 

Για περισσότερες λεπτομέρειες ή απορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο παραπάνω e-mail ή στα: 6978206753 (Γεωργία), 6989142350 (Γαβριήλ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου