Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Προβολή της μουσειοσκευής "Art Express" του Μουσείου Κατσίγρα, στην εκπομπή ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ της ΕΡΤ1





Στα πλαίσια της τρίωρης ενημερωτικής εκπομπής ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ  της ΕΡΤ1, προβλήθηκε η μουσειοσκευή "Art Express" που δημιουργήθηκε  κατόπιν συνεννόησης με την κα. Άννυ Ψάρρα αντιπροέδρου της Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Κατσίγρα, από την επιστημονική ομάδα του Μουσείου προκειμένου να ταξιδέψει σε απομακρυσμένα σχολεία του νομού Λαρίσης

Η μουσειοσκευή ή αλλιώς η καλλιτεχνική βαλίτσα είναι ενός είδους φορητό εποπτικό υλικό που σχεδιάστηκε για να φέρει κοντά την συλλογή και τα εκθέματα του Μουσείου, στα παιδιά που αδυνατούν να το επισκεφτούν λόγω απόστασης. Περιέχει διάφορες εικαστικές δραστηριότητες όπως: ασκήσεις προοπτικής, σχεδιασμό μοτίβων μέσα σε μορφές, αναμνηστικούς σελιδοδείκτες όπως και την κατασκευή παζλ από γνωστούς πίνακες της συλλογής Κατσίγρα.
Η βαλίτσα είναι εξολοκλήρου χειροποίητη από την επιστημονική ομάδα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας με την σύλληψη και τον σχεδιασμό να γίνεται από την Ζανέτα Ελένη (Μουσειοπαιδαγωγό) και την υλοποίηση από την Γκούνη Αθανασία  (ξεναγός/αρχαιολόγος), την Γούλα Μαρίνα (εικαστικός), την Διαμαντή Άρτεμις (εικαστικός), την Ζαρνάβαλου Στέλλα (ιστορικός) και την Ρασάικου Δήμητρα(εικαστικός).
(Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκπομπή εδώ:  http://webtv.ert.gr/ert1/proini-zoni/06sep2017-proini-zoni/ )

ακολουθούν φωτογραφίες από το αρχείο της Πινακοθήκης καθώς και στιγμιότυπα από την ροή της εκπομπής ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ  της ΕΡΤ1:








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου