Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Performance ART Projects. Zourou Maria



Performance Acts September-October 2017.

Η περίοδος των διακοπών πέρα από ξεκούραση, καθώς είναι και ο λόγος ύπαρξής τους, ενεργοποίησε ένα πραγματικά δημιουργικό κομμάτι στη καθημερινότητά μου.
Πέρα από την έρευνα για τη πτυχιακή μου εργασία σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο η ενεργοποίηση αυτή εμφανίστηκε και στα επιτελεστικά κομμάτια της τέχνης όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχω σε εξαιρετικά εικαστικά και επιτελεστικά project όπως στην έκθεση 

"ΧΟΥθΟΥ η Σιωπή της Πόλης" στην Αθήνα και στα πλαίσια των εγκαινίων με τη συμμετοχή μου  σε μια ιδιαίτερη Performance με την ομάδα DDT(displace distract transpose) με συντονισμό από την επ. καθηγήτρια Αγγελική Αυγητίδου.

στο δεύτερο Φεστιβάλ Performance φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας με τίτλο Pεrform 2 όπου στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με θέμα τις ΠΟΛ(ε)ΙΣ πραγματοποιήσαμε, η ομάδα D.D.T. και η Εφορία Αρχαιοτήτων Φλώρινας, με έναυσμα το φεστιβάλ, τη δράση που συνδυάζεται περιήγηση και Performance art με στατικές εικόνες που συνδέουν το παρελθόν των κτιρίων με το παρόν. 

τέλος την επερχόμενη συμμετοχή μου με τους vestandpage στην 6η Μπιεναλλε Σύγχρονης Τέχνης  όπου το  Φεστιβάλ Περφόρμανς Θεσσαλονίκης, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 21 Οκτωβρίου 2017, οργανώνεται από το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με την υποστήριξη των 52ων Δημητρίων. 
Σε αυτό περιλαμβάνονται  μια σειρά από ζωντανές δράσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών όπως και ένα αφιέρωμα στην Ana Mendieta (Κούβα, 1948 – Νέα Υόρκη, 1985), μια εικαστικό που διεκδικεί εμβληματική θέση στη φεμινιστική ιστορία της τέχνης. 
Το αφιέρωμα θα παρουσιάζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της Μπιενάλε στο ΚΜΣΤ, στη Μονή Λαζαριστών (30.09.2017 – 14.01.2018) και το project που θα συμμετάσχω έχει ως θεματική του την ΕΣΤΙΑ-HESTIA. 

Παρακάτω παρατίθεται σχετικό Φωτογραφικό υλικό. 




Έκθεση "ΧΟΥθΟΥ η Σιωπή της Πόλης"  Σεπτέμβριος 2017 ΑθήναΣυντονισμός : Αγγελική Αυγητιδου, Συμμετέχουν:  Ηρω Τσιουνη, Γιώργος Τρικκαλιωτης ,Zούρου Μαρία
Clicks: Ζούρου Μαρία
                 Γιάννης Βγόντζας 


Pεrform 2
Σεπτέμβριος, Φλώρινα 2017
Συμμετέχουν: Μαρία Ζούρου, Νανσυ Παπαδοπουλου, Μαργαρίτα Τσουλουχα,Θανάσης Μπαμπανης, Αφροδίτη Δαφνου,Αριαδνη Πεδιωτακη.
.
.
Συντονισμός: επ. Καθηγήτρια Αγγελική Αυγητιδου .
.
Clicks Κατερίνα Παπαθεοδωρου .






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου