Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

Πτυχιακές εργασίες του Φθινοπώρου 2013-Το Βίντεο και ο χάρτης των Πτυχιακών Εργασιών

 Το Βιντεο των Πτυχιακών Φθινοπώρου μπορείτε να το δείτε  και πιο κάτω:

http://www.youtube.com/watch?v=hNpOkLaXgeE&feature=youtu.be

Η τέχνη, ενώ θα μπορούσε να είναι μια λυτρωτική πράξη για τους καλλιτέχνες, είναι μια μακρόβια δέσμευση για συνεχείς πράξεις παιχνιδιού και ανύποπτης ειλικρίνειας στα παρουσιαζόμενα έργα. Ότι σπουδαιότερο γνωρίζουμε σ' αυτά δεν ανήκει στην επιδεξιότητα των εικαστικών καλλιτεχνών αλλά σε 
εκείνο το παράξενο ξάφνιασμα ότι βρισκόμαστε  μπροστά σε ένα υποψιασμένο νόημα που θα μπορούσε να έχει αυτός ο κόσμος.
Η ζωγραφική δεν είναι πια μια λαϊκή τέχνη, δεν έχει την παλιά λειτουργική χρησιμότητα, «υποκλοπιμαίες» άξιες της χρησιμοποιεί κατά κόρον η διαφήμιση. Οι νέοι καλλιτέχνες, απόφοιτοι της Σχολής καλών τεχνών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, δεν αποτραβιούνται εσώκλειστοι στα δικά τους ύψη αλλά αξιοποιούν τα λάθη  τα άσχημα, τα ξένα, τα ακοινώνητα δεδομένα της εποχής μας ώστε να προσφέρουν μια εικαστική εμπειρία του επιστητού. Αυτό το μοιράζονται με την πόλη που τους προσέφερε το έδαφος για να αναπτύξουν αυτή την εικαστική πραγματεία τους, όχι σαν ατομική απόλαυση, ούτε σαν χαρούμενη κοσμική διασκέδαση με ενθουσιώδη κατανάλωση χρόνου και προϊόντων πολιτισμού, απόμακροι από την κοινή μοίρα, αλλά μοιράζοντας τους καρπούς αυτής της εικαστικής καρποφορίας στους κάτοικους της Φλώρινας, μετατρέποντας τις πτυχιακές τους σε δημοσίους κήπους.
Επτά νέοι καλλιτέχνες περιμένουν να σας ξεναγήσουν στις φθινοπωρινές εικαστικές τους εκθέσεις, επιβεβαιώνοντας το διαρκές νόημα του να προσπαθείς και να είσαι δημιουργικός.
Μακριά από το αμήχανο δίλημμα που μας καταθλίβει, η εφικτή ευτυχία του σύγχρονου κόσμου βρίσκεται στην δημιουργικότητα. Επισκεφτείτε τις φθινοπωρινές εκθέσεις των πτυχιακών εργασιών σε όλη την πόλη από τις 9 έως και τις 10 Οκτωβρίου 2013.
Οι φοιτητές που παρουσιάζουν τις πτυχιακές τους εργασίες είναι οι εξής:
1. Αθανασιάδη Ελένη - Αβέρωφ 21(Νεοκλασικό σπίτι στο ποτάμι)
2.  Δημητριάδης Χρήστος - Αριστοτέλης (Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων)
3. Μπάρου Ηρώ - Λαϊκή Αγορά, παράλληλα με τα ψαράδικα της Φλώρινας
4. Παπαηλιού Κασσιανή - Σωκράτους 1, 1ος όροφος, πίσω από το Διεθνές
5. Πεδιωτίδου Βέρα – Μπουάτ, δίπλα στην πισίνα
6. Πιερράκος Ηλίας-Δημήτριος - Esc Internet café (Παύλου Μελά 57-πατάρι) Παρασκευή 11/10/13 11:00-13:00
7. Τζούφρα Μυρτώ - Υπόγειο Αριστοτέλη.


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου