Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

                                                           
alma
Contemporay Art Gallery
Δελτίο Τύπου
ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΜΙΑ ΛΕΞΗ

TO Σάββατο, 26 Οκτωβρίου του 2013 στις 12 και μισή το μεσημέρι στην  αίθουσα τέχνης «Αλμα» στα Τρίκαλα εγκαινιάζεται η έκθεση αποφοίτων και φοιτητών του Εργαστηρίου Χαρακτικής κ’ Εντυπης Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών Της Φλώρινας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας) «ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΜΙΑ ΛΕΞΗ».

Πρόκειται για χαρακτικά έργα που το καθένα ανταποκρίνεται σε μια λέξη ή μια πρόταση. Η έκθεση ερευνά τη διάχυση της εικόνας στο λόγο καθώς και αντίστροφα καθώς οι έννοιες γίνονται οχήματα μετάβασης ανάμεσα στις δύο εκφραστικές οδούς: απο τον εικαστικό λόγο  στη γλώσσα κι απο το γραπτό λόγο στην εικόνα. Η χαρακτική διάσταση αυτής της έκθεσης-πρότασης επιβεβαιώνει τη σχέση, που απο τη γέννησή  του, ο έντυπος λόγος  «απαίτησε»: μια εικόνα που να τον συντροφεύει όπου κι αν ταξιδέψει....
Τα έργα των νέων καλλιτεχνών προτείνονται σε διαστάσεις ικανές να ταξιδέψουν με φρέσκα, νεανικά  μηνύματα ενός  εργαστηρίου χαρακτικής, στο φιλόξενο χώρο της γκαλερί alma.

Δήμητρα Σιατερλή
Διδάσκουσα στο Εργαστήριο Χαρακτικής κ’ Έντυπης Τέχνης της Καλών Τεχνών Φλώρινας

Αγαπητοί φίλοι,
με χαρά σας προσκαλούμε στην έκθεση, "μια εικόνα μια λέξη" που το Εργαστήριο Χαρακτικής & Έντυπης Τέχνης  τηςΣχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας) διοργανώνει σε συνεργασία με την γκαλερί ΑΛΜΑ, στα Τρίκαλα το Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2013.

 Η προσπάθεια του Εργαστηρίου Χαρακτικής και  Έντυπης Τέχνης  της Φλώρινας  να διευρύνει τα όρια της πανεπιστημιακής γνώσης  των φοιτητών έξω απο τους  χώρους της σχολής  αλλά και να δώσει τη δυνατότητα στους νέους καλλιτέχνες που φοιτούν να  μετρηθούν με τον κόσμο της τέχνης, συνεχίζεται δυναμικά.
Η Χαρακτική ήταν, απο τη γέννησή της ,η τέχνη της επικοινωνίας και της διάχυσης των ιδεών. Η εικόνα και ο λόγος συγκοινωνούν και αλληλοστηρίζονται ή αλληλοαναιρούνται.  Η έκθεση μας  καλεί να το ανακαλύψουμε...
Δήμητρα Σιατερλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου