Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Ασπίδα του Αχιλλέα 1978-2013, το απωθημένο μιας μνήμης του ζωγράφου Γιάννη Ζιώγα.


 
Πινακοθήκη Γρηγοριάδη
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ασπίδα του Αχιλλέα 1978-2013, το απωθημένο μιας μνήμης.

          ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: Η ασπίδα των χιλίων υλικών

20 Οκτωβρίου 2013,  17:00 έως 20:00μμ
Η Πινακοθήκη Γρηγοριάδη πρόκειται να επεκτείνει τους χώρους της εγκαινιάζοντας τη Γλυπτοθήκη Γρηγοριάδη. Ο χώρος είναι ακόμη υπό διαμόρφωση,  ωστόσο ενεργοποιείται εικαστικά με τη διαδικασία Ασπίδα του Αχιλλέα 1978-2013, το απωθημένο μιας μνήμης του ζωγράφου Γιάννη  Ζιώγα.


Η διαδικασία ξεκίνησε τον Μάιο και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο 2013. Κάθε φάση θα παρουσιάζεται στο κοινό ενώ η διαδικασία θα είναι ανοικτή σε όποιον/α ενδιαφέρεται να την παρακολουθήσει τόσο με επισκέψεις όσο και στο: http://aspidatouachillea.blogspot.gr/.
Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας κατασκευάζεται ένα συλλογικό έργο με τίτλο:
Η ασπίδα των χιλίων υλικών
Το έργο σχηματίζεται από όσους/ες ενδιαφέρονται να μεταπλάσουν το βασικό σχήμα του κτιρίου Ασπίδα του Αχιλλέα σε προβολή μιας δικιάς τους προσωπικής αφήγησης/προσέγγισης. Με αυτό τον τρόπο αναπτύσσεται περαιτέρω η ιδέα να λειτουργήσει ο χώρος ως ένα ανοικτό εργαστήριο ιδεών με συμμετοχικότητα τόσο στην ανάπτυξη του έργου όσο και στη διαμόρφωση των ιδεών που το σχηματίζουν. Η εικαστική πρακτική δεν είναι ένα κλειστό σύστημα αυτοαναφορικότητας του καλλιτέχνη που κάποια στιγμή δημοσιοποιείται με μια έκθεση αλλά μια αέναη διαδικασία ανοικτής σχεσιακής προσέγγισης.
Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου το απόγευμα Η ασπίδα των χιλίων υλικών θα αποκτήσει την πρώτη της μορφή αφού οι πρώτες ασπίδες/έργα θα τοποθετηθούν στο χώρο. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα φέρουν τα έργα τους στο χώρο και θα σχηματιστεί μια στήλη/σκάλα από αυτά. Σε αυτό το πλαίσιο θα διερευνηθούν έννοιες όπως της ανόδου, της επικοινωνίας, της αλληλόδρασης.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
17:00: ξενάγηση στο χώρο από τον καλλιτέχνη
18:00: ομιλία του Θανάση Μουτσόπουλου, Αναπληρωτή Καθηγητή, Πολυτεχνείο Κρήτης με θέμα: Τέχνη και Υποσυνείδητο: μια ανασκόπηση
19:00: σχηματισμός/ανάπτυξη του έργου: Η ασπίδα των χιλίων υλικών.                                                                                                                                                                                                     
Γλυπτοθήκη Γρηγοριάδη (χώρος υπό διαμόρφωση)

Ωράριο λειτουργίας: κατόπιν συνεννόησης στο 210 – 2719744.
Μικροπούλου 40 (είσοδος απέναντι από συμβολή με Αφροδίτης) , κάθετος στις γραμμές του τραίνου λίγο μετά τον Σταθμό του Νέου Ηρακλείου στο ρεύμα προς Κηφισιά.
10 λεπτά από το Σταθμό.

http://aspidatouachillea.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου