Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΑΦΗΓΗΣΗ

Πειραματισμοί με την Αφήγηση
Έναρξη10 Ιούνιος 2011

Θέατρο: Φούρνος
Τιμή εισόδου: 0€-10€
Ώρα έναρξης: 6μμ έως 10 μμ
Ελεύθερη είσοδος: Όχι
Πόλη: Αθήνα
Περιοχή: Διεύθυνση
Διεύθυνση: Μαυρομιχάλη 168
Κατηγορία: Πρόζα
Τηλέφωνο:

Πειραματισμοί με την Αφήγηση
Πειραματισμοί με την Αφήγηση / # 02
2η συνάντηση / 10 Ιουνίου με 1 Ιουλίου 2011
Οργάνωση ομάδα fournosLab / συντονισμός Μάνθος Σαντοριναίος, Σταυρούλα Ζώη
Κέντρο για τον Ψηφιακό Πολιτισμό Φούρνος
Εικαστικά / Διαδραστικά μέσα / Θέατρο / Μουσική / Διαλέξεις

Ο Φούρνος κλείνει τη φετινή χρονιά παρουσιάζοντας ένα μέρος των αποτελεσμάτων της ερευνητικής ομάδας που συνεργάζεται στο χώρο των σύγχρονων διαδραστικών τεχνών στον οποίο υπήρξε πρωτοπόρος.
Η ομάδα FournosLab ασχολείται με την αφήγηση σε όλες της τις μορφές και την αξιοποίηση της στις Τέχνες. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με την διαδραστική αφήγηση σε όλα τα επίπεδα όπως το τεχνολογικό, το αισθητικό ή το φιλοσοφικό. Στα πλαίσια της Δεύτερης Συνάντησης για την Αφήγηση, σε συνεργασία με το εργαστήριο Πολυμέσων Υπερμέσων και Βίντεο Τέχνης της ΑΣΚΤ παρουσιάζει στο Κέντρο για τον Ψηφιακό Πολιτισμό Φούρνος δείγματα των παραπάνω αναζητήσεων με την μορφή Εικαστικών, Διαδραστικών, Θεατρικών και Μουσικών έργων καθώς και επιστημονικών και φιλοσοφικών «αφηγήσεων».
10 – 18 Ιουνίου 6μμ έως 10 μμ
>Βαβέλ
Μία Διαδραστική – συνεργατική βίντεο εγκατάσταση της Κατερίνας Αντωνοπούλου. Το έργο Βαβέλ είναι μία διαδραστική – συνεργατική βίντεο εγκατάσταση που εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζεται μία διήγηση από την υποκειμενικότητα του δημιουργού αλλά και του θεατή.


22 – 30 Ιουνίου 6μμ έως 9 μμ
>Ρούχο
Εικαστική έκθεση και διαδραστικά μέσα της Άννας Μελή. Η έκθεση αποτελείται από ένα Ρούχο-γλυπτό το οποίο περιστοιχίζεται από άλλα έργα- βιογραφικές σημειώσεις - ημερολογιακού χαρακτήρα.
Το Ρούχο, είναι ένα διαδραστικό έργο το οποίο ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να πλησιάσει και να αγγίξει αλλάζοντας τις εικόνες του.

22 – 30 Ιουνίου 10μμ, την Τετάρτη 22 Ιουνίου η παράσταση θα γίνει στις 12 μμ
>Θέλεις να πας μακριά;
Θεατρικό μονόπρακτο με αφορμή την Παραπάνω έκθεση. Παίζει η ηθοποιός Πέννυ Μηλιά
Ο εκθεσιακός χώρος κάθε βράδυ μετά το τέλος της έκθεσης μετατρέπεται σε ένα χωροχρονικό περιβάλλον μέσα στο οποίο αναπτύσσεται ένας θεατρικός μονόλογος
Ένα βιωματικό έργο που εναλλάσσεται ανάμεσα σε παράλογο και λογική, σε όνειρο και πραγματικότητα. Μία προσπάθεια για ένα πορτρέτο ενός σύγχρονου κοριτσιού, με παιδική αφέλεια, που προσπαθεί να τοποθετηθεί στον παρηκμασμένο πολιτισμό του τώρα, μέσα από τις δυσκολίες της «εύκολης» εποχής.

Σκηνοθετική επιμέλεια ομάδα του Fournoslab
Είσοδος 10 ευρώ το άτομο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου