Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΏΝ ΣΕ WORKSHOP  ΤΗ ΧΡOΝΙΑ AYTH, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ PERFORMANCE.


Διανύοντας το πέμπτο και τελευταίο έτος της φοίτησής μου στη σχολή καλών τεχνών το κυρίαρχο συναίσθημα που μπορεί να έχει κάποιος είναι αυτό της δημιουργικής πίεσης και άγχους ώστε να εκπληρώσεις μια ολοκληρωμένη μορφή διπλωματικής εργασίας και να ολοκληρώσεις των κύκλο των ερευνητικών σου ανησυχιών και project όλων αυτών των χρόνων, όπως εσύ έχεις ονειρευτεί. 
Πέρα από όλα τα παραπάνω και την αγάπη προς τη δουλειά μου, μεγάλο κομμάτι στη ζωή και τις καλλιτεχνικές επιρροές μου αποτελεί η τέχνη της Performance. 
Έτσι αυτό το εξάμηνο(εαρινό) πέρα από την εκπόνηση της διπλωματικής άσκησης που κατείχε δικαιωματικά τον πρωταγονιστικό ρόλο, η Performance και τα workshop(εργαστήρια) πάνω σε αυτή διεκδικούν ταυτόχρονα παρόμοιο ρόλο. 

Συμμετείχα σε δύο workshop και τα δύο υπό την αιγίδα της Aνωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας (ASFA) και των καλλιτεχνών που τα εμπνεύστηκαν. 

Αρχικά τον Μάρτιο του 2018, στο BODY AND CITYZENSHIP όπου το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στην παλιά βιβλιοθήκη στης ASFA και η τελική δράση στη πλατεία Συνταγματος της Αθήνας.

Και έπειτα στο CRISSCROSS workshop, τον Μάιο του 2018, που πραγματοποιήθηκε στον σταθμό της ASFA στην Ύδρα και οι δράσεις στον δημόσιο χώρο του νησιού. 

Πραγματοποιήθηκαν ακόμη 4 Performance for camera σε πλαίσια ιδιωτικού Project.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ.

BODY_AND_CITYZENSHIP

Photo credit: Fili Olsefski

Διοργάνωση: G.A.P. [Gathering Around Performance] / C.A.S.A.
Facilitator: Francesco Kiais / Co-facilitator: James Σύμπουρας
Μια συλλογική επιτελεστική (performative) παρέμβαση στον δημόσιο χώρο που προκύπτει από ένα συμμετοχικό εργαστήριο.
Μέσα από τις δράσεις των συμμετεχόντων, το σημείο της Πλατείας Συντάγματος, ένας τόπος που σημαδεύει την δημόσια πολιτικής ζωής της πόλης, αντιμετωπίζεται ως ένας χώρος που βιώνεται και επιτελείται, μέσα από ένα πλέγμα αντιθέσεων και ποιητικών συσχετισμών, μέσα από ατομικές και ομαδικές δράσεις.
.
Link:http://c-a-s-athens.squarespace.com/newsroom/
.
.Συμμετέχουν:
.
GRAAM
Μαρία Ζούρου
Αθηνά Κανελλοπούλου
Ελίζα Κρικώνη
Ελευθερία Πανούση
Άννα Παπαθανασίου
Μαριάννα Στεφανίτση
Ερασμία Τσίπρα
James Σύμπουρας (co-facilitator)
Francesco Kiais (facilitator)







Η δική μου δράση αναφερόταν στον θάνατο και τις ταφικές παραδώσεις σε διάλογο με την αυτοκτονία του συνταξιούχου στο σύνταγμα και το σύνθημα *ΨΩΜΊ ΠΑΙΔΊΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ*



CRISS_CROSS_WORKSHOP_HYDRA.


.Το εργαστήρι αυτό δημιουργήθηκε από τους  Yiannis Melanitis, Eva Giannakopoulou and Panos Sklavenitis και στόχος του ήταν να προβληθούν οι σχέσεις ανάμεσα σε καλλιτέχνες και το αποτέλεσμα που μπορεί να προκύψει από τη συνολική του ζύμωση, συμβιώνοντας σε ένα χώρο, μέσα από performance, happenings και διαλόγους. Στόχος ακόμη η αλληλεπίδραση και με τους τοπικούς καλλιτέχνες και την εικαστική παράδοση του νησιού και η προβολή εναλλακτικών συνδέσμων πάνω σε αυτό.



Η καλλιτεχνική ομάδα που οργάνωσα αποτελούνταν από πέντε γυναίκες,τις  Eva Giannakopoulou, Margarita Tsoulouxa,Tattiana Ilichenco,Katerina Lebidara και αναφερθήκαμε στη σχέση ανάμεσα στον #Cohene και την Marianne Ihlen , προσδοκώντας να μνημονεύσουμε μια αιθέρια αύρα της Marianne, όπου ήταν γνωστή μόνο ως σχέση του Cohen και το δικό της έργο δεν ειχε μιλήσει ποτέ, δείχνοντας έτσι μια εναλλακτική σύνδεση καλλιτεχνών, ερωτική στην προκειμένη, και την κρυφή της πλευρά.
 
Photo credits : Angeliki Avgitidou.

Συμμετείχαν από την Σχολή Καλών Τεχνών της Φλώρινας οι : Αγγελική Αυγήτιδου
                                                                                                     Tonia Korsak
                                                                                                      Ζωή Αντύπα
                                                                                                      ΜαργαρίταΤσουλουχά
                                                                                                      Νάνσυ Παπαδοπούλου
                                                                                                      Ζούρου Μαρία

Zourou Maria
5ο έτος σπουδών-επι πτυχίο.
3ο Εργαστήριο Ζωγραφικής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου