Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Εθελοντική εργασία στο ειδικό σχολείο Φλώρινας





Βρισκόμαστε στον τρίτο μήνα προσφοράς εθελοντικής εργασίας στο Ειδικό Σχολείο. Οι φοιτητές που συμμετέχουν ενεργά σε αυτήν την προσπάθεια, επιδεικνύοντας το απαιτούμενο ενδιαφέρον, παρά το αρκετά φορτωμένο πρόγραμμά τους λόγω Σχολής. Μετά από τη γνωριμία τους με τα παιδιά και την συνεργασία μαζί τους, από τη Δευτέρα (23/05/11), ξεκινούν την εικαστική τους παρέμβαση στο χώρο, με τον τρόπο που εκείνοι επιθυμούν, έχοντας πάντα δίπλα τους τα παιδιά του Σχολείου, που θα μπορούν να συμμετέχουν σ' αυτήν την προσπάθεια, με τον τρόπο που εκείνα γνωρίζουν.
Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος καταρτίσθηκε ερωτηματολόγιο, το οποίο θα πρέπει να συμπληρώσουν οι φοιτητές. Τα ερωτήματα που τέθηκαν είναι τα εξης:

1) Με πόσα παιδιά συνεργαστήκατε;
2) Με ποιό τρόπο έγινε η προσέγγιση;
3) Τι έργο παρήχθη από αυτή την επαφή;
4) Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν;
5) Ποιά είναι τα συμπεράσματά σας;
6) Με ποιό τρόπο αυτή η εμπειρία μπορεί να μετουσιωθεί σε εικαστικό έργο;
7) Με ποιόν τρόπο θέλετε να παρέμβετε εικαστικά στο χώρο;
8) Ποιό θεωρείτε ότι ήταν το μεγαλύτερο και ουσιαστικότερο όφελος από αυτήν τη συνεργασία;
9) Ακολουθήσατε κάποια μεθοδολογία;

Ολοκληρώνοντας, κρίνεται απαράιτητο να γίνει μνεία των ονομάτων των φοιτητών, που συμμετέχουν στην εργασία αυτή.

Στέλλα Κατσαμπέκη, Σοφία Τασχουνίδου, Κάλια Ασημακοπούλου, Αναστασία Τριανταφυλλίδου, Παναγιώτα Κορωνιού, Ειρήνη Φουντουραδάκη, Ρένα Γουμπερίτση. Μαρία Φλωριάν-Φλωριανού, Μαρία Δημοπούλου, Αννα-Μαρία Σαμαρά, Νίκος Πσαλιμανιώτης, Αννα-Μαρία Σαμαρά, Θωμάς Μακιναντζής, Αριστείδης Σαραντόπουλος, Αχιλλέας Ζάζος.

Ευελπιστούμε, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε στους συμφοιτητές μας το έργο που παρήχθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου