Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Η Ειρήνη Πουλιάση, απόφοιτος του 3ου Εργαστηρίου, επιλέχθηκε ως μέλος του Royal Society of Sculptors.

  

Ειρήνη Πουλιάση, Silicon Valley, Μαλλιά και επίθεμα στηθους, 2020

 Η Ειρήνη Πουλιάση MRSS, αποφοιτος του 3ου εργαστηρίου, ανακηρύχθηκε μέλος του Royal Society of Sculptors (Βασιλικός Συλλογος Γλυπτων). Είναι Βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση, που ιδρύθηκε το 1905 και προωθεί την αριστεία στην τέχνη και την πρακτική της γλυπτικής. Η έδρα του, που είναι στο South Kensington του Λονδίνου είναι ένα κέντρο σύγχρονης γλυπτικής, είναι ο παλαιότερος και μεγαλύτερος οργανισμός αφιερωμένος στη γλυπτική στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Το RSS ιδρύθηκε το 1905 με 51 μέλη, συμπεριλαμβανομένων όλων των κορυφαίων γλυπτών της εποχής. Τα ιδρυτικά μέλη ήταν οι Sir Thomas Brock RA, Sir Charles Lawes-Wittewronge, Sir George Frampton RA, William Silver Firth, Frank Lynn Jenkins, Thomas Stirling Lee, David McGill, Sir William Reynolds-Stephens και Francis Derwent Wood RA. Αυτή την στιγμή απαριθμεί 700 επιλεγμένα μελη με ισχυρη παρουσια στην βρετανική και παγκοσμια σκηνή τέχνης όπως o Gerry Judah FRSS, o Tim Shaw RA FRSS και αλλοι πολλοι.

    Η Ειρήνη ζει και εργάζεται στο Λονδινο, Σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Φλώρινα και αποφοίτησε απο το 3 Εργαστήριο το 2016 με καθηγητές τον Χάρη Κοντοσφύρη και τον Θωμά Ζωγράφο και πραγματοποίησε το μεταπτυχιακό της στο Chelsea College of Arts του Πανεπιστημίου Τεχνών του Λονδίνου. Είναι Artist in Residency στο Bomb Factory Foundation του Λονδίνου και το 2022 ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση της D Contemporary Gallery, στο Mayfair του Λονδίνου. Μεσω μιας πολυεπίπεδης πρακτικής που εκτείνεται από την ζωγραφική, την παραστατική κινούμενη εικόνα και τις γλυπτικές εγκαταστάσεις, διερευνά ιδέες που σχετίζονται με την μεταμόρφωση και την κοινωνική ταρίχευση. Το έργο της έχει εντρυφήσει σε κοινωνικά ζητήματα που συνδέονται με τον αποκλεισμο, την υποσυνειδητη ψυχολογική τερατουργία και την αποσάθρωση της γυναικείας ταυτότητας. Χρησιμοποιώντας ρούχα, οικιακά αντικείμενα και βιοϋλικά, αναπλάθει σύμβολα και αλληγορίες σε νεο-πάνκ φετιχ. Η Ειρήνη Πουλιάση έχει εκθέσει έργα της σε γκαλερί,ιδρύματα και μουσεία οπως Charlie Smith London, Bhart Milan, Sejong Museum of Art στη Σεούλ, γκαλερί Jing Lu στην Ταϊπέι, Ταϊβάν, Tate Modern, Περί Τεχνών Καρτέρης, και αλλα πολλά.

Ειρήνη Πουλιάση,Social taxidermy series, Μικτή τεχνική, 2022


Ειρήνη Πουλιάση, Reverse Gear No more, Γαντι ταχυτήτων και συνθετικά μαλλιά, 2021


                                                                                Ειρήνη Πουλιάση,Social taxidermy series, Μικτή τεχνική, 2021

Ειρήνη Πουλιάση,Social taxidermy series, Μικτή τεχνική, 2021


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου