Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Ιωσηφίνα Μακρή // Influenced at the Island of Dreams: An Audiovisual Installation



Το Νησί των Ονείρων, το τέως "ονειρεμένο" ξενοδοχειακό συγκρότημα που παραμένει  εγκαταλειμμένο τα τελευταία χρόνια, αγκάλιασε το φεστιβάλ του Influence από τις 12 έως τις 14 Αυγούστου 2016 με συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σε μηδαμινή απόσταση από το λιμάνι της Ερέτριας, το Νησί των Ονείρων αποτελούσε ιδανικό προορισμό για οποιονδήποτε επιθυμούσε γαλήνη, ανεξαρτησία & ηρεμία. Με μόλις 2 κεντρικά κτίρια, στεγάζονται συνολικά 52 δωμάτια, 46 bungalows, εγκαταστάσεις mini golf, τένις, βόλεϊ και πινγκ πονγκ, parking 300 αυτοκινήτων, εστιατόριο και beach bar.
Για πολλούς, οι παραλίες του μικρού παρατημένου νησιού εξακολουθούν, για τους all-time θαυμαστές του, να αποτελούν ιδανικό χώρο αναψυχής τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς η πρόσβαση στις παραλίες του ήταν, και εξακολουθεί να είναι, ελεύθερη.

Κάπως έτσι, η ελευθερία έγινε έμπνευση στο 3ο Influence Festival.
Εκθέσεις ζωγραφικής, εγκαταστάσεις ήχου & εικόνας, Graffiti, μουσική & Capoeira είναι μόλις μια γεύση από όσα συνέβησαν στα πλαίσια του 3oυ φεστιβάλ Τέχνης και Έκφρασης Influence.

Με όρεξη και ανάγκη για απόδραση, συμμετέχοντες και διοργανωτές συναπάρτισαν μια καλλιτεχνική κατασκήνωση, η οποία αποσκοπούσε στην ευαισθητοποίηση των πολιτών τόσο για τις τέχνες που παρουσιάστηκαν όσο και για τη δυνητική ομορφιά του ανεκμετάλλευτου και παρατημένου νησιού.
Τα bungalows χρησιμοποιήθηκαν σαν εκθεσιακοί χώροι, τα βανδαλισμένα κομμάτια τους καλύφθηκαν με Grafitti, και ζωντανές δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο αμφιθέατρο του νησιού όπως και στα κεντρικά κτίρια.


Για να ενημερωθείτε σχετικά με τη συμμετοχή μου και την τεκμηρίωσή της, πατήστε παρακάτω ("Διαβάστε Περισσότερα") ή με κλικ στον τίτλο της ανάρτησης.



Η συμμετοχή μου στο φεστιβάλ Influence πραγματοποιήθηκε με μια οπτικοακουστική εγκατάσταση, η οποία συμπεριλάμβανε τις παρακάτω ηχογραφήσεις:
Lullaby in Major: Μια επαναλαμβανόμενη μελωδία που χωρίζεται σε 3 μέρη (όπου κάθε μέρος και 1 νότα της βασικής συγχορδίας της μελωδίας. Δηλαδή:
G#, C, D# οι αρχικές νότες του κάθε μέρους
G#-C, A#-C#, C-D#, F-C#-D# η δομή της μελωδίας


Οι δυο τελευταίες νότες-στροφές αποτελούν κομβικό μέρος της αρχικής συγχορδίας, όπως καταγράφεται παραπάνω.






Η παραπάνω ηχογράφηση αποτελεί διασκευή μου και μελέτη πάνω στον Οπερατικό Συνθέτη Α. Scarlatti και το κομμάτι του "Toglietemi La Vita Ancor".


Τα δύο αυτά κομμάτια αναπαράγονταν σε επανάληψη με τη χρήση mp3 player και ακουστικών καθ' όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Το οπτικό κομμάτι συναπαρτιζόταν από μια σειρά 10 φωτογραφιών με τίτλο "PREBIRTH".
Η φωτογραφική συλλογή προβαλλόταν σε επανάληψη με τη χρήση προτζέκτορα στον ίδιο εκθεσιακό χώρο.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου