Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Χριστίνα Τζάνη, οι ψίθυροι που γίνονται κραυγές. Δημοσίευση στο Art22



Την γνωρίσαμε πριν από ένα χρόνο στην παρουσίαση της πτυχιακής της έκθεσης στο συμβολικό – για τη θεματογραφία της – χώρο των σφαγείων της Φλώρινας. Τώρα η Χριστίνα Τζάνη ανοίγει τα φτερά της με τη φιλόδοξη απόφαση της να παρουσιάσει την δεύτερη της ατομική έκθεση εκτός συνόρων. Από τις 8 Σεπτεμβρίου ως τις 7 Οκτωβρίου εκθέτει στη γκαλερί KH5 Gallery της Ζυρίχης με τίτλο «Ξεχασμένοι Ψίθυροι». Η έκθεση της ανερχόμενης ελληνίδας εικαστικού έρχεται να θέσει νέα θεμέλια στην ιδέα της «Dark art», με ένα θέμα που προκαλεί πόνο. Το θέμα της παιδικής κακοποίησης και του εσωτερικού χάους που έρχεται να αντιμετωπίσει η ψυχή της παιδικής ηλικίας.

Τα σχέδια από μελάνι βρίσκονται σε ένα ονειρικό παιδικό κόσμο αλλά ταυτόχρονα και σε έναν σκοτεινό και ταραγμένο, περιγράφοντας έτσι την ευαισθησία της ανθρώπινης ψυχής, την απομόνωση, την ανασφάλεια και την παραμέληση. Η διαδικασία αυτών των συναισθημάτων απογυμνώνει την εξελικτική πορεία της φόρμας που περιβάλλει τη παρουσία, μεταλλάσσοντας τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά και παρουσιάζοντας μια δαιμονική διαμόρφωση. Μέσω αυτής της διαδικασίας εξοντώνονται στοιχεία της προσωπικότητας και παρέχεται ελπίδα διαφυγής ως επιτακτικό μέσω λύτρωσης από τη μεταμορφωτική θέαση του έσω εαυτού. Τα παιδιά χάνουν την πρώτη τους φόρμα αλλά διατηρούν μια συνέχεια της αρχικής τους μορφής. Εκτός από την όψη τους αλλάζουν και οι λειτουργίες τους. Οι μορφές συναινούν στο να προστεθούν μη ανθρώπινα χαρακτηριστικά ως δυνατότητα ενδυνάμωσης της συνειδησιακής αντίληψης.
Τα έργα της Χριστίνας Τζάνη είναι ανήσυχα και η λεπτομέρεια τους μεταδίδει την απροκάλυπτη και παγκόσμια αλήθεια για την παιδική ανθρώπινη ύπαρξη. Επιδρούν σαν ψίθυροι μέσα από το ξεχασμένο εσωτερικό μας κόσμο.






KH5 Gallery, Zwinglistrasse 5, 8004 Ζυρίχη
Εγκαίνια: Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου, 19.00 – 22.00
Διάρκεια Έκθεσης 8 Σεπτεμβρίου – 7 Οκτωβρίου 2016
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη-Παρασκευή 17.00-19.00
Πληροφορίες: Artist: http://www.christina-tzani.com/, Kh5 gallery: http://kh5.ch/


 Πηγή δημοσίευσης Art 22 link εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου