Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Εικαστικές Συναντήσεις στην Εύξεινο Λέσχη.Βάσω Μούμου , Ηλίας Μπαρκαλής, Κωνσταντίνα Σαρακατσάνου.

                                      

Δελτίου τύπου
Εικαστικές Συναντήσεις στην Εύξεινο Λέσχη.

Τρείς εικαστικές συναντήσεις πραγματοποιούνται την Τρίτη 1/3/2023 στο φιλόξενο χώρο της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας από τους νέους καλλιτέχνες  Βάσω Μούμου , Ηλίας Μπαρκαλής, Κωνσταντίνα Σαρακατσάνου. Η έκθεσή πλαισιώνει πέντε τοτεμικά γλυπτικά  σύνολα με μοιρολόγια, μια εγκατάσταση όπου η μνήμη δημιουργεί τα βάθρα υποδοχής μελών γυναικείων σωμάτων   και μία ζωγραφική παράσταση του έρωτα και του τέλους.
Η συνέκθεση  προτείνετε μέσα από το πρίσμα τριών  εικαστικών. Η διαθλαστικότητα  της θεματικής τους  εξιστορεί παραδοσιακές και σύγχρονες σχέσεις  μεταξύ της γέννησης, του έρωτα, του  θανάτου και της διαβατήριας αναμονής του.Η συνειδητή άγρυπνη ματιά μπροστά στο  φαινόμενο της ζωή αυτής  καθ’ αυτής, σε διαχρονικές τοτεμικές ανανήψεις του Ηλία Μπαρκαλή, την έντεχνη δισδιάστατη κατασκευαστική  εγκατάσταση της Κωνσταντίνας Σαρακατσάνου και τη φωσφορούχα ζωγραφική έλικα DNA της   Βάσως Μούμου , διαμορφώνουν  μια  "utopia positivo" όπως την συνέλαβε ο  Ιβέλ Λεακίμ. Η επίμονη αναζήτηση  μιας κατάφασης για τη ζωή, τον άνθρωπο, τον έρωτα και τον κόσμο, υπό την διαρκή παρουσία του θανάτου και της υπόσχεσης της γέννησης οι τρεις καλλιτέχνες με διαφορετικά εικαστικά μέσα και τρόπους μας διοχετεύουν  μια ανθρωποκεντρική εικαστική εμπειρία. Στα έργα τους διαμορφώνουν  ένα ιδιόμορφο ερωθανάτειο σύμπλεγμα του γηγενούς, του κοινωνικού και του επιστημονικού.
Ευχαριστίες εκφράζονται στο διοικητικό συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας και ιδιαιτέρως στον πρόεδρο της  Αναστάσιο Αντωνιάδη
Ανοιχτή στο κοινό με πρωτόκολλο Covit
Ωράριο Επισκεψιμότητας
1/3/2022 
19.00-21.00

Συμμετέχοντες:
Βάσω Μούμου "Έρως & Τέλος" 
Ηλίας Μπαρκαλής "Χους Ει" 
Κωνσταντίνα Σαρακατσάνου "Η Μνήμη Ως Βάθρο Του Ανθρώπου" 
Αλληλεπιδραστής: Χάρης Κοντοσφύρης
Δράση εξωστρέφειας του 3ικαστικού 3ργαστηρίου, ΤΕΕΤ ΠΔΜ.
 
 

 

   

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου