Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Έκθεση αποφοίτου 3ου εργαστηρίου στην Τεχνόπολη

 Η έκθεση “T-gender (Love)”, στο πλαίσιο του Athens Pride Week 2021, αποτελεί μία προσωπική ανασκόπηση του καλλιτέχνη γύρω από το σώμα και τη σεξουαλικότητα. Δέκα προσωπικά έργα αποτυπώνουν διεργασίες, επιθυμίες και φόβους γύρω από τη διεμφυλικότητα και τον ομοερωτισμό. Μέσα από τις ελαιογραφίες, φανταστικές στιγμές ζωντανεύουν και ερωτικοί σύντροφοι συνευρίσκονται. Αγάπη, έλξη αλλά και πόνος, εκφράζονται μέσα από το χρώμα και τις γυμνές μορφές. Η μπλε παλέτα υπερτερεί και δίνει την αίσθηση του ονειρικού χωροχρόνου. Παράλληλα, τονίζει την αιχμηρότητα της αίσθησης του αγγίγματος όπως συμπληρώνουν και οι εκφράσεις των προσώπων. Τα ολόσωμα πορτραίτα είναι ειλικρινή απόδοση αυτοβιογραφικού φωτογραφικού υλικού του καλλιτέχνη που στόχο έχουν να δώσουν στο τρανς σώμα την ελευθερία να υπάρξει στο χώρο. Η έκθεση στο σύνολό της αναστοχάζεται την πραγματικότητα του εαυτού και αποτυπώνει ένα σεξουαλικό κόσμο, που σαν το μπλε άλλοτε επιπλέει και άλλοτε “βυθίζεται” στην επαφή του με τον ενδοκοινοτικό ερωτισμό.
 Τα καρφιά εμφανίζονται στα έργα του Λιναρδή ως σημάδια της έντασης των συναισθημάτων. Στην έκθεση "έδεσαν" με τη φυσική τους παρουσία τα κενά ανάμεσα στα έργα και το χώρο.
Σχετικά με τον καλλιτέχνη: Ο Ναθαναήλ Έβαν Λιναρδής γεννήθηκε στην Άρτα το 1993. Η ενασχόλησή του με την τέχνη ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία, δείχνοντας ενδιαφέρον για τη μουσική σύνθεση και το τραγούδι από τα πέντε του χρόνια, ενώ βραβεύτηκε σε πολλούς εθνικούς διαγωνισμούς παιδικής ζωγραφικής. Μεγαλώνοντας η ποίησή του άρχισε να αλληλεπιδρά με τα έργα ζωγραφικής του, ιδίως στα φοιτητικά του χρόνια. Σπούδασε στη Σχολή Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας και αποφοίτησε από το 3ο Εργαστήριο Ζωγραφικής, το 2017. Η κύρια έρευνά του είχε τις ρίζες της στη νευρολογία, ενώ τα έργα του ήταν μη παραστατικά σε συνδυασμό με ήχο. Ως ακτιβιστής, ασχολείται με την υπεράσπιση των LGBTQI+ δικαιωμάτων και την αποδοχή της νευροδιαφορετικότητας και του αυτισμού.
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Μηχανουργείο, 18 έως 25 Ιουλίου.
♿ Ήταν προσβάσιμη, με εξωτερικές αναπηρικές τουαλέτες και parking. 
🦯Ακουστική Περιγραφή μέσω QR Code: Κερασία Μιχαλοπούλου-Liminal Access
                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου