Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Διάλεξη του Δερματοστίκτη Ορέστη Κοτοπούλη


Την Τρίτη 24/11/2020 στις 10 πμ θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του Δερματοστίκτη Ορέστη Κοτοπούλη για την ιστορία της "τέχνης " του Τατουάζ.Εικονική Αίθουσα 3 Σύνδεσμος Αίθουσας   https://zoom.us/my/uowm.eetf3   Meeting ID   680-447-7017

"Η δερματοστιξία αποτελεί ένα είδος  τροποποίησης του σώματος (body modification).Ως«τροποποίηση του σώματος» (“bodymodification”) ορίζεται η μόνιμη ή ημιμόνιμη εκούσια μεταβολή του ανθρωπίνου σώματος. Αναλυτικότερα, η τροποποίηση του σώματος περιλαμβάνει: το μακιγιάζ του προσώπου, την περιποίηση των μαλλιών και των νυχιών, τη ζωγραφική του σώματος (bodypainting), τη μεταβολή του σωματικού βάρους και όγκου,τη δερματοστιξία (tattoo),τη διάτρηση (piercing),επιμήκυνση (stretching), σμίκρυνση (corset), αποκοπή (cutting) ή και το ράψιμο (sewing) διαφόρων σημείων του σώματος, τα εμφυτεύματα (implants), τις παρεμβατικές ενέσεις (botox), τον σκαριφισμό τους δέρματος (scarification), τη δημιουργία εγκαυμάτων (branding), τις διάφορες εγχειρίσεις ομορφιάς, τις αλλαγές στο σχήμα και τη μορφή των ματιών, των οστών και των δοντιών, την περιτομή, τον ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων και την αλλαγή φύλου."(Άγγελος Μαυρόπουλος Η ηθική της Δερματοστιξία σελ 10)

Ο Ορέστης Κοτόπουλος είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών τεχνών Φλώρινας .Θα επιχειρήσει ένα συμπυκνωμένο ταξίδι στην τροποποιητική επιτέλεση στο σώμα του ανθρώπου σε μια προσπάθεια να οριστεί η ταυτότητα του ατόμου και του ήθους στην κοινότητα ή την κοινωνία πού εντάσσεται. Το τατουάζ (δερματοστιξία) είναι μια διαδικασία κατά την οποία εξωγενείς χρωστικές ουσίες, μετά από αντίστοιχο τραυματισμό της επικαλυπτικής επιθηλιακής στιβάδας, εισάγονται διεπιθηλιακά και εναποτίθενται τοπικά στο χόριο του δέρματος ή των βλεννογόνων οδηγώντας σε μακροχρόνια, εντοπισμένη αλλαγή του φυσιολογικού χρώματος των ιστών.Εθνολογικά, λαογραφικά και συμπεριφοριστικά στοιχεία θα αναδυθούν από την παρουσίαση  έτσι ώστε  να ταυτοποιηθούν με άλλο ενδιαφέρον :Τα τραυματικά τατουάζ. Τα ερασιτεχνικά και τα επαγγελματικά τατουάζ. Τα αισθητικά τατουάζ. Τα λειτουργικά τατουάζ. Τα ιατρικά τατουάζ. Πληροφορίες στα συνημμένα.

Χάρης Κοντοσφύρης -  Θωμάς Ζωγράφος 

 

 

Κοτοπούλης Ορέστης

 

Γεννήθηκα το 1993 και σπούδασα στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας, από όπου αποφοίτησα το 2016. Το τατουάζ εμφανίστηκε σαν καλλιτεχνική́ διέξοδος, ένας παράλληλος δρόμος, στην συμβατική́ άποψή για την τέχνη. Πλέον ασχολούμαι περίπου 10 χρόνια επαγγελματικά́, στο walk the line tattoo studio στην Λάρισα . Έχω συμμετέχει σε tattoo convention σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λεμεσό, Μιλάνο , Σαγκάη και Μάλτα. Το τατουάζ διδάσκει σεβασμό́ και υπομονή́, και όσο εξερευνώ́ την ιστορία του τόσο συνειδητοποιώ́ την σημασία που έχει για την κοινωνία. Στόχος μου είναι η διερεύνηση και η καταγραφή της ιστορίας της δερματοστιξίας, η ένταξη του μέσου στον ακαδημαϊκό χώρο της τέχνης: Η ιστορική εθνογραφική και συμπεριφορική  καταγραφή, αλλά και η σχέση του με την εξέλιξη τον κοινωνιών.

 

 

 

 

 

 

 

 

Email:oresthsstab521@gmail.com

 Mob:6955038253 Instagram:https://www.instagram.com/orestisstab_wtl_tattoo/ Facebook:https://www.facebook.com/profile.php?id=100009392884180Αρχή φόρμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου