Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Η ψηφιακή Frieze του Λονδίνου 2020





Απο το 2003 και καθε φθινοπωρο εκτοτε το η εβδομάδα Frieze συγκεντρώνοντας την παγκοσμια καλλιτεχνική κοινότητα, παρουσιάζει έργα που κυμαίνονται από την αρχαία εποχή έως τους σημερινούς καθιερωμένους αλλα και αναδυώμενους καλλιτέχνες. 


Φετος ομως, λογω της πανδημίας η  Frieze λάμπει δια της απουσίας της απο το Regent's park του Λονδίνου καθώς μεταφέρεται στον ψηφιακό κόσμο και οι δύο πτυχές της Frieze London και Frieze Masters  θα υποδεχτούν τον κόσμο διαδικτυακά καθότι απαγορεύεται ο μαζικός κοινωνικός συγχρωτισμός.

 Σύμφωνα με τη διευθύντρια των Frieze παγκοσμίως, Βικτόρια Σίνταλ:

«Για τον καλλιτεχνικό κόσμο η λύση βρέθηκε στην ταχύτατη προσαρμογή στην ψηφιακή εποχή που δεν θα μπορούσε να έχει εφευρεθεί χωρίς τον κορονοϊο». «Πάντα υπήρχε αντίσταση στην παρουσίαση έργων υψηλής αξίας στο διαδίκτυο. Τα πάντα όμως άλλαξαν εν μία νυκτί».

To πιο ενθαρυντικό εν μεσω αυτης της κατάστασης ειναι οτι φετος θα μπορουν όλοι απο οποιαδηποτε γωνιά του κόσμου και τσάμπα να εχουν προσβαση στα viewing rooms.


Frieze London 2020 Viewing Rooms στο παρακατω λινκ:

Πατήστε εδω

Frieze London 2020 Ομιλίες

Κάτω απο την επιμέλεια του Dr. Nicholas Cullinan (Διευθυντη της National Portrait Gallery), το πρόγραμμα του Frieze Talks παρουσιάζει ομιλίες απο διεθνεις καλλιτέχνες και επιμελητές διαδυκτιακά μεσω του προγραμματος Ζοοm. 


Για τις ομιλίες και το πληρες πρόγραμμα πατηστε εδω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου