Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Ψήφισμα για την επαναφορά του μαθήματος της Ιστορίας της Τέχνης

Ψήφισμα για την επαναφορά του μαθήματος της Ιστορίας της Τέχνης.

Παρακαλώ αν είναι δυνατόν να προωθήσετε αυτό το μήνυμα στον συνάδελφο των Εικαστικών του σχολείου σας.
Βεβαίως, εάν υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοι ή γονείς που επιθυμούν να υποστηρίξουν το ψήφισμά μας, η υπογραφή τους είναι πολύ ευπρόσδεκτη, φτάνει να συμπληρώσουν στο πεδίο ‘Ιδιότητα’ την ιδιότητά τους (γονέας, εκπ/κός Χ/Ψ ειδικότητας κ.ο.κ.).
Το μάθημα της Ιστορίας της Τέχνης καταργήθηκε τον Απρίλιο και Μάιο του 2019. Έτσι, το 2019-2020 ήταν η
πρώτη χρονιά, μετά από τουλάχιστον 20 χρόνια, που το μάθημα δεν διδάχθηκε σε καμία τάξη του Γυμνασίου ή του Γενικού Λυκείου. Με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που περιλαμβάνει και τροποποιήσεις στο Πρόγραμμα Σπουδών και έχει κατατεθεί για διαβούλευση (http://www.opengov.gr/ypepth/?p=5133)  το μάθημα  παραμένει εκτός σχολικού πρόγράμματος. Εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου και της έκδοσης της σχετικής υπουργικής απόφασης, παρακαλούμε να υπογράψετε ώστε να ασκηθούν πιέσεις για την επαναφορά του μαθήματος και για την ενίσχυση της Αισθητικής Παιδείας στο Λύκειο. Θα βοηθήσει αν κοινοποιήσετε και προωθήσετε το ψήφισμα όπου μπορείτε ώστε να συγκεντρωθούν περισσότερες υπογραφές.

Το ψήφισμα, μαζί με την σχετική εισαγωγή, βρίσκεται εδώ: https://tinyurl.com/ArtHistory2020

Όποιος δυσκολεύεται να υπογράψει μπορεί να στείλει το όνομά του στην διεύθυνση isminisakel@gmail.com ώστε να προσθέσω εγώ το όνομά του στο ψήφισμα. Επισυνάπτω σε αρχείο word και το κείμενο του ψηφίσματος.
Ευχαριστώ και εύχομαι υγεία!
Ισμήνη Σακελλαριάδη
Καθηγήτρια Εικαστικών Πειραματικού Σχολείου Παν/μίου Θεσ/κης


----- Τέλος προωθημένου μηνύματος -----


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου