Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Αναβλάστηση η εικαστική περφόρμανς του 2ου φεστιβάλ Πτολεμαΐδας επανασυστήνεται στα 'Δημήτρια " το φεστιβάλ πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης13 Οκτωβρίου Κήπος Αρχαιολογικού μουσείου Θεσσαλονίκης – Αναβλάστηση. Εικαστική ομάδα Eordaiar Εικαστικοί καλλιτέχνες με ανοιχτό κάλεσμα θα δημιουργήσουν τις δικές τους γλάστρες , οι οποίες στην συνέχεια θα φυτευθούν όλες με αρωματικά φυτά και θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης δημιουργώντας συνθετικές πυκνότητες. Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ ο κήπος θα εμπλουτίζεται με νέα έργα και workshop.Πότε κατοικεί κάποιος έναν χώρο; Όταν η δημιουργικότητα και το ποσοστό ανακάλυψης και αναζήτησης του αγνώστου φαντάζουν απεριόριστα. Με τη δράση «Αναβλάστηση», επιχειρείται η κατάληψη και κατοίκηση του χώρου από φορητές εικαστικές γλάστρες, των οποίων η πύκνωση και η αραίωση στον τόπο θα συνδιαλέγεται με το πλήθος και τους κατοίκους της περιοχής.
Η εικαστική ομάδα Eordaiart συνδυάζει αρμονικά την τέχνη με τον ακτιβισμό, πιστεύοντας σε ένα περιβάλλον λειτουργικό και ευέλικτο, το είδος εκείνο του περιβάλλοντος που, σύμφωνα με τα μέλη της, «ενεργοποιεί την βιωματική αλληλεπίδρασή του με τα πρόσωπα που δρουν και εργάζονται σε έναν χώρο. Περιβάλλοντας χώρος ωραιοποιημένος, όμορφος και καλλωπισμένος είναι χώρος του φροντίζειν. Το φροντίζειν είναι μια οντολογική κατάσταση του χώρου, όπου ο σκοπός του περιεχομένου του αφορά πρόσωπα – οντότητες του κατοικείν».
Η πρωτότυπη δράση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, με άφθονες γλάστρες να παρουσιάζονται ολοκληρωμένες και άλλες να δημιουργούνται επιτόπου ως ζωγραφική performance.
Ανακοινώσεις της συμμετοχής:

https://dimitria.thessaloniki.gr/events/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%BB%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου