Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Μια απόδραση από την πόλη: Το ζωγραφικό δάσος του Γιώργου Πανταζή στο Ξενοδοχείο Acropolis Hill από την gallery Τεχνοχώρο

 


Το ξενοδοχείο Acropolis Hill, στην καρδιά της Αθήνας, αποτελεί προορισμό για πολλούς ταξιδιώτες που επιθυμούν να απολαύσουν την ομορφιά και την ιστορία της πόλης. Τώρα, με μια νέα προσθήκη, οι επισκέπτες μπορούν να αισθανθούν πιο έντονα τη φύση και το πράσινο στον χώρο του ξενοδοχείου.

Στο αίθριο του Acropolis Hill έχει τοποθετηθεί ένα μεγάλων διαστάσεων (250 x 500 εκατοστά) ζωγραφικό έργο από τον ζωγράφο Γιώργο Πανταζή, που προσπαθεί να μεταφέρει τη δροσιά και τα χρώματα ενός δάσους από λευκές σημύδες στους επισκέπτες. Τα δέντρα που απεικονίζονται στο έργο, με τις μουσικές και χρωματικές τους πινελιές, έχουν ως αναφορά τους αρχαίους ελληνικούς κίονες και αναπαράγουν με μοναδικό τρόπο τη φυσική ομορφιά που περιβάλλει την Ακρόπολη.

Με το έργο αυτό, ο Γιώργος Πανταζής εκφράζει την αγάπη του για τη φύση και το περιβάλλον, και προσπαθεί να μεταδώσει αυτήν την αίσθηση στους θεατές του έργου του. Η σύνθεση του έργου με τη χρήση του ξύλου και των χρωμάτων του καταφέρνει να μεταφέρει με μεγάλη ευκολία την εικόνα ενός δάσους και της δροσιάς του στον χώρο του ξενοδοχείου.

Πρόκειται για ένα ζωγραφικό έργο που παραγγέλθηκε από το ξενοδοχείο Acropolis Hill, με σκοπό την δημιουργία μιας ατμόσφαιρας φιλόξενης και αρμονικής στον χώρο του αιθρίου. Η επιλογή του Γιώργου Πανταζή από την gallery Τεχνοχώρος, που ανέλαβε την εκτέλεση του έργου, αναδεικνύει την σταθερή δέσμευση του Ξενοδοχείου και της Gallery για την προώθηση και την υποστήριξη της τοπικής καλλιτεχνικής κοινότητας. Με αυτό το έργο, οι επισκέπτες του ξενοδοχείου μπορούν να απολαύσουν την ομορφιά της τέχνης, ενώ η διακόσμηση του αιθρίου αποκτά μια νέα διάσταση και μια προσωπικότητα που αντικατοπτρίζει τον πολιτισμό και την ιστορία της περιοχής.





Όπως αναφέρθηκε παραπάνω η ιδιαιτερότητα του έργου του Γιώργου Πανταζή βρίσκεται στην ενδιαφέρουσα αναπαράσταση των δέντρων που δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε έναν δάσος, ενώ παράλληλα έχουν ως αναφορά τους κίονες της Ακρόπολης. Αυτή η συνεύρεση του φυσικού τοπίου με την αρχιτεκτονική κληρονομιά του τόπου μας μαγεύει και μας μεταφέρει σε μια διαφορετική εποχή. Η επιβλητική παρουσία των δέντρων και η ενσωμάτωσή τους στον χώρο του ξενοδοχείου δημιουργεί μια μοναδική εμπειρία στον επισκέπτη.

Τέλος το έργο του Γιώργου Πανταζή στο ξενοδοχείο Acropolis Hill αποτελεί ένα εντυπωσιακό κομμάτι τέχνης που μεταφέρει την δροσιά και τα χρώματα της φύσης στον εσωτερικό χώρο του ξενοδοχείου. Η συνεργασία της διεύθυνσης του ξενοδοχείου με την gallery Τεχνοχώρος και τον καλλιτέχνη ήταν αποφασιστική για την επιτυχία του έργου. Επίσης, η συνεργασία πολλών ανθρώπων για την κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση του έργου ήταν άψογη και συνέβαλε στην τέλεια ενσωμάτωση του στον χώρο του ξενοδοχείου. Η τέχνη μπορεί να δημιουργήσει μια μοναδική ατμόσφαιρα και να εμπνεύσει τους επισκέπτες, και το έργο αυτό αποτελεί ένα παράδειγμα του πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό με τη σωστή συνεργασία και προσέγγιση.




Περισσότερα θα βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

Πηγή: Artfck.info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου