Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Ιδιωτικό σχολείο διέκοψε τις συμβάσεις των Εικαστικών Εκπαιδευτικών

Καταγγελία από Εικαστικό ΠΕ08 μέλος της Ένωσης που εργάζεται σε ιδιωτικό σχολείο.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ -ΤΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΌ ΣΧΟΛΕΙΟ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΥΠΟΧΡΕΏΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
Θέλω να σας ενημερώσω ότι στο ιδιωτικό σχολείο που εργάζομαι -όπως κ σε κάποια άλλα ιδιωτικά-, ενώ τα υπόλοιπα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, τα Εικαστικά έκριναν ότι είναι δευτερεύον μάθημα και δε χρειάζονται σε αυτή τη φάση της ζωής των παιδιών, οπότε μας υποχρεώνουν σε αναστολή σύμβασης!
Καθώς έχω μιλήσει ήδη με εργατολόγους και με την ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτών Λειτουργών), σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί εξισώνονται με τους δημόσιους εκπαιδευτικούς και έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα σε ότι αφορά τις συμβάσεις τους.
Επίσης, σύμφωνα με όλους τους εργατολόγους που ρώτησα, τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια μέχρι στιγμής δεν εντάσσονται στον καδ, στον κωδικό δηλαδή που μπαίνουν όλες οι πληττόμενες επιχειρήσεις, συνεπώς δεν μπορούν να απολαμβάνουν και τα δικαιώματα που αυτός δίνει όπως είναι το κρατικό επίδομα των 800 ευρώ, η φοροελάφρυνση του σχολείου κλπ (παρά μόνο για τους οδηγούς, τη γραμματεία, τους ανθρώπους που καθαρίζουν, όλους όσοι δηλαδή δεν εντάσσονται στο εκπαιδευτικό προσωπικό...).
Οι ιδιωτικοί όπως και οι δημόσιοι εκπαιδευτικοί πρέπει να λαμβάνουν το μισθό τους ακριβώς όπως ίσχυε και πριν ανεξαρτήτως τηλεεργασίας και προφανώς ανεξαρτήτως ειδικότητας.
Σας τα μεταφέρω καθώς κανένας δεν πρέπει να υπογράψει ότι δέχεται την αναστολή της σύμβασής του. Αυτό προφανώς γίνεται λίγο πιο εύκολα αν γνωρίζεις ότι δεν συμβαίνει μόνο σε σένα. Τα σωματεία συλλέγουν τώρα όλες τις καταγγελίες ώστε να το κινήσουν συλλογικά.
Η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων έχει ήδη ενημερωθεί και όπως πάντα είναι στο πλάι μας.

image.png

Παρακαλώ όποιος εκπαιδευτικός εικαστικών μαθημάτων αντιμετωπίζει το ίδιο, να στείλει την καταγγελία του με το όνομά του και το σχολείο στο οποίο εργάζεται στην Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων καθώς και στο σωματείο του.
Παρακαλώ προωθήστε το άμεσα και σε άλλους εκπαιδευτικούς (εικαστικούς και μη) που γνωρίζετε ότι εργάζονται στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς οι εργοδότες ασκούν εξαιρετική πίεση, αφού αύριο είναι η τελευταία μέρα των αιτήσεων για το κρατικό επίδομα.
Προς το παρόν οι εργατολόγοι εργάζονται ακόμα πάνω σε αυτό και θα μας πούνε αύριο πώς ακριβώς να απαντήσουμε στους εργοδότες μας.
Όπως καταλαβαίνετε πάλι πρέπει να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου