Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Εικαστική παρεμβαση στο Καπνοχώρι Κοζανης στην γιορτή της πατάτας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ






Είναι το πλέον ολοκληρωμένο έργο τέχνης εκείνο το οποίο  διεγείρει  και τις πέντε αισθήσεις;
Θέτoντας αυτό το ερώτημα οι εικαστικοί Ελένη Δινοπούλου και Ελένη Κεσίσογλου,  προβαίνουν  στην παρουσίαση αυτού του δρώμενου, στις 31/08/2019 (ημέρα γιορτής της πατάτας), στην Κεντρική Πλατείου Καπνοχωρίου Κοζάνης   προσπαθώντας μέσω της  διαφορετικής προσέγγισης και ανάλυσης του θέματος  να  απαντήσουν  στο ερώτημα, θεωρώντας πως ένα γεώμηλο πληρεί τις προϋποθέσεις , για να μπορεί να χαρακτηριστεί ως ''Το πλέον Ολοκληρωμένο Έργο Τέχνης''.
Παρεισφρέοντας ακριβώς την ημέρα της γιορτής της πατάτας, στο χώρο της εκδήλωσης με την εικαστική τους πρόταση, καλούν τους επισκέπτες να ''ταξιδέψουν'' μαζί τους σε νέες ερμηνείες που μπορούμε να δώσουμε, σε κάτι που θεωρούμε ως δεδομένο και συγκεκριμένης χρήσης.
Η  Ελένη Δινοπούλου  επανεξετάζοντας το οικείο και ρίχνοντας μια μεταμορφωτική ματιά στα ταπεινά και απλά πράγματα θεωρεί ότι έρχονται στην επιφάνεια μνήμες, εικόνες, μυρωδιές, γεύσεις, υφές. Αναμνήσεις και εμπειρίες που η οικειότητα και τα προβλήματα, μας ωθούν να παραβλέπουμε.  .
Μια  προσπάθεια να εντοπίσουμε το καλό  και το όμορφο κάτω από τα στρώματα της συνήθειας και της ρουτίνας.
Η  Ελένη Κεσίσογλου  ταξιδεύει στον χρόνο  και μεταφέρεται σε έναν  κατεστραμμένο μελλοντικό κόσμο,  στον οποίο διασώζεται ένα αποξηραμένο υγιές κύτταρο, που μεταφέρει πληροφορίες  και μηνύματα  στους  επερχόμενους.  Παράλληλα,  μετουσιώνει ένα βασικό  προϊόν  της διατροφικής μας  συνήθειας σε  γλυπτικές  μινιατούρες,  ως  εικαστική απόδοση ποιητικού λόγου,  σε μια προσπάθεια να αναδείξει  τη δύναμη  της τέχνης,  στο να μπορούμε να ερμηνεύουμε  την  καθημερινότητά μας με πλέον διευρυμένη  αντίληψη  και να ‘’βλέπουμε’’ πέρα από τα όρια που μας επιβάλλουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου