Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

΄Εκθεση Γιάννη Καστρίτση στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στoύς Κορυσχάδες Ευρυτανίας




Αγαπητοί φίλοι, φίλες
Όσοι βρεθείτε στους Κορυσχάδες Ευρυτανίας θα χαρώ να περάσετε απο την έκθεση μου στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.
 καλό καλοκαίρι
Γιάννης Καστρίτσης

Επτά απόφοιτοι του ΤΕΕΤ Φλώρινας εκθέτουν στην Σέριφο

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε στην Ομαδική Εικαστική μας Έκθεση, 
η οποία λαμβάνει χώρα στη Σέριφο από τις 26 Ιουλίου εως τις 18 Αυγούστου 2013 στο Ξενοδοχείο "Ρίζες" στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Σερίφου.


Ελπίζουμε κάποιος καλός άνεμος να σας φέρει κοντά μας.

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

«Στην ανάγκη έρχομαι ως δέντρο» Beton7

Γνωριμία με την γλυπτική του Ζογγολόπουλου

                               

                                                                 Διαβάστε εδώ

Τί είναι τα ελεύθερα σχολεία Waldorf; Μια εκπληκτική πρόταση Ολιστικής Παιδείας σε 60 χώρες!

Το πάρκο του Πεδίου του Άρεως στην Αθήνα

Λήψη φωτογραφιών από © Δημήτρη Β. Γερονίκο στο οικοσύστημα του πάρκου του Πεδίου του Άρεως στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια των ημερών 21 Μαρτίου δύο χιλιάδες δέκα και 9 Ιουνίου δύο χιλιάδες δεκατρία.

“ArchiTrace Florina” στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Έκθεση της ομάδας εθελοντών του Ο.Ε.ΝΕ.Φ. 

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας, από τις 3 Ιουνίου έως και τις 3 Αυγούστου, πραγματοποιεί το Ευρωπαϊκό εθελοντικό πρόγραμμα “ArchiTrace Florina” στο πλαίσιο του Προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση» Δράση 2 του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. Στην διάρκεια του προγράμματος, τρείς νέοι συμπολίτες μας Ευρωπαίοι, προσφέρουν στην πόλη μας ιδέες σχετικά με
την ανάδειξη και διατήρηση της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς.

ΝΕΣΤΟΡΙΟ 2013 ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ RIVER PARTY



ΝΕΣΤΟΡΙΟ 2013   ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Έπειτα από την περσινή επιτυχή συνεργασία εικαστικών δράσεων παράλληλα με το 34ο River Party, οι φοιτητές της σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας σε συντονισμό του 3ργαστήριου, o Δήμος Νεστορίου, η Κοινωφελής επιχείρηση πολιτισμού και αθλητισμού του Δήμου Νεστορίου και η διοργανώτρια αρχή του 35ου River Party μας προσκαλούν να απολαύσουμε και φέτος τις δημιουργίες των νέων καλλιτεχνών στο Νεστόριο Καστοριάς.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα από:Ζωγραφική, φωτογραφία, χαρακτική, κόσμημα, ψηφιδωτό, Αγιογραφία, κολάζ, βίντεο και μικρά γλυπτά, των:

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

7η Annimart 2013



 Animart 2013

Το χωριό που εξελιχθηκε το συνέδριο  έχει το όνομα Μονοδέντρι Ζαγορίου. Συστάδες βουνίσιων θάμνων αριές, κουμαριές, πουρναριές καταπράσινες και κατσαρές με μια πυκνότητα εγκατάλειψης εφιαλτικά μπερδεμένες με σορδανέλες, σιλένες, φλιταριές, κρόκους, κόκκινους κρίνους, κεφαλανφηρούς, λαδανιές, θύμους, διανθούς, κεντάυριες, τσάι του βουνού, φασκόμηλο, μελισσόχορτο, με μυκοχλωρίδα μανιταριών,  με ζωύφια, με πληθώρα πουλιών και μιας αόρατης ζωής που απλωνόταν σαν ένας απεριποίητος κήπος γύρω από μια κακοτεχνία ξενώνων στην πάνω πλατεία μιας ξεφτισμένης επιχειρούμενης αρχιτεκτονικής αναπαράστασης του παλιού οικισμού που διασώθηκε στην ταινία του Αγγελόπουλου «Αναπαρασταση,1970» περιγράφοντας την ανίκανη ζωή της εποχής και την αμετάβλητη πραγματικότητα που ωρίμασε τον φόνο.
Έμεινα έκπληκτος απογοητευμένος θα έλεγα ακόμα και αηδιασμένος για λόγους που κατανόησα τελικά, για την αλλότρια  συνθήκη της καινούργιας τουριστικής ζωής στην ζώνη Ζαγορίου στην Ήπειρο, αλλά επέτρεψα στον εαυτό μου να ζήσει μέσα στην αναπάντεχη εξαιρετική συντροφιά όλων όσων συμμετείχαν  στην 7η Animart, άνθρωποι έμπειροι στο μοίρασμα στην δημιουργική εκπόνηση των πιο απλών ανεξέταστων συνθηκών για την δημιουργία κινούμενων εικόνων. Η συμβολή των Βασίλη Λουλέ με το υποδειγματικό ντοκιμαντέρ «θηλιά» η  Κατερίνα Μαραγκούδακη ο Δημήτρης Σαβαϊδης, ο Ilir Kaso  και η  Αναστασία Γεωργάκη συμπλήρωσαν τον καθρέφτη μπροστά από το νου μας.         

















































Oι φωτογραφίες είναι του Frank  James Johnson(Bear)