Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Μαρία Τοτού: Κατασκευή εικόνας με επικόλληση χαρτιού απ’ τα παιδιά του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Κέντρου Νεότητας «Άγιος Κήρυκος» της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας






       Η Αλεξάνδρα, η Γεωργία, η Ειρήνη, η Ειρήνη Φ., η Ευαγγελία, η Μαρία και  η Χριστίνα από το παιδικό τμήμα Ζωγραφικής κατάφεραν σήμερα να κατασκευάσουν με την καθοδήγησή μου μία μικρή εικόνα  με τη μέθοδο της επικόλλησης χαρτιού σε ξύλο.

      Αρχικά μοιράστηκε σε όλα τα παιδιά η χάρτινη εικόνα που απεικόνιζε την Ανάσταση του Χριστού. Κάθε παιδί έκοψε το περίγραμμα της εικόνας ανάλογα με το μέγεθος του ξύλου που τους δόθηκε.





             Στο πίσω μέρος του ξύλου, κολλήθηκε μία θηλιά από κλωστή η οποία καλύφθηκε με χαρτοταινία και αργότερα θα αποτελέσει το πιαστράκι της εικόνας. Στη συνέχεια το κάθε παιδί χρωμάτισε το πίσω μέρος και τα πλαϊνά του ξύλου με κεραμιδί χρώμα. Μόλις στέγνωσε το χρώμα, τοποθετήθηκε κόλλα στο μπροστινό μέρος του ξύλου και επικολλήθηκε η χάρτινη εικόνα.


            Η όλη διαδικασία αποσκοπούσε στην εξοικείωση των παιδιών με την εικόνα της Αναστάσεως, να αποκτήσουν δεξιότητες (χρήση ψαλιδιού, χρωματισμός ξύλινης επιφάνειας, επικόλληση εικόνας κλπ) και να κατανοήσουν τα μεγέθη μεταξύ των υλικών (ξύλου-χαρτιού).
Ευχαριστούμε τις δύο μαμάδες Αναστασία και Αγνή για την παρέα και για την βοήθειά τους.

                         Συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια!

Πρεσβυτέρα Μαρία Τοτού

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου