Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

"Εικαστικά Τετραγωνικά", πρώτη μέρα ετοιμασίας της έκθεσης





Τετράγωνο. Σχήμα ισχυρό, απόλυτο. Δηλώνει το ισορροπημένο, το σταθερό, το λογικό. Έχοντας κανείς τετράγωνη λογική, είναι ιδιαίτερα ικανός στην ορθή κρίση. Ενδεχομένως, φέροντας αυτά τα χαρακτηριστικά και ακόμα περισσότερα, το σχήμα  αυτό να ενέπνευσε σπουδαίους ζωγράφους στο να δημιουργήσουν. Ζωγράφους όπως τον Μάλεβιτς με το "μαύρο τετράγωνο" και τον Μόντριαν με τη "συνθεση με κόκκινο, κίτρινο, μπλέ και μαύρο". Στα έργα τους πρωταγωνιστής το τετράγωνο, παίζει το δικό του ρόλο στην ιστορία της τέχνης. Τι μπορεί όμως να συμβεί, όταν ζητείται από νέους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν σε τετράγωνη επιφάνεια, ανεξαρτήτως υλικού και μέσου, το δικό τους κόσμο.

Να χωρέσουν στις απαιτητικές διαστάσεις 40Χ40 τις επιθυμίες, τα κίνητρα, τις απόψεις και την αισθητική τους. Μη γνωρίζοντας τη θεματική και τις προθέσεις άλλων καλλιτεχνών, αντιμέτωποι με την επιφάνεια του τετραγώνου, να τη μετουσιώσουν.  Και όταν το έργο τους αγγίξει το έργο κάποιου άλλου, να προκύψει ξαφνικά αλληλεπίδραση.  Πρώτη μέρα ετοιμασίας της έκθεσης "Εικαστικά Τετραγωνικά". Το ένα, μέσω της σταδιακής παράθεσης του άλλου, μεταμορφώνεται σε σύνολο. Μαγική πανδαισία χρωμάτων και σχημάτων απλώνεται μπροστά μας.










Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι:
 Αβραμίδου Μιχαέλα, Αδάμ Στέργιος , Αλεξανδρίδου Ειρήνη, Αλεξανδρίδου Παναγιώτα, Αντωνακάκη Σοφία, Απέργη Λία, Απιδόπουλος Γιώργος, Ασπράγκαθου Ελεάνα, Βάνη Τάνια, Βουδουρέλλη Έλενα, Βούρα Άννα, Γαίτη Πηνελόπη,  Γαρουφαλίδου Βασιλική, Γάτσιου Ελένη,  Δουλγερίδου Μαρία, Καβαρνός Στρατής, Κάσση Κυριακή,  Κοκκινίδου Ναταλία, Κοσμίδου Μαρία, Κουζουνη Μίνα, Λεσγίδου Ελένη, Λυγκώνη Χρυσούλα, Μανέττα Ευαγγελία,  Μαντζιώρη Αγάπη,  Μοναχού Όλγα, Μπαλαχτσή Ελένη, Μπαλτζοπούλου Καίτη, Μπήτιου Ελένη,  Μπουτακίδης Πλάτωνας, Πανταζής Γιώργος, Παπαδοπούλου Ευαγγελία, Τουρτούρα Καίτη,  Τσορλάνη Μαρία, Φλέγγα Αντωνία, Χαριτίδου Τούλα











Συμμετοχή του παιδικού τμήματος ΣΦΕ.ΤΕ.
Συμμετοχή του τμήματος ζωγραφικής του συλλόγου ΑΜΕΑ Πτολεμαίδας.


                                  

Συντονιστής έκθεσης: Πανταζής Γιώργος


                                           



Τα εικαστικά Τετραγωνικά διοργανώνει ο Συλλογος Φίλων Εικαστικών Τεχνών Εορδαίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΑΜΕΑ Πτολεμαΐδας και με Προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας .

Τα επίσημα εγκαίνια των εκθέσεων στο Παλαιοντολογικό Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας θα γίνουν το Σάββατο 25 Μαρτίου.
Ώρα εγκαινίων: 19.00
Ωράριο Μουσείου: 8:00 – 14:00 και Απόγευμα 17:00-20:00
Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου 1
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2463054444
Διάρκεια έκθεσης: 24 Μαρτίου – 2 Απριλίου






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου