Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

1η Art Thessaloniki, της Κατερίνας Καρούλια





 Στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ HELEXPO, από 1 έως 4 Δεκεμβρίου 2016, στα περίπτερα 10 & 9 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη Art Thessaloniki, με συμμετοχή των ΕΝ-ΦΛΩ και LO.VE του ΤΕΕΤ Φλώρινας .Η Art-Thessaloniki Fair είναι μια συνεύρεση αιθουσών τέχνης, που επενδύει στη γεωγραφική θέση της Θεσσαλονίκης, την πολυπολιτισμική της ταυτότητα με τους ιδιαίτερους δεσμούς της με τις χώρες των Βαλκανίων, την Ρωσία, το Ισραήλ, την Τουρκία και την πλούσια και μακραίωνη ιστορία της.
Η Θεσσαλονίκη είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός και φημίζεται για τα φεστιβάλ, τις εκδηλώσεις και την έντονη πολιτιστική ζωή της. Το 2010, το Lonely Planet παρουσιάζει τη Θεσσαλονίκη ως την πέμπτη καλύτερη party-city του κόσμου. Για το 2013 το περιοδικό National 
Geographic συμπεριέλαβε τη Θεσσαλονίκη μέσα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο, ενώ το 2014 το Financial Times FDI ανακήρυξε τη Θεσσαλονίκη ως την καλύτερη μεσαίου μεγέθους μελλοντική ευρωπαϊκή πόλη όσον αφορά το ανθρώπινο κεφάλαιο και τον τρόπο ζωής.
Ιδιαίτερα θερμή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην 1η Art Thessaloniki Contemporary Art Fair, η οποία, μετά από ένα πλούσιο τετραήμερο τέχνης και πολιτισμού, ολοκληρώθηκε  με 9.420 άτομα να έχουν περάσει τις πύλες της. Επίκεντρο της τέχνης με υπερτοπική και περιφερειακή βαρύτητα από την πρώτη διοργάνωση της η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair καθιερώνεται ως ένα νέο γεγονός τέχνης.
Περιμένοντας την 2η Art Thessaloniki, δύο αεικίνητοι εργάτες της τέχνης σε ένα φανταστικό διάλογο, μέσα στα περίπτερα της 1ης Art είπαν: Juan Ramon Jimenez, ποιητής "...άν λοιπόν σου δώσουν ένα χαρτί με γραμμές, γράψε από την άλλη πλευρά", και ο Paul Klee, καλλιτέχνης, 
συμπλήρωσε "...Εξ άλλου γραμμή είναι μία κουκίδα που πήγε βόλτα".


















































































































Φωτογραφίες Κατερίνα Καρούλια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου