Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής “Μικρό Άγημα / Kleine Truppe” του π. Παύλου Καστανάρα



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής “Μικρό Άγημα / Kleine Truppe” του π. Παύλου Καστανάρα


Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στις 19:00 και στα πλαίσια της ομαδικής έκθεσης "Το Φως Πυκνώνει" θα παρουσιαστεί η δίγλωσση ποιητική συλλογή του π. Παύλου Καστανάρα "Μικρό Άγημα / Kleine Truppe" από τις εκδόσεις Ο Μωβ Σκίουρος. Η παρουσίαση θα γίνει στην γκαλερί του Ινστιτούτου Γκαίτε Θεσσαλονίκης στην οδό Βασιλ. Όλγας 66,  όπου εκτίθενται και τα χαρακτικά της Μαρίας Λαγού τα οποία κοσμούν την έκδοση.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Πένυ Φυλακτάκη, θεατρική συγγραφέας-μεταφράστρια
Χάρης Κοντοσφύρης, εικαστικός-επίκουρος καθηγητής Καλών Τεχνών Παν.Δυτ.Μακεδονίας
Κωστής Χριστοδούλου, αρχαιολόγος
και οι συντελεστές του βιβλίου.

Ο ίδιος ο ποιητής αναφέρει: “Η συλλογή ποιημάτων “Μικρό Άγημα” γεννήθηκε από τις ιστορίες όλων αυτών που ενστάλαξαν μέσα μου τις εμπειρίες τους από τα μαρτυρικά χρόνια του πολέμου...Τι μπορεί να είναι λογικό στον πόλεμο; Τι είναι λογικό στον εξευτελισμό της ανθρώπινης ύπαρξης; Τι είναι λογικό στον πόνο, την οδύνη και τις απώλειες των αγαπημένων; Ψάχνοντας για επιζώντες και συνομιλώντας μαζί τους, είδα στο βλέμμα τους αυτό που χάνεται στις λέξεις. Πέρα απ' τις πληγές ψηλάφισα μια παράλογη ελπίδα.”

Ο ποιητής Παύλος Καστανάρας γεννήθηκε στη Λάρισα το 1975. Σπούδασε Θεολογία στην Α.Ε.Σ Θεσσαλονίκης. Είναι ιερέας από το 2000 στην Ι. Μ. Λαρίσης. Τελείωσε το μεταπτυχιακό «Δημιουργικής Γραφής» του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Από το 2014 είναι στην επιτροπή σύνταξης του Πανεπιστημιακού περιοδικού «ΛΕΞΙΤΑΝΙΛ». Το 2015 συμμετείχε με ποιήματα, σε συλλογική έκδοση του Πανεπιστημίου με τίτλο «Τριάντα μέρες... “σινιάκι”». Την ίδια χρονιά ήταν στην οργανωτική επιτροπή στο Διεθνές Συνέδριο Δημιουργικής Γραφής στην Κέρκυρα. Το 2016 εκδόθηκε η πρώτη του ατομική ποιητική συλλογή με τίτλο «Σκόρπια Στάχια». Μέχρι σήμερα συνεχίζει να αρθρογραφεί.

Το κοινό θα έχει την δυνατότητα να περιηγηθεί και στον εκθεσιακό χώρο όπου φιλοξενείται η έκθεση “Το Φως Πυκνώνει” στην οποία παρουσιάζονται τα έργα εννέα Ελλήνων καλλιτεχνών οι οποίοι συμμετείχαν σε ερευνητικό    εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο και στην Κολωνία το Δεκέμβριο του 2014 με θέμα την ιστορική περίοδο του ναζισμού. Επιμέλεια έκθεσης: Ζωή Χατζησταύρου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου 2016

Πληροφορίες εκδήλωσης:

Ινστιτούτο Goethe Θεσσαλονίκης

Λεωφ. Βασ. Όλγας 66, 54642 Θεσσαλονίκη , +30-2310-889610  https://www.goethe.de/ins/gr/el/sta/the.html


Είσοδος δωρεάν

Για περισσότερες πληροφορίες:
Άρης Καλόγηρος, Goethe-Institut Thessaloniki, Τμήμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, τηλ: 2310 889611
Ζωή Χατζησταύρου τηλ. 6938029248, email: silfinsun@yahoo.gr



 Διοργάνωση:                                                                                                                 Με την υποστήριξη:
                                                                                                


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου