Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Ανακοίνωση Ομάδας εξωστρέφειας 3ργαστηρίου



Το 3ργαστήριο λειτουργεί και αυτην την χρονιά μια ομάδα  φοιτητών που είναι υπεύθυνοι  για την στήριξη ,οργάνωση  και προώθηση των θεμάτων του  3ργαστηρίου.Ειναι πολύ σημαντκό να υπάρχει αλληλεπίδραση και αλληλοστήριξη μεταξύ των φοιτητών ,ετσι δημιουργήσαμε ενα δικτυο  στο οποιό μπορείτε να στηρίζεστε.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

‘’ΜΝΗΜΗ ΠΟΥ ΧΑΡΑΖΕΙ’’. 16 Οκτωβρίου, (6μ.μ. με 10μ.μ.) πρώτη ατομική έκθεση της Ειρήνης Μνατσακανιάν στην γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ.



Η γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ (Αγ. Αντωνίου 26) εγκαινιάζει την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, (6μ.μ. με 10μ.μ.) την πρώτη ατομική έκθεση της Ειρήνης Μνατσακανιάν με τίτλο ‘’ΜΝΗΜΗ ΠΟΥ ΧΑΡΑΖΕΙ’’.

Τι τρέχει με το Republic;


Αυτό είναι λοιπόν το νέο ρεύμα στον ελληνικό κινηματογράφο –κρίνοντας τουλάχιστον από το στιλ των ελληνικών ταινιών που προβάλλονται στο φετινό πρόγραμμα του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Αθήνας: το νέο-νουάρ.

Απίστευτη είδηση: Κύπριος ο δολοφόνος του τελευταίου Τρικεράτωπα!


hhh

Σοκ προκαλεί στην παγκόσμια κοινή γνώμη η δολοφονία του τελευταίου ζωντανού Τρικεράτωπα σε ειδικό πάρκο διατήρησης στην Νότιο Αμερική. Δράστης ο Κύπριος επιχειρηματίας Πανίκος Βασιλικός, ιδιοκτήτης των τσιμεντοποιίων Βασιλικού.

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Μαδρίτη: Εκλεψαν έργα του Γκόγια αξίας πέντε εκατ. ευρώ

Μαδρίτη: Εκλεψαν έργα του Γκόγια αξίας πέντε εκατ. ευρώ


Πρόκειται για μια μικρή ελαιογραφία με τίτλο «Το όνειρο του Αγίου Ιωσήφ» και ένα σχέδιο με μελάνι, οι «Καρικατούρες κεφαλιών», σύμφωνα με την εφημερίδα

Tο 8o Animasyros Festival ξεκίνησε στην Ερμούπολη

ANNE FRANK

Το έχουμε πει και στο παρελθόν: η Σύρος έχει αναδειχτεί στο ιδανικό νησί για κινηματογραφικά φεστιβάλ. Μετά το πολύ αξιόλογο (αλλά και σαφώς νεώτεροΔιεθνές Φεστιβάλ της Σύρου) έρχεται το παλιότερο – 8η χρονιά φέτος(!!), Φεστιβάλ και Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros. Ως τις 27 Σεπτεμβρίου η Ερμούπολη θα γεμίσει γι’ άλλη μια φορά με αφιερώματα, πρεμιέρες, νέες ενότητες και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Είναι το μεγαλύτερο μέχρι τώρα animasyros festival με πάνω από 300 ταινίες και η HuffPost Greece θα είναι εκεί.

"Μεθύστερη δράση: Διασκευές του καλλιτεχνικού ριζοσπαστισμού"


     contemporary greek art institute  ινστιτουτο συγχρονης ελληνικης τεχνης   

                          “Μεθύστερη δράση: διασκευές του καλλιτεχνικού ριζοσπαστισμού.”
                                            Εγκαίνια: Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015, μετά τις 7.00 μ.μ.

“νέα παραλία _ νέα πασαρέλα”



“νέα παραλία _ νέα πασαρέλα”
 ελεύθερη έκφραση για ένα ένδυμα
    ή
 παραλλαγές στο θέμα ενός περίπατου ανάμεσα στην πόλη και τη θάλασσα

Το Eργαστήριo Εκκλησιαστικών Τέχνων (Τ.Ε.Ε.Τ.Φ) συμμετέχει στην αρχαιολογική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου στην Καισάρεια Κοζάνης.





Το Eργαστήριo Εκκλησιαστικών Τέχνων στα πλαίσια του εργαστηριακού μαθήματος Αντίγραφο - Παραστατική Αρχαιολογία της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με τον Επικ. Καθηγητή Δημοσθένη Αβραμίδη και τους φοιτητές Μαρία Λαγού και Χαράλαμπο Μαργαρίτη, συμμετέχει στην αρχαιολογική ημερίδα με εισήγηση και βιωματικό εργαστήρι κατασκευής ψηφιδωτού. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου στην  Καισάρεια Κοζάνης.

"Θες να σου πω γιατί δε θα αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα; Γιατί κανένας δε θέλει να αλλάξει."


Την ώρα που όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι στην Ελλάδα δημιουργούν εκμεταλλευόμενοι την τεχνολογία και διακρίνονται για αυτό, το κράτος δεν τους βοηθά να εξελιχθούν.
Αυτό είναι και το παράπονο του Δημήτρη Κανέλλη, ο οποίος είναι φοιτητής που μαζί με άλλους συμφοιτητές του έφτιαξαν μια εφαρμογή που παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σε φοιτητές από τις πανεπιστημιακές σχολές. Αν και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, έχει ξεπεράσει τους 15.000 χρήστες και οι ενεργοί χρήστες είναι το 43%, οι σχολές αρνούνται να το υιοθετήσουν, με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο άτομο για να ενημερώνει σε περίπτωση αλλαγών.

Στήσιμο των έργων του Χρηστου Σκούρτη,Γιάννη Ρόμπολα , Χάρη Κοντοσφύρη και Γιώργου Πανταζή στην έκθεση Proust effect στο Metamatic: Taf .


Χρόνος Μνήμης.

Μέσα σε ένα πλέξιμο ροών, σε χώρους ακόμα αχαρτογράφητους, διάφανους για το ανθρώπινο μάτι ανακαλείται η στιγμή. Όχι όμως όπως πραγματικά βιώθηκε αλλά έτσι όπως μπορεί να την θυμάται ο αφηγητής. Μεγαλύτερη σημασία έχει ο τρόπος σύνθεσης των αναμνήσεων παρά το μεμονωμένο

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Κέιτ Γουίνσλετ και Έμα Στόουν θα πρωταγωνιστούν στην επόμενη ταινία του Λάνθιμου

Η Κέιτ Γουίνσλετ πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «The Favourite»

Ο Έλληνας σκηνοθέτης βάζει μπροστά το νέο του πρότζεκτ

Ειρήνη Μνατσακανιάν: Ορίζει η καταγωγή την ταυτότητά μας; ART 22


Ειρήνη Μνατσακανιάν, έκθεσηΜια από τις πολλά υποσχόμενες νέες καλλιτέχνιδες φιλοξενεί η γκαλερί Παπατζίκου στη Βέροια. Είναι ηΕιρήνη Μνατσακανιάν, αριστούχος της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας, που παρουσιάζει την ατομική της έκθεση «Η μνήμη που χαράζει». Διάρκεια έκθεσης 16 Οκτωβρίου – 10 Νοεμβρίου

Σπάνιο βίντεο: Ο Claude Monet ζωγραφίζει στον κήπο του σπιτιού του στο Giverny



Σε ένα σπάνιο ασπρόμαυρο βίντεο του 1915, βλέπουμε τον διάσημο Ιμπρεσιονιστή ζωγράφο Claude Monet να ζωγραφίζει στο κήπο του σπιτιού του στο Giverny.

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Coursera /online πλατφόρμα δωρεάν μαθημάτων

                              

Το Coursera είναι μια εταιρεία εκπαίδευσης που συνεργάζεται με τα κορυφαία πανεπιστήμια και οργανισμούς στον κόσμο για να προσφέρουν online μαθήματα στον οποιονδήποτε, δωρεάν.

Έχετε ακούσει για τα “MOOC’s”; Πρόκειται για την ακροστιχίδα των λέξεων Massive - Open OnlineCourses, που μεταφράζεται σε Μαζικά - Ανοιχτά - Διαδικτυακά - Μαθήματα και είναι η νέα τάση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που έχει «αναστατώσει» την παγκόσμια πανεπιστημιακή κοινότητα. Ορισμένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου ακολουθώντας το παράδειγμα τεσσάρων διεθνώς αναγνωρισμένων αμερικανικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (Stanford, Michigan, Princeton και Pennsylvania) «ανέβασαν» σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα κάποια από τα μαθήματά τους, προσφέροντάς τα εντελώς δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Η πλατφόρμα ανήκει στον οργανισμό COURSERA, που ίδρυσαν οι καθηγητές Επιστημών της ΠληροφορικήςAndrewNgκαι DaphneKoller ,από το πανεπιστήμιο Stanford.Το σκεπτικό των ιδρυτών της εταιρείας COURSERA είναι πολύ απλό και (ακούγεται) κοινωνικά δίκαιο ως και επαναστατικό. 

«Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή» /Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα



Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου οργανώνει και λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2015 − 2016 Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή»

Αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) είναι η επιστημονική κατάρτιση και ειδίκευση επιστημόνων στα πεδία: 
Α) «Δημιουργία και Επικοινωνία στις Οπτικοακουστικές Τέχνες» και 
Β) «Τεχνολογίες Αλληλεπίδρασης και Οπτικοακουστικής Τέχνης». 


Ο Πολυχώρος VAULT διοργανώνει το 4ο Φεστιβάλ Τεχνών OPEN SEPTEMBER, από 25 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου. Δέκα ημέρες γεμάτες Τέχνη. Από 25 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου, πάνω από 250 καλλιτέχνες γίνονται οικοδεσπότες του Πολυχώρου VAULT και υποδέχονται το φιλότεχνο κοινό, παρουσιάζοντας Θεατρικές, Χορευτικές και Μουσικές παραστάσεις, Μουσικές βραδιές, Παραστάσεις για παιδιά, Εικαστικές Εγκαταστάσεις, Εκθέσεις Ζωγραφικής, Γλυπτικής, Φωτογραφίας, Κολάζ, Κοσμήματος και Κατασκευών, Ενδυμάτων από ξύλο, Video Art, Video Εγκαταστάσεις, Installation, Ταινίες Μικρού Μήκους, Performances, Παρουσιάσεις Βιβλίων, Ποιητικές βραδιές, Ανοιχτά Σεμινάρια Χορογραφίας, Αφρικάνικου Χορού, Παρασκευής Σαπουνιού, Street Art Live, Body painting live, δημιουργώντας έναν πυρήνα πολιτισμού που θα περιλαμβάνει όλες τις μορφές τέχνης.

Urban Art Ventures: 35 καλλιτέχνες «αλλάζουν» τη Θεσσαλονίκη!


Αφιερωμένη στην αστική τέχνη της Θεσσαλονίκης είναι η δράση Urban Art Ventures που άρχισε την Κυριακή στην πόλη μας, με 35 καλλιτέχνες ανά τον κόσμο να "γεμίζουν" την πόλη μας με γκράφιτι, εικαστικές παρεμβάσεις, εκθέσεις και τοιχογραφίες. 

Έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Πανταζή με θέμα «Ομολογίες του σώματος» στο χώρο Εικαστικές Αναζητήσεις.




Στις Εικαστικές Αναζητήσεις, έναν χώρο που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζεται την Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015, ώρα 8:00μ.μ. η έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Πανταζή, με θέμα «Ομολογίες του σώματος».



Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

"Periapsis Project" The First Concept Art Exhibition in Greece @ Lola Nikolaou Gallery -International Press Release

GALLERY LOLA NIKOLAOU | Tsimiski St. 52,Thesaloniki
t. +30 2310 240416, e-mail: lolanikolaouartgallery@gmail.com
lolanikolaougallery.blogspot.gr



Press Release  
Project «Periapsis»
Εικόνα

Vasilis Angelopoulos, Giannis Vlasiadis, Irene Pouliassi,Thanasis Blioumis,Kyriakos Bournas, Paris Ioannou, Fotios Ballas,Christina Tzani


Supporting Artists:Ivan Laliashvili,Richard Anderson,Thierry Doizon
Collaborating Artist: Harris Kondosphyris,Lee Maelzer,Dimosthenes Avramidis
Guest artist: Raphael Kasteroudis


   Opening 8 October2015, 19.00 - 22.00

For Greek Version Press Here
Gallery's Press Release

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

«Ένας στεναγμός για τον χρόνο» Το εξώφυλλο της εφημερίδας Ηχώ των Δημοπρασιών "μυρίζει" καραμέλα και μετράει τον χρόνο γλυκά.


Ίσως ένα από τα μεγαλύτερα άγχη των καλλιτεχνών στην ιστορία ήταν πάντα η αγωνία για  την επικράτηση τους απέναντι στον χρόνο. Η ανάγκη της κατάκτησης του μέλλοντος. Όχι φυσικά εν μια νυκτί, αλλά μέσα από την διαδικασία μιας ανάποδης ωρίμανσης. Όσο περνάει ο χρόνος ο καλλιτέχνης θέλει να βλέπει τα έργα του να γίνονται πιο νέα. Όχι τόσο στην αρχή της ζωής τους όσο πολύ αργότερα. Περνώντας τα χρόνια αυτά αντί να γερνούν να πορεύονται προς την εφηβεία τους.  Με άλλα λόγια ο δημιουργός ψάχνει να αποτινάξει από πάνω του και από το έργο του την φθαρτότητα, όπως λέει η κυρία Δημουλά.

The Symptom Projects




Το The Symptom Projects πραγματοποιεί για έκτη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη της Άμφισσας και στους Δελφούς το εκθεσιακό του πρόγραμμα: Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της έκθεσης “Παρυφές και μεθόριοι” σε επιμέλεια της Ευαγγελίας Λεδάκη και, μια ημέρα πριν, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας “Τα στοιχεία που αδρανούν” του Γιάννη Θεοδωρόπουλου, σε επιμέλεια του Κώστα Χριστόπουλου.

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Η Χριστίνα Τζάνη στο Artists Inspire Artists.

About Artists Inspire Artists

Inspiration is a powerful thing. Sometimes, all it takes is a picture, a message, or a song to change a life. And the Artists Inspire Artists blog is founded on the idea that the greatest forms of creativity are often sparked by sharing in the creativity of others. The goal of this blog is to build a vast community of artists with a passion for inspiring others through their work.

‘Η έμπνευση είναι ένα ισχυρό πράγμα. Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται είναι μια εικόνα, ένα μήνυμα ή ένα τραγούδι για να αλλάξει μια ζωή. Και το ιστολόγιο Artists Inspire Artists βασίζεται στην ιδέα ότι οι μεγαλύτερες μορφές δημιουργικότητας τροφοδοτούνται συχνά με το μοίρασμα της δημιουργικότητας των άλλων. Ο σκοπός αυτού του blog είναι η οικοδόμηση μιας μεγάλης κοινότητας καλλιτεχνών με πάθος, για να εμπνέουν μέσα από το έργο τους άλλους. ‘

THE PROUST EFFECT / 24.09 -18.10.2015


Το metamatic:taf εγκαινιάζει το εκθεσιακό του πρόγραμμα 2015-2016 την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015 στις 20.30 με την έκθεση The Proust Effect.

Speed painting από τον Νίκο Πολυχρονόπουλο (Βίντεο)




Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε η ΕΡΤ3 με τη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.





Το Τρίτο κανάλι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και η Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ υπέγραψαν σήμερα Μνημόνιο Συνεργασίας

Σερραίοι Εικαστικοί Καλλιτέχνες εκθέτουν στους πεζόδρομους


Η ''ARTISTIC TEAM ACTION'' (ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ), που αποτελείται από εικαστικούς καλλιτέχνες των Σερρών, εγκαινιάζει την παρουσία της στην πόλη δημιουργώντας μια πρόσκαιρη υπαίθρια Γκαλερί.
Παρεμβαίνει εικαστικά στον πεζόδρομο της Κουντουριώτη,μετατρέποντας ένα παράλληλο στενό(Άγρα) σε Πινακοθήκη του δρόμου.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

"Periapsis Project" -Δελτίο Τύπου

Project «Periapsis»







Βασίλης Αγγελόπουλος, ΓιάννηςΒλασιάδης, ΕιρήνηΠουλιάση, Θανάσης Μπλιούμης, Κυριάκος Μπουρνάς, Πάρης Ιωάννου, Φώτης Μπάλας,Χριστίνα Τζάνη,

Ivan Laliashvili,Richard Anderson,Thierry Doizon

Συνεργατικοί Καλλιτέχνες: Χάρης Κοντοσφύρης,Lee Maelzer,Δημοσθένης Αβραμίδης

Guest artist: Ραφαήλ Καστερούδης


Εγκαίνια Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015, 19.00 – 22.00

Kαλό ξεκίνημα και καλή συνέχεια σε όλους.....

να ζεις,ν' αγαπάς και να μαθαίνεις του Λεό Μπουσκάλια......

[...]Σαν άτομα δεν πρέπει να αρκούμαστε στο να γίνουμε απλώς σαν τους άλλους.Πρέπει να πολεμήσουμε το σύστημα.Πάρτε για παράδειγμα τους καθηγητές των τεχνικών.(Δέν έχω τίποτε εναντίoν των καθηγητών των τεχνικών.Τους λυπάμαι τους καημένους.)

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Έκθεση - Φωτογραφική Ομαδα Ιωαννινων






“ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΟΜΑΔΑ  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ”

      Η «Φωτογραφική Ομάδα Ιωαννίνων» παρουσιάζει την τέταρτη έκθεση 

φωτογραφίας των μελών της,  στον εκθεσιακό χώρο «Δ. ΧΑΤΖΗΣ» του  

Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, από τις 16 έως και τις 30 Σεπτέμβρη 

Aφιέρωμα Iαπωνικού πολιτισμού Στην Κέρκυρα και το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης





Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα σας προσκαλεί σε αφιέρωμα ιαπωνικού πολιτισμού στις 2, 3 και 4 Οκτωβρίου με ελεύθερη είσοδο.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει τόσο παραδοσιακές όσο και σύγχρονες πτυχές της ιαπωνικής κουλτούρας, όπως η τέχνη origami (χαρτοδιπλωτική) και το ιαπωνικό animation ή anime (ταινίες κινουμένων σχεδίων).