Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Η Βέρα Καρτάλου Επιμελήτρια δίνει διάλεξη την Παρασκευή 27/11/2016 στις 11.00πμ στην μεγάλη αίθουσα θεωρητικών Μέγας Αλέξαντρος στην Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας με θέμα :Επιμελητική δράση και προσέγγιση εικαστικών εκθέσεων


Επιμελητική δράση και προσέγγιση εικαστικών εκθέσεων

Περιγραφή:
Σε αυτήν την ομιλία θα παρακολουθήσουμε την πορεία τριών εικαστικών εκθέσεων από το πρωταρχικό στάδιο της σύλληψης έως την οργάνωση και την διεκπεραίωση τους. Θα συζητήσουμε τον ρόλο του επιμελητή και την αλληλεπίδραση του με τους καλλιτέχνες, την εννοιολογική προσέγγιση της θεματολογίας, καθώς και την επενέργεια των εκθέσεων στους επισκέπτες.  Θα αναλύσουμε την εμπειρία και την δημιουργική εξέλιξη που προσφέρεται μέσα από μία ομαδική έκθεση τόσο για τους καλλιτέχνες, όσο και για τον ίδιο τον επιμελητή. Τέλος θα παραθέσουμε μία σειρά προτάσεων συμβουλευτικού χαρακτήρα που προάγουν την ομαλή συνεργασία, αναδεικνύουν τα εικαστικά έργα και συμβάλλουν στην διαχρονική πορεία των καλλιτεχνών.

Βιογραφικό:

Η Βέρα Καρτάλου χρησιμοποιεί την συγγραφή ως μέσο έκφρασης και δημιουργίας. Έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς δημιουργικής γραφής από γνωστούς εκδοτικούς οίκους και κείμενα της έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικές συλλογές και ηλεκτρονικά περιοδικά. Έχει συνεργαστεί με πολλούς σχεδιαστές κόμικ ως σεναριογράφος και τα έργα τους έχουν εκδοθεί, ενώ άλλα έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις κόμικ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Τον Οκτώβριο του 2014 επιμελήθηκε και συμμετείχε στην ομαδική έκθεση κόμικ με τίτλο “ΔΙΑΨΕΥΣΕ ΤΟ” και τον Σεπτέμβριο του 2015 επιμελήθηκε και συμμετείχε στην ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο “THE PROUST EFFECT”, που φιλοξενήθηκαν στον εκθεσιακό χώρο του metamatic:taf. Τον Νοέμβριο του 2015 επιμελήθηκε την ομαδική εικαστική έκθεση εκατό καλλιτεχνών με τίτλο “V for VERSATILITY” που παρουσιάστηκε στα πλαίσια του Pop Culture Festival AthensCon στο κλειστό γήπεδο Tae Kwon Do.
Επίσης έχει συνεργαστεί με λογοτεχνικούς συλλόγους για την διεξαγωγή εκδηλώσεων, καθώς και με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας για την διαδραστική κοινωνική δράση “Πνίξε την Βία” που είχε ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την καταπολέμηση όλων των μορφών βίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου