Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Tο θέατρο λυτρώνει...το θεατρικό της Λιάνκας Παντολφίνι στα ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ, Ελευσίνα στις 19 Ιουλίου




Στο επίκεντρο της συνθήκης κάθε πρόσφυγα συνυπάρχουν η αναγκαιότητα να διακινδυνεύσει τα πάντα και η αγωνία για την απώλεια της ταυτότητάς του  
 http://www.epohi.gr/portal/politismos/theatro

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ - Ιούλιος 2015
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015, ώρα 21.00
Παλαιό Ελαιουργείο - Παραλία Ελευσίνας

"Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ" Εκτύπωση E-mail

Σκηνοθεσία - ερμηνεία Λιάνκα Παντολφίνι
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ - Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
Μια ηθοποιός και μια κούκλα στο δρόμο με τις αναμνήσεις, τα όνειρα, τις μελωδίες .Στη σιωπηλή γωνιά ενός σπιτιού, είναι καθισμένη μια γριά γυναίκα. Μια παλιά μελωδία την επισκέπτεται ξυπνώντας μέσα της θυμίσεις από τα παιδικά της χρόνια. Η γιαγιά ταξιδεύει προς τα μέρη όπου γεννήθηκε, κάπου στην Ανατολή, στις αρχές του περασμένου αιώνα... Λαχταρά να μπει στο σπίτι που γεννήθηκε... Ένας φόβος βαθύς αναδύεται: το φάντασμα του ξεριζωμού της. Οι αναμνήσεις μπλέκονται με τα όνειρά της. Βήμα προς βήμα αποκαλύπτει την ιστορία της, αναμετριέται με τις κομμένες ρίζες της, σε μια τελευταία προσπάθεια να βρει το δρόμο για το σπίτι.

TEATRO ZIGOIA
Σκηνοθεσία και ερμηνεία: Λιάνκα Παντολφίνι
Συνεργασία - επιμέλεια: Andrea Valdinocci, Jean -Μartin Roy
Κατασκευή κούκλας: Helena Stouracova (Divadlo Continuo Theatre)
Φώτα: Denis Campitelli

Παλαιό Ελαιουργείο - Παραλία Ελευσίνας

Ώρα έναρξης: 21:00

Γενική Είσοδος: 5 ευρώ - Κάρτα 20 ευρώ για όλες τις παραστάσεις 11 - 26/07


«Ο δρόμος για το σπίτι» είναι το αποτέλεσμα μιας έρευνας βασισμένης στο θέμα της συνθήκης του πρόσφυγα, της ταυτότητάς του και του ξεριζωμού του. Ξεκίνησε το 2011 με την συλλογή μαρτυριών από Μικρασιάτες πρόσφυγες πρώτης γενιάς χάρη στην υποστήριξη του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Η παράσταση παρουσιάστηκε στην πρωταρχική της μορφή σε πρεμιέρα, στο Teatro Dimitri, του
Verscio (Eλβετία), το Μάρτιο του 2013, στο μεταπτυχιακό (Master of Arts inPhysical Theatre,Scuola Teatro Dimitri) της Pandolfini. Στη συνέχεια εξελίχθηκε δραματουργικά και καλλιτεχνικά και παίχτηκε σε διάφορα θέατρα της Ελβετίας και της Ιταλίας.
Η Λιάνκα Παντολφίνι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα
«Eπιστήμες της Επικοινωνίας» που ίδρυσε ο Umberto Eco στο Πανεπιστήμιο της Bologna, και Υποκριτική στη Modena (Emilia Romagna Teatro). Στην Ιταλία έπαιξε σε ξένες και δικές της θεατρικές παραγωγές. Εζησε στην Τσεχία (2008-2011), μέλος του διεθνούς θιάσου Divadlo Continuo Theatre (physical theatre, θέατρο δρόμου, site/specific, puppet animation κ.α. κι έλαβε μέρος σε πολλά διεθνή φεστιβάλ στην Ευρώπη. Το 2014 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της για physical theatre στη Σχολή «Scuola Teatro Dimitri» της Ελβετίας. Ζεί και εργάζεται στην Ελβετία,στην Ιταλία και στην Ελλάδα.

http://aisxylia.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=879&Itemid=168

Πρόσβαση

Το Παλαιό Ελαιουργείο βρίσκεται στην παραλία της Ελευσίνας και η είσοδος στον χώρο γίνεται από τον πεζόδρομο της οδού Κανελλοπούλου.

Με λεωφορείο

Στάση "Τέρμα" (Αρ. Γραμμής 845 Πειραιάς – Ελευσίνα μέσω Θηβών, 871 Πειραιάς – Ελευσίνα μέσω Λ. Σχιστού, A16).
Γραμμή 876 ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΣΤ. ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
www.oasa.gr
Υπεραστικό Λεωφορείο ΜΕΓΑΡΩΝ, κάθε μισή ώρα έξω από σταθμό Θησείου. (Περνάει μέσα απ' την Ελευσίνα, μισή ώρα περίπου διαδρομή)

Με προαστιακό

Αποβίβαση Σταθμός Μαγούλας και μετά παίρνετε τα λεωφορεία Αρ. Γραμμής 879 ή 863 (Νοσοκομείο - Ελευσίνα). www.trainose.com
Άτομα με αναπηρίες
Τόσο στην είσοδο του Παλαιού Ελαιουργείου όσο και στην είσοδο των WC του κοινού, έχει κατασκευαστεί ειδική ράμπα για την αυτόνομη μετακίνηση ατόμων με αμαξίδιο.

Τα αυτοκίνητα που μεταφέρουν άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν την δυνατότητα να φτάσουν μέχρι την πλατεία του θεάτρου, μέσω του πάρκινγκ.

Η τιμή του εισιτηρίου για άτομα με αναπηρίες και για έναν συνοδό ορίζεται στην καTώτερη τιμή (φοιτητικό).






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου