Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Έκθεση της Αναστασίας Τρυγούτη στο εστιατόριο «Ακαδημία»

Στο πλαίσιο των εικαστικών δράσεων του το εστιατόριο “Ακαδημία”ανακοινώνει έκθεση της εικαστικού Αναστασίας Τρυγούτη στους χώρους της. Η έκθεση ξεκινά από τοΣάββατο 16 Μαΐου 2015 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015.


“Το έργο της ζωγράφου αναφέρεται στον πνευματικό και ψυχικό κόσμο. Το υλικό με το οποίο εκφράζεται συχνότερα είναι το μελάνι σε πολλές μορφές του, πενάκι, σινική μελάνι, ραπιδογράφο, μαρκαδόρος και στύλο σε χαρτί. Τριγωνικά και καμπυλωτά σχήματα εμφανίζουν μορφές μέσα από ευθείες και κυκλικές γραμμές. Η έκθεση αποτελείται από πρόσφατα δείγματα υπερρεαλιστικού ύφους, με αντιπροσωπευτικά έργα που διατρέχουν την εικαστική παραγωγή της. Πολλές προσωπογραφίες και αυτοπροσωπογραφίες κάνουν την εμφάνιση τους συχνά, σε όλες τις σειρές των έργων της, διερευνώντας τις ψυχικές μεταπτώσεις που προκαλεί ο διαρκής διάλογος του καλλιτέχνη με τα έργα του”, επισημαίνει σε σημείωμα του για το συνολικό έργο της ζωγράφου ο Εικαστικός Επιμελητής Πάρης Καπράλος.

Σύντομο Βιογραφικό
Η Αναστασία Τρυγούτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά. Σπούδασε ζωγραφική στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και δράσεις της εικαστικής ομάδας  "Εν Φλω" και του 3ικαστικού 3ργαστηρίου Ζωγραφικής με συντονιστή τον Χάρη Κοντοσφύρη με τούς "Φλώρους Εικαστικούς" , και με το εργαστήριο χαρακτικής  της διδάσκουσας Δήμητρα Σιατερλή Στο ΤΕΕΤ της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα, καθώς και στα projects "Μελάνι σε Χαρτί" (2014) και Meet the Artist 5 -Springtime (2015) στην Myrό Gallery της Θεσσαλονίκης, με επιμελητή τον Πάρη Καπράλο. Ασχολείται με ζωγραφική, χαρακτική , κολλάζ, φωτογραφία και βρίσκεται σε φάση έντονου πειραματισμού ως προς την εγκατάσταση.

Σχετικά με εστιατόριο Ακαδημία
Το εστιατόριο Ακαδημία ξεκίνησε την λειτουργία του τα Χριστούγεννα του 2011 και σύντομα εγκαθιδρύθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης για την ποιότητα των υλικών του, την πρωτοτυπία της δημιουργικής Ελληνικής κουζίνας του και την εξαιρετική εξυπηρέτηση των ανθρώπων του. Παράλληλα αναδείχθηκε από το ξεκίνημα της λειτουργίας του σε χώρο συνάντησης τεχνών, και αγαπημένο σημείο συνάντησης των ανθρώπων του πολιτισμού στην Θεσσαλονίκη. Οι χώροι του εστιατορίου φιλοξενούν συχνά εκθέσεις, μουσικές βραδιές, εκδηλώσεις Λόγου & Τέχνης, και άλλα συναφή δρώμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου