Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

22 Σπαρακτικές εικόνες του πλανήτη που θα σε κάνουν να ξανασκεφτείς που πετάς τα σκουπίδια σου

min petate skoupidia
Στις 22 Απριλίου του 1970, 20 εκατομμύρια Αμερικανοί βγήκαν στους δρόμους. 35 χρόνια μετά, 200 εκατομμύρια πολίτες της Γης διαδηλώνουν για τον ίδιο κοινό σκοπό. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης ζητούν να γίνει ο κόσμος μας ένα καλύτερο μέρος!


Η Παγκόσμια Ημέρα της Γης δεν είναι αργία. Είναι μια μέρα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και δράσης. Η διαρκής αύξηση του πληθυσμού προκαλεί ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση ρύπων.
Οι στατιστικές δείχνουν πως ο καθένας μας παράγει περίπου 2 κιλά απορριμμάτων καθημερινά. Κι αυτό προκαλείται μόνο από τα 7.3 δισεκατομμύρια κόσμου που ζουν στη Γη. Με αύξηση 1.1%, σε 64 χρόνια ο πληθυσμός θα έχει ξεπεράσει τα 15 δις! Με αυτούς τους ρυθμούς, ο πλανήτης μας εκπέμπει σήμα SOS. Αν δεν αντιδράσουμε θα μας πνίξουν τα σκουπίδια.
Κι αν οι αριθμοί δε σας συγκινούν, μια ματιά στις παρακάτω φωτογραφίες μόλυνσης θα σας πείσουν πως ήρθε η ώρα να αναλάβουμε δράση. Ο πλανήτης έχει την ανάγκη μας!
#1 Πλαστικός δακτύλιος έχει παγιδεύσει χελώνα, εμποδίζοντας την ανάπτυξη της.
diaforetiko.gr : environmental problems pollution 41  8801 22 Σπαρακτικές εικόνες του πλανήτη που θα σε κάνουν να ξανασκεφτείς που πετάς τα σκουπίδια σου.
#2 Αυτό το μικρό κοάλα έχασε το σπίτι του.
diaforetiko.gr : environmental problems pollution 45  880 22 Σπαρακτικές εικόνες του πλανήτη που θα σε κάνουν να ξανασκεφτείς που πετάς τα σκουπίδια σου.
#3 Πλαστικό παγιδεύει χελώνα.
diaforetiko.gr : environmental problems pollution 35  880 22 Σπαρακτικές εικόνες του πλανήτη που θα σε κάνουν να ξανασκεφτείς που πετάς τα σκουπίδια σου.
#4 Πουλί παγιδεύτηκε σε απόβλητα.
diaforetiko.gr : environmental problems pollution  880 22 Σπαρακτικές εικόνες του πλανήτη που θα σε κάνουν να ξανασκεφτείς που πετάς τα σκουπίδια σου.
#5 Κάνοντας σερφ στα μολυσμένα νερά της Ιάβα, στην Ινδονησία. Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά του κόσμου.
diaforetiko.gr : environmental problems pollution 1  880 22 Σπαρακτικές εικόνες του πλανήτη που θα σε κάνουν να ξανασκεφτείς που πετάς τα σκουπίδια σου.
#6 Ψεύτικο φόντο του Hong Kong για να φωτογραφίζονται οι τουρίστες.
diaforetiko.gr : environmental problems pollution 11  880 22 Σπαρακτικές εικόνες του πλανήτη που θα σε κάνουν να ξανασκεφτείς που πετάς τα σκουπίδια σου.
#7 Νεκρό άλμπατρος. Ο θάνατος προήλθε από κατάποση υπερβολικής ποσότητας πλαστικού στο North Pacific.
diaforetiko.gr : environmental problems pollution 9  880 22 Σπαρακτικές εικόνες του πλανήτη που θα σε κάνουν να ξανασκεφτείς που πετάς τα σκουπίδια σου.
#8 Παγιδευμένος πελεκάνος.
diaforetiko.gr : environmental problems pollution 36  880 22 Σπαρακτικές εικόνες του πλανήτη που θα σε κάνουν να ξανασκεφτείς που πετάς τα σκουπίδια σου.

#9 Κάθε πρωί αναζητά πλαστικό ώστε να το πουλήσει για 35 λεπτά το κιλό. Έτσι ελπίζει να βοηθήσει την οικογένεια του.
diaforetiko.gr : environmental problems pollution 42  880 22 Σπαρακτικές εικόνες του πλανήτη που θα σε κάνουν να ξανασκεφτείς που πετάς τα σκουπίδια σου.
#10 “Λαδωμένοι” πιγκουίνοι.
diaforetiko.gr : environmental problems pollution 44  880 22 Σπαρακτικές εικόνες του πλανήτη που θα σε κάνουν να ξανασκεφτείς που πετάς τα σκουπίδια σου.
#11 Η μύτη αυτής της φώκιας παγιδεύτηκε σε ένα πλαστικό κύπελλο.
diaforetiko.gr : environmental problems pollution 38  880 22 Σπαρακτικές εικόνες του πλανήτη που θα σε κάνουν να ξανασκεφτείς που πετάς τα σκουπίδια σου.
#12 Αυτή η φώκια δεν είναι ασφαλής ούτε στο σπίτι της!
diaforetiko.gr : BSSP Oceans 041  880 22 Σπαρακτικές εικόνες του πλανήτη που θα σε κάνουν να ξανασκεφτείς που πετάς τα σκουπίδια σου.
#13 Αγόρι κολυμπά σε μολυσμένα νερά στην Ινδία.
diaforetiko.gr : environmental problems pollution 51  880 22 Σπαρακτικές εικόνες του πλανήτη που θα σε κάνουν να ξανασκεφτείς που πετάς τα σκουπίδια σου.
#14 Αγόρι πίνει νερό από χαντάκι στην επαρχία Fuyuan.
diaforetiko.gr :  22 Σπαρακτικές εικόνες του πλανήτη που θα σε κάνουν να ξανασκεφτείς που πετάς τα σκουπίδια σου.
#15 Πουλί παγιδευμένο σε πετρελαιοκηλίδα.
diaforetiko.gr : environmental problems pollution 43  880 22 Σπαρακτικές εικόνες του πλανήτη που θα σε κάνουν να ξανασκεφτείς που πετάς τα σκουπίδια σου.
#16 Ο Ποταμός Ken στην Καλιφόρνια. “Κακοποιείται” από το 1899.
diaforetiko.gr : environmental problems pollution 3  880 22 Σπαρακτικές εικόνες του πλανήτη που θα σε κάνουν να ξανασκεφτείς που πετάς τα σκουπίδια σου.
#17 Εργάτης καθαρίζει τα νερά της λίμνης Wuhan από τα νεκρά ψάρια. 
diaforetiko.gr : environmental problems pollution 17  880 22 Σπαρακτικές εικόνες του πλανήτη που θα σε κάνουν να ξανασκεφτείς που πετάς τα σκουπίδια σου.
#18 Άποψη της πόλης του Μεξικό. Έχει 20 εκατομμύρια κατοίκους.
diaforetiko.gr : environmental problems pollution 29  880 22 Σπαρακτικές εικόνες του πλανήτη που θα σε κάνουν να ξανασκεφτείς που πετάς τα σκουπίδια σου.
#19 Κορίτσι περπατά στο νέφος του Πεκίνο. Στην πόλη, η μόλυνση είναι 40 φορές μεγαλύτερη από ότι επιτρέπει το Διεθνές Πρότυπο Ασφαλείας.
diaforetiko.gr : environmental problems pollution 13  880 22 Σπαρακτικές εικόνες του πλανήτη που θα σε κάνουν να ξανασκεφτείς που πετάς τα σκουπίδια σου.
#20 Άνδρας καθαρίζει πετρελαιοκηλίδα στο λιμάνι Dalian του Liaoning.
diaforetiko.gr :  22 Σπαρακτικές εικόνες του πλανήτη που θα σε κάνουν να ξανασκεφτείς που πετάς τα σκουπίδια σου.
#21 Παιδί κολυμπά σε μολυσμένα νερά στο Pingba.
diaforetiko.gr : environmental problems pollution 21  880 22 Σπαρακτικές εικόνες του πλανήτη που θα σε κάνουν να ξανασκεφτείς που πετάς τα σκουπίδια σου.
#22 Αγόρι κολυμπά σε νερό γεμάτο πλανγκτόν στο Qingdao, Shandong.
diaforetiko.gr : environmental problems pollution 15  880 22 Σπαρακτικές εικόνες του πλανήτη που θα σε κάνουν να ξανασκεφτείς που πετάς τα σκουπίδια σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου