Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Guy Debord / 1931-1994

Γκυ Ντεμπόρ

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ-ΙΚΑΡΟΣ ΜΠΑΜΠΑΣΑΚΗΣ

Πριν από είκοσι χρόνια ακριβώς, οι τοίχοι κάμποσων κεντρικών δρόμων της Αθήνας γέμισαν με ορισμένα συνθήματα, ανυπόγραφα, ολιγόλεκτα, σαν παράξενα χαϊκού, πολύ άμεσα, πολύ συγκινητικά, καίτοι όχι απ’ όλους κατανοητά. «Αντίο, Γκυ Ντεμπόρ», «Γκυ, ακόμη ένα λεπτό και θα είναι αύριο», «Γκυ, θα τον θυμόμαστε αυτόν τον πλανήτη», «Το μόνο μας άστρο ζει, Γκυ». Στις 30 Νοεμβρίου του 1994, μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα,

ZEUS - 3D animation από τον Κώστα Γκράτσα


Αυτό είναι ένα 3D animation βίντεο για το ελληνικό θεό που φέρει το όνομα "Δίας". Το συγκεκριμένο video είναι μία επιστημονικής φαντασίας ιδέα και εξήγηση, σχετικά με το ποιός ή τί ήταν πραγματικά! Ελπίζω να σας αρέσει η εκδοχή μου και ευχαριστώ για την προσοχή σας!

Κώστας Γκράτσας

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

DARKLAND (Μουσικοθεατρική παράσταση) -Τρέηλερ


Από τις σκιές του μιούζικαλ, του θεάτρου και του παραμυθιού, οι παρεξηγημένοι σκοτεινοί ήρωες  ζητάνε δικαίωμα στο φως.

Ανακοίνωση για το project ''Re-move(ment)'' της Σαντορίνης


Όσοι εκδηλώσατε ενδιαφέρον για το project ''Re-move(ment)'' που θα πραγματοποιηθεί στη
Σαντορίνη, μπορείτε να παραδώσετε τις προτάσεις σας αυστηρά έως τις 8/12 στην Ειρήνη Πουλιάση και Άννα-Μαρία Σαμαρά στο υπόγειο του 3ργαστηρίου. Παρακαλείστε να είναι οι προτάσεις σας εκτυπωμένες και ευπαρουσίαστες, με πλήρη στοιχειά ( ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνο) διότι θα παραδοθούν στην επιμελήτρια Μαρία Βασαριώτου.

Ευχαριστούμε,
Ομάδα Εξωστρέφειας 33ργαστηρίου

Ανακοίνωση για το βιβλίο ''Δυνητική Πραγματικότητα''


Όσοι παραγγείλατε το βιβλίο  ''Δυνητική Πραγματικότητα'', μπορείτε να το παραλάβετε από το υπόγειο του 3ργαστηρίου, από τον Χρήστο Σκούρτη.

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

30 Εικαστικές Συνομιλίες στο Goose Cafe στον Σακουλέβα/Πρόσκληση ενδιαφέροντος


        







Τριάντα εικαστικές συνομιλίες  εξελίσσονται 
κάθε δεκαπέντε μέρες στο  καφέGoose στο ποτάμι. Ο T.SEliot έλεγε ότι είχε μετρήσει τη ζωή του με κουταλιές Καφέ και δεν είναι απίθανο να το ζει κάποιος, κοιτώντας διακριτικά μικρά έργα τέχνης που αναρτώνται στον αρχιτεκτονικό διάκοσμο του αγαπημένου καφέ.

Συνομιλία 19 -Αφροδίτη Γκρίζη-Ασύνειδες αναμνήσεις.Εικαστικές Συνομιλίες στο Goose Cafe.

 Cafe Goose 2/12-16/12


Ασύνειδες αναμνήσεις

Μεταξύ χαρτιού και μεταξιού συντίθεται μία αφήγηση ελλειπτική με διείσδυση στο υποσυνείδητο. Το φως περνάει από το ημιδιάφανο μεταξωτό ύφασμα για να εξαυλώσει μορφές και γεγονότα, δηλώνοντας την ικανότητα της ανθρώπινης ύπαρξης να εξελίσσεται και να αλληλεπιδρά με το περιβάλλον. Από τη σύλληψη μέχρι το θάνατο, όλα μεταβάλλονται στον εσωτερικό και εξωτερικό κόσμο. Η εμβρυική και παιδική ηλικία είναι η αρχή των καταγραφών στο υποσυνείδητο. Κρυμμένες μνήμες και βιώματα επηρεάζουν και καθορίζουν την ανθρώπινη φύση.
Υλικά: μετάξι, χαρτί, μωρομάντηλα, μελάνι, κάρβουνο, ακρυλικά
.

Ο μυστικός δείπνος χωρίς μαθητές, η Σταύρωση χωρίς τον Ιησού κι άλλες διάσημες εικόνες, χωρίς πρωταγωνιστές


Από τη γέννηση της Αφροδίτης μέχρι την Γκουέρνικα. Δείτε πώς θα ήταν τα έργα τέχνης, χωρίς πρωταγωνιστές

Στοά Σπυρομήλιου 4η και 5η Ημέρα

Έκθεση με τίτλο «ΣΥΜΠΛΕΥΣΕΙΣ» Των Μιχάλη Αρφαρά, Kati Mahrt






Διάρκεια έκθεσης:
27.11.14 - 31.12.14

Εγκαίνια έκθεσης:
Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014, ώρα  20:00



Στις 27 Νοεμβρίου 2014, ώρα 20:00, θα εγκαινιαστεί στη Θεσσαλονίκη
στη γκαλερί «
Artis Causa», Μητροπόλεως 97, έκθεση των  καλλιτεχνών
Μιχάλη Αρφαρά και Kati Mahrt με τίτλο «ΣΥΜΠΛΕΥΣΕΙΣ».


Κυκλοφορεί το νέο βιβλίο Jackie-ing του Άρι Γεωργίου


ΕΚΔΟΣΕΙΣ-ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΣΑΙΞΠΗΡΙΚόΝ
ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ 8, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΤΗΛ. 2310-220545
 

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Η περφόρμανς του Δημήτρη Ανδρεοσόπουλου την Παρασκευή 28/11/2014 στις 12¨30 το μεσημέρι, στα κεντρικά της σχολής



Την Παρασκευή 28/11/2014 στις 12¨30  το μεσημέρι, στα κεντρικά της σχολής θα λάβει χώρα η performance«Κωλογραφία». Παρακαλείται το κοινό να αποχωρήσει από τον χώρο εφόσονπιστεύει πως θα προσβληθεί σε οποιοδήποτε  πνευματικό, σωματικό, ψυχολογικό και ηθικό επίπεδο.
Απαγορεύεται ρητά οποιαδήποτε απόπειρα βιντεοσκόπησης και όσοι επιλέξουν να παρευρεθούν κατά την διάρκεια της performanceείναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν οποιαδήποτε συσκευή βιντεοσκόπησης σε έναν υπεύθυνο που θα βρίσκεται στον χώρο. Θα σας επιστραφούν όλα μετά τη λήξη της performance.
…Άλλωστε είναι περιττό οποιοδήποτε μέσο τεχνικής ανάμνησης ή όρασης.

Έλληνες και Γερμανοί καλλιτέχνες ενάντια στη λήθη

Σε πέντε πόλεις της Ελλάδας Έλληνες και Γερμανοί καλλιτέχνες με συναυλίες και συναντήσεις προσπάθησαν να συμβάλουν στη δύσκολη κατανόηση των ελληνογερμανικών σχέσεων τον καιρό της Κατοχής.

Από τους τοίχους της Αθήνας στο πανεπιστήμιο του Αϊνστάιν

Εικονογραφίες του Έλληνα street artist Φίκου, στο πανεπιστήμιο της Ζυρίχης 


ΗΜΕΡΙΔΑ «Περί οπτικής: θεωρητικές και μουσειολογικές προσεγγίσεις»


Με αφορμή το έργο  «Bibliotheka :Oπτική ακριβείας» του Κύριλλου Σαρρή, το οποίο  παρουσιάζεται στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Θόλου 5, Πλάκα), διοργανώνεται ημερίδα το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου, με θέμα :«Περί οπτικής: θεωρητικές και μουσειολογικές προσεγγίσεις».

 Ώρα: 10:30-14:30

Λογοτεχνία, πολυφωνικότητα, μεταμυθοπλασία εκδήλωση με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Κώστα Βούλγαρη Το εμφύλιο σώμα


Ομιλητές:
Τζίνα Πολίτη
Αριστείδης Μπαλτάς
Κώστας Βούλγαρης
Θα διαβάσει η
Ρούλα Αλαβέρα
Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου, 7:30Polis art cafe
Πεσμαζόγλου 5, αίθριο της Στοάς βιβλίου
ΕΚΔΟΣΕΙΣ του ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ
Ζαλόγγου 9, Αθήνα, τηλ.:  21038 00 520

Στοά Σπυρομήλιου, Ημέρα 3η

Το υγρό όνειρο ενός μαθητευόμενου της Ιωσηφίνας Μακρή


Υπάρχει μια γλώσσα που μιλάς, χωρίς να τη φωνάζεις. Αυτή που κείτεται κάτω από την πέτσα σου και παλεύει να γίνει κατανοητή. Γι' αυτό πονάς χωρίς να ξέρεις γιατί. Γι' αυτό δεν μπορείς να το εξηγήσεις. 

Spanish Artist Reinvents Classic Paintings By Removing The Characters

All of the paintings below may seem familiar to you, but they lack a certain something… In his “Hidden spaces“ (Espacios occultos) image series, Spanish artist José Manuel Ballester removes the people from classical paintings, revealing unnoticed hidden spaces (hence the name) and objects.
Combining modern technologies with classical art, he invites viewers to look at these masterpieces from a new angle and reinterpret the stories we think we already know. The removal of people creates a different effect in each painting – in some, you can see the traces of a tragedy or the aftermath of a drama in the objects left behind, while others simply leave you wondering where everybody’s gone. Each new-found empty space is open for interpretations and discoveries.

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Πρώτη συνάντηση με θέμα το "Σημείο", Πέμπτη, 27 - 11 - 2014 ώρα 11:30, στην μεγάλη αίθουσα των θεωρητικών.



Την Πέμπτη, 27-11-2014,  θα ξεκινήσει κύκλος μαθημάτων σχετικά με την ανάλυση των  Μορφικών  Στοιχείων και την αξιοποίηση τους στην δημιουργική διαδικασία.Τα μαθήματα απευθύνονται στους φοιτητές/τριες του κύκλου του 3ργαστηρίου καθώς και σε όσους/ες από την κατεύθυνση επιθυμούν να τα παρακολουθήσουν.
Πρώτη συνάντηση με θέμα το "Σημείο"Πέμπτη, 27 - 11 - 2014 ώρα 11:30, στην μεγάλη αίθουσα των θεωρητικών.
                                                                                                   Χάρης Κοντοσφύρης - Θωμάς Ζωγράφος

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Στοά Σπυρομήλιου, Ημέρα 2η

Hello World: Εξαιρετική μικρού μήκους ταινία για ένα μέλλον όπου η ανθρώπινη μνήμη είναι αποθηκευμένη σε server [Video]

Στο κοντινό μέλλον, μια ιδιωτική εταιρεία έχει αναπτύξει ένα λειτουργικό σύστημα που υποχρεώνει τους χρήστες να αποθηκεύσουν τη μνήμη τους σε έναν server, με αποτέλεσμα να έχει τη δύναμη να διαγράψει ή να αλλοιώσει τις αναμνήσεις και την προσωπικότητα τους ανά πάσα στιγμή. Όμως, μια νεαρή γυναίκα θα προσπαθήσει να αλλάξει αυτή τη δυσοίωνη πραγματικότητα.

Art and the City, Στοά Σπηρομήλιου Αθήνα ,Ημέρα 1η

Rematerialising Culture



           Ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών λειτουργίας του, οργανώνει την πολιτιστική εκδήλωση Rematerialising Culture την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζοντας νέους εικαστικούς, αρχιτέκτονες και μουσικούς.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η προβολή νέων δημιουργών, Ελλήνων και Κυπρίων, σε μια περίοδο δύσκολη και παράλληλα προκλητική για τη νέα γενιά. Στην εκδήλωση συμμετέχουν πάνω από 30 δημιουργοί με ζωγραφική, γλυπτική, performance, video art, αρχιτεκτονικές και ηχητικές εγκαταστάσεις.

Woman Scream International Poetry Festival 2015

36 countries confirmed participation on Woman Scream 2015

Women Poets International Movement based at the Dominican Republic, announces the first list of participating countries confirmed to join Woman Scream International Poetry and Arts Festival (March 2015). Male and female poets and artists get together to raise their voices against women violence on different cultural manifestations. The Woman Scream festival is launched in November, to celebrate the anniversary of both projects, and to commemorate the Day for the Elimination of Violence against Women (Nov. 25th). WS will have a special connotation that year. It’ll be dedicated to Mirabal Sisters (The Butterflies) using the theme: “Women of Light” to honor them.

Πρόσκληση για συμμετοχή σε παρουσίαση και έκθεση "Βία κατά των γυναικών"‏




       Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών (θυμάτων βίας) του Δήμου Φλώρινας, οργανώνει έκθεση με θέμα τη Βία κατά των Γυναικών. Η βία κατά των γυναικών αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο διαδεδομένο σε όλες τις κοινωνίες, ανεξάρτητα από το επίπεδο ανάπτυξης, τον πολιτισμό ή τη θρησκεία και συναντάτε τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό χώρο. Το φαινόμενο της έμφυλης βίας συνιστά κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων , αποτελώντας απειλή για όλες τις γυναίκες, καθώς βλάπτονται σωματικά και ψυχικά, περιθωριοποιούνται και αποκλείονται κοινωνικά.

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

9η ANIMART - Βιωματικό Σχολείο Τεχνών, Μονοδένδρι (12-22/8/2015) "Aπ’ τα σπάργανα στα σάβανα" Εκδήλωση ενδιαφέροντος




Η 8η ANIMART 2014 ανήκει πια στο παρελθόν. Μέρος των δράσεων που συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός και η βίντεο κάμερα φιλοξενούνται στη Γκαλερί του παρόντος ιστοχώρου. Όλα τα άλλα έχουν γίνει μνήμη και αναμνήσεις στις καρδιές των μετεχόντων. Θερμότατες ευχαριστίες προς το Ριζάρειο Ίδρυμα για τη γενναιόδωρη ηθική και υλική υποστήριξη και της φετινής διοργάνωσης. Οι διεργασίες για την 9η ANIMART που θα πραγματοποιηθεί στο Μονοδένδρι από 12 έως 22 Ιουλίου 2015, έχουν ήδη αρχίσει. Προετοιμαστείτε να... υφάνετε τον χρόνο!

Πλήθη και Πλίνθοι (επίσκεψη και συζήτηση με την Δ1 τάξητου 1ου Δημοτικού Πτολεμαίδας) Γκαλερί 512

Ολόκληρη η συζήτηση:




Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

“Darkland”, ένα διαφορετικό, ελληνικό και παγκόσμιο μιούζικαλ


Μέσα από μια μουσικοθεατρική παράσταση οι Μιχαήλ Δουκάκης, Ευαγγελία Τσιάρα, Αναστασία Χαραλαμποπούλου (τραγούδι) και Ιωάννα Αβραάμ (πιάνο) συνδέουν το θέατρο και τα σκοτεινά παραμύθια με το τραγούδι και τον κινηματογράφο. Διδασκαλία τραγουδιών: Έλλη Πασπαλά

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση «Βγάζουμε τα πλυμένα μας στη φόρα»



Παρακαλούνται όσοι φοιτητές συμμετέχουν στο πρότζεκτ «Εικαστική Μπουγάδα» στη Θεσσαλονίκη να στείλουν μέχρι την Παρασκευή 28. 11. 2014 μια φωτογραφία του έργου τους στο παρακάτω e-mail : d.mpairaktari@hotmail.com


Διάλογοι στο ISET





Στο πλαίσιο του προγράμματος «Διάλογοι» και με αφορμή την έκθεση «Γυναίκες εικαστικοί 1960-1980. Η συμβολή τους στην ελληνική πρωτοπορία», το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης - iset σας προσκαλεί στην εκδήλωση - συζήτηση: «Ερευνώντας τη γυναικεία καλλιτεχνική δημιουργία στην Ελλάδα. Προβληματισμοί και προοπτικές της έρευνας» την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014 στις 6.30 μ.μ.

Ο Χάρης Κοντοσφύρης εξώφυλλο της ΗΧΩ ΤΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ στην καταχώρηση Ηχώ και Τέχνη σήμερα Σάββατο 22/11/ 2014


                                           
                                       




 Ακολουθεί κειμενική υποστήριξη του έργου που κοσμεί το εξώφυλλο

Αναρρ(ι)χητής

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Φεστιβάλ ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών

                                                     

Ο Δήμος Φλώρινας και το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Φλώρινας σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούν ενόψει της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014 και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014.
Η είσοδος είναι δωρεάν.
Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Βίντεο από τους χώρους SAF-SantoriniArtsFactory & τι είναι το PROJECT: «Re-move(ment)»


ΤΙΤΛΟΣPROJECT: «Re-move(ment
ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

«Re-move(ment)» &MixedMedia

Η ολοκληρωμένη παρουσίαση του «Re-move(ment)» προϋποθέτει εκθέσεις με επιλογή και δημιουργική  αξιοποίηση των mixed media. Πιο συγκεκριμένα, δεν θα αποτελείται μόνο από πινάκες, γλυπτά, φωτογραφίες, εγκαταστάσεις, αλλά και από video, sound installations, text installations, και διαδραστικά έργα που όχι μόνο θα επιτρέπουν, αλλά και θα ενισχύουν την αυθόρμητη και δημιουργική συμμετοχή του κοινού.

Φωτογραφικό υλικό απο την ομιλία του Άγγελου Αντωνόπουλου.

Φωτογραφικό υλικό απο την ομιλία του Άγγελου Αντωνόπουλου.


Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Βίντεο από την έκθεση Πλίνθοι και πλήθη- Δεσμώτες της εντροπίας

Ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή με μικρά έργα στη γκαλερί 512 στη Πτολεμαίδα

Καλείσθε, όποιος θέλει να δηλώσει συμμετοχή στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στη γκαλερί 512 στην Πτολεμαίδα την Παρασκευή 12/12  8.30μ.μ.. Δηλώνετε τα στοιχεία σας στην Άννα-Μαρία Σαμαρά στο  mail  hazel_am@windowslive.com , αναγράφοντας το όνομα,τηλέφωνο, πόσα έργα δίνετε και τιμή έργου. Το μέγεθος των έργων πρέπει να είναι maximum 40Χ50cm και επίσης να είναι υπογεγραμμένα ή να γράφετε τα στοιχεία σας στη πίσω μεριά του. Η παράδοση να γίνει μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου στο υπόγειο του 3ργαστηρίου. Για απορίες ή περαιτέρω πληροφορίες, απευθυνθείτε στον Σάββα Βουνοτρυπίδη .  Παρακαλώ,να είστε συνεπείς στις προθεσμίες.

Η Χαραμάδα και το "μικρό ΠΕΖΟ" στην Αθήνα - παρουσίαση στη Βιβλιοθήκη Βολανάκη

Εμφάνιση HaramadaOnTheRoadNovember2014-ATHENS.jpg
χαραμάδα
Το νέο περιοδικό της Χαραμάδας "μικρό ΠΕΖΟ" παρουσιάζουν ο Γιάννης Πατίλης και ο Νεκτάριος Λαμπρόπουλος την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, στις 8μμ, στη Βιβλιοθήκη Βολανάκη (Σολωμού 12 ή είσοδος από Στουρνάρα 11, Εξάρχεια).
Μαζί του διηγηματογράφοι που συμμετέχουν στο πρώτο τεύχος θα διαβάσουν αποσπάσματα.
Θα ακολουθήσει παρτάκι με τον Γιάννη Ζελιαναίο στα decks :-)

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Στιγμιότυπα από το πρότζεκτ "Δέντρα" επί της οδού Παύλου Μελά

                                            

Το 3ργαστήριο ζωγραφικής της Σχολής Καλών τεχνών Φλώρινας. το τρίτο  εργαστήριο Ζωγραφικής της Σχολής καλών τεχνών Θεσσαλονίκης    σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο Θεσσαλονίκης  συνδιαμορφώνουν το πρότζεκτ “Δέντρα” επί της οδού Παύλου Μελά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

“Νήμα Ηρός” στην γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ



Η γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ στο νέο και υπό δημιουργία χώρο (Ελ. Βενιζέλου 43) θα φιλοξενήσει για ορισμένο χρονικό διάστημα επιλεγμένες εργασίες αποφοίτων των Σχολών Καλών Τεχνών. Η Βανέσα Καραμανώλη θα παρουσιάσει την Τρίτη 18 Νοεμβρίου, στις 4 το απόγευμα την Πτυχιακή της εργασία με τίτλο ''ΝΗΜΑ ΗΡΟΣ''.
Συντονιστής καθηγητής: Χάρης Κοντοσφύρης.

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

-Σουλτάν Μερεμέτ και Βιβλιοθήκη Α.Π.Θ (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)-

Φοβερό σήμα!!!!!!!

Η Σουλτάν Μερεμέτ δίνει χείρα βοηθείας σε όσους θέλουν να δανειστούν βιβλία γνώσεως και μη, από την Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη του Α.Π.Θ !

Τροπολογία στο Τμήμα Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για τα τμήματα ειδικών μαθημάτων Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο

ΕΝΩΣΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
Παπαναστασίου 49  104 45 ΑΘΗΝΑ  Τηλ. Φαξ.: 210 8321783 / 6977904185


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

13-11-2014

Τροπολογία στο Τμήμα Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής
 για τα τμήματα ειδικών μαθημάτων Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο
Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Ιδρυτική διακήρυξη της Τριτοεργαστηριακής εικαστικής ομάδας -Σουλτάν Μερεμέτ-


Σήμερα 13 Νοεμβρίου του σωτήριου έτους 2014 ανακοινώνεται επίσημα η θέσπιση και Τσιμεντοθεμελίωση της <<Σουλτάν Μερεμέτ>> ! Μιας εικαστικής Ομάδας ή κύκλου, στα πλαίσια της νέας κυκλική οργάνωσης του 3ου 3ργαστηρίου.

Σκοπός ομάδας:
Η Πρακτική και Πνευματική (στα όρια πάντα των δυνατοτήτων σας) αντιμετώπιση εικαστικών και εξωεικαστικών ζητημάτων της σύγχρονης και μελλοντικής Ελληνικής και μη πραγματικότητας.

Περιοδικό F :Ανοιχτό κάλεσμα για Φωτογράφους και συγγραφείς άρθρων και λογοτεχνικών κειμένων


Η ομάδα σύνταξης του Περιοδικού F απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε φοιτητές ,απόφοιτους και οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο για συνεργασία στους εξής τομείς:Φωτογραφία,Συγγραφή αρθρών και λογοτεχνικών κειμένων.Λόγω της επιστημονικής/Εικαστικής θεματολογίας του περιοδικου και του αναγνωστικού κοινού στο οποίο στοχεύει, το υλικό απαιτείται να είναι υψιλού επιπέδου.Η Κατάθεση υλικού γινεται στα mail :pouliassi@hotmail.gr / hazel_am@windowslive.com.

Eθελοντική συνεργασία με το Ειδικό Σχολείο Δευτεροβάθμιας.


Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ 18-Σαμαρά Άννα-Μαρία,Τζάνη Χριστίνα, ''Παρα-φιλική Πλεκτάνη''-Εικαστικές Συνομιλίες στο Goose Cafe.

Φωτογραφίες από τα εγκαίνια της έκθεσης Πλίνθοι και πλήθη στην Gallery 512 , 11-11-14

Aνακοίνωση για την έκθεση ''Μικρές Φόρμες'' στη γκαλερί Παπατζίκου στη Βέροια


Όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στην έκθεση ''Μικρές Φόρμες'', υπενθυμίζω ότι το έργα σας δε πρέπει να ξεπερνά το μέγεθος Α4. Θα πρέπει να είναι κορνιζομένα ή με πασπαρτού ή με κάποιο τζάμακι, για να μπορούν να αναρτηθούν στον τοίχο. Η παράδοση των έργων είναι μέχρι τις 20 του Νοέμβρη στο 3ργαστήριο στο υπόγειο. Άν κάποιοι δεν προλαβαίνουν, μπορούν να αναλάβουν μόνοι τους, τη μεταφορά του έργου τους μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου στη γκαλερί. Tα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν 14 Δεκεμβρίου.

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Ανοίγοντας τα κτίρια της πόλης/Open House Thessaloniki



Όσοι από εσάς δεν είχατε την ευκαιρία να γνωρίσετε κάποιο από τα κτίρια που συμμετέχουν στο φετινό Open House Thessaloniki, μπορείτε να το κάνετε το ερχόμενο σαββατοκύριακο 14&15 Νοεμβρίου. Για τους υπόλοιπους, η ανανεωμένη λίστα των κτιρίων θα προσφέρει νέα ερεθίσματα.




O θεσμός του Open House ξεκίνησε το 1992 από το Λονδίνο και μέχρι σήμερα πραγματοποιείται σε περισσότερες από 20 πόλεις, όπως η Νέα Υόρκη, το Σικάγο, η Βαρκελώνη, η Ρώμη και η Λισαβόνα, προσελκύοντας αναρίθμητους επισκέπτες. Στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το 2012 για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, ενώ πέρυσι συμμετείχε και η Αθήνα. Η δράση διαρκεί ένα σαββατοκύριακο κάθε χρόνο, διάστημα κατά το οποίο κτίρια και χώροι, δημόσιοι ή ιδιωτικοί,  που παρουσιάζουν αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον είναι ανοικτοί στους πολίτες που παρακολουθούν δωρεάν ξεναγήσεις από ομάδες εθελοντών, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι είτε αρχιτέκτονες είτε φοιτητές αρχιτεκτονικής.