Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ 20-Χρήστος Σκούρτης, Άγονες Γραμμές- Συνομιλίες στο Goose Cafe.

Cafe Goose 16/12- 30 /12
Άγονες Γραμμές.


Πολλές είναι οι φορές που η δημιουργική σκέψη και η επιθυμία αγωνίζονται να εκφραστούν ελεύθερα και να βρουν ολοκλήρωση την ίδια ώρα που όλα όσα γύρω προκύπτουν μοιάζουν λίγα και μικρά. Το πότε, το που και το πως αυτή η «άγονη» κατάσταση θα αλλάξει είναι αδύνατον να το προκαθορίσει κάποιος. Δύσκολο είναι επίσης να προσδιοριστεί με ακρίβεια αν όλα αυτά τα κενά ανήκουν σε ένα ευρύτερο δημιουργικό πεδίο η απλά είναι ξεστρατίσματα του χρόνου. Είναι τότε που ο καλλιτέχνης σκέφτεται, γράφει, φαντάζεται, σχεδιάζει γραμμές, ζωγραφίζει, χωρίς κανένα συγκεκριμένο η ωφελιμιστικό σκοπό. Είναι ίσως απλά αυτές οι στιγμές που συντελούνται οι πιο σημαντικές και βαθιές ζυμώσεις για μια προετοιμασία που στη συνέχεια θα αξιοποιηθεί στα πραγματικά θέματα.
Το γυναικείο σώμα κυοφόρησε φόρμες σχεδίων, προσέφερε ελευθερία, οικειότητα και προσανατόλισε προς μια νέα κατεύθυνση. Έδωσε χώρο για πιο επιτελεστικές και καραμελένιες διεργασίες .

Χρήστος Σκούρτης.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, πέρασε από σχολειά, σχόλες, στρατό, ταξίδεψε στο εξωτερικό και στο εσωτερικό του και από τον Οκτώβρη του 2010 αποφάσισε να σπουδάσει Καλές και όχι μόνο Τέχνες, στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας. Τα τελευταία πέντε χρόνια εκτός από το να παρακολουθεί μαθήματα στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας έχει λάβει μέρος και σε μερικές ομαδικές εκθέσεις. Κάποιες από αυτές είναι: Το 2011 στο TAF μαζί με την ομάδα ΕνΦλω στην έκθεση « Μικροί Κήποι Ευτυχίας », το 2012 στην έκθεση « Transform-Το κουτί της Πανδώρας» στο στρατόπεδο Κόδρα, το 2013 στην Gallery, Is not Galleryστην Κύπρο στην έκθεση «Έχεις καινούργια σχέδια;» και το 2014 στο Μακεδονικό Μ.Σ.Τ. στα πλαίσια του Festival Kodra Fresh στην έκθεση «Οι Ήρωες πέθαναν. Ζήτω οι Ήρωες.»





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου