Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Ανοίγοντας τα κτίρια της πόλης/Open House Thessaloniki



Όσοι από εσάς δεν είχατε την ευκαιρία να γνωρίσετε κάποιο από τα κτίρια που συμμετέχουν στο φετινό Open House Thessaloniki, μπορείτε να το κάνετε το ερχόμενο σαββατοκύριακο 14&15 Νοεμβρίου. Για τους υπόλοιπους, η ανανεωμένη λίστα των κτιρίων θα προσφέρει νέα ερεθίσματα.




O θεσμός του Open House ξεκίνησε το 1992 από το Λονδίνο και μέχρι σήμερα πραγματοποιείται σε περισσότερες από 20 πόλεις, όπως η Νέα Υόρκη, το Σικάγο, η Βαρκελώνη, η Ρώμη και η Λισαβόνα, προσελκύοντας αναρίθμητους επισκέπτες. Στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το 2012 για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, ενώ πέρυσι συμμετείχε και η Αθήνα. Η δράση διαρκεί ένα σαββατοκύριακο κάθε χρόνο, διάστημα κατά το οποίο κτίρια και χώροι, δημόσιοι ή ιδιωτικοί,  που παρουσιάζουν αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον είναι ανοικτοί στους πολίτες που παρακολουθούν δωρεάν ξεναγήσεις από ομάδες εθελοντών, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι είτε αρχιτέκτονες είτε φοιτητές αρχιτεκτονικής. 




Στόχος της διοργάνωσης, που πέραν του εθελοντισμού υποστηρίζεται και από τις χορηγίες, ενώ οργανώνεται από τoμη-κυβερνητικό, μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Open House Greece, που ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια Open House World wide, είναι η προώθηση του πολιτισμού μέσω της γνωριμίας και της εξοικείωσης των επισκεπτών με την ιστορία της πόλης, της αρχιτεκτονικής και των σύγχρονων πρακτικών της.


Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα με τη λίστα των κτιρίων που συμμετέχουν, καθώς και τις ώρες των ξεναγήσεων και οργανώστε την προσωπική σας διαδρομή. Αφεθείτε σε μια ευχάριστη περιήγηση στην πόλη σε ένα σαββατοκύριακο διαφορετικό από κάθε άλλο και μην ξεχάσετε να φωτογραφήσετε ό,τι σας άρεσε, στα πλαίσια του διαγωνισμού φωτογραφίας που διοργανώνει η Sony, για τους επισκέπτες της δράσης.






Πηγή http://www.exostispress.gr/Article/Artstories--Open-House-Thessaloniki-2014-0#ixzz3Il4rO6QF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου