Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Πρόσκληση για συμμετοχή σε παρουσίαση και έκθεση "Βία κατά των γυναικών"‏




       Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών (θυμάτων βίας) του Δήμου Φλώρινας, οργανώνει έκθεση με θέμα τη Βία κατά των Γυναικών. Η βία κατά των γυναικών αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο διαδεδομένο σε όλες τις κοινωνίες, ανεξάρτητα από το επίπεδο ανάπτυξης, τον πολιτισμό ή τη θρησκεία και συναντάτε τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό χώρο. Το φαινόμενο της έμφυλης βίας συνιστά κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων , αποτελώντας απειλή για όλες τις γυναίκες, καθώς βλάπτονται σωματικά και ψυχικά, περιθωριοποιούνται και αποκλείονται κοινωνικά.

Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές και φοιτήτριες να συμμετάσχουν στην παρουσίαση/σεμινάριο σχετικά με την έμφυλη βία που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26/11/2014, 15:00-16:00, στην αίθουσα Μεγαλέξαντρος του ΤΕΕΤ. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί από εκπροσώπους του Κέντρου.
Στην έκθεση μπορούν να συμμετάσχουν φοιτητές, φοιτήτριες και διδάσκοντες του ΤΕΕΤ, χωρίς περιορισμό στο μέσο. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο του 2015 στη Φλώρινα. Η συμμετοχή στην παρουσίαση κρίνεται απαραίτητη για την κατανόηση του πλαισίου της έκθεσης.
Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν στην παρουσίαση.
Παρακαλούμε για την ενημέρωση των φοιτητών/τριών σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου