Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Η «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη τραγουδάει άριες

image
Οπερα-ψυχογράφημα μίας εμβληματικής λογοτεχνικής προσωπικότητας. Ανεβαίνει σε παγκόσμια πρώτη στις 19 Νοεμβρίου στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής. Ο Γιώργος Κουμεντάκης εμπνέεται από το υπέροχο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Η μουσική του Κουμεντάκη, καθώς και το λιμπρέτο του Γιάννη Σβώλου ακολουθούν βήμα-βήμα τους υπόγειους διαδρόμους και τις διακυμάνσεις του ψυχισμού της Φόνισσας.
Μεταφερόμαστε λοιπόν στη Σκιάθο. Η Χαδούλα Φραγκογιαννού, που ερμηνεύεται εναλλάξ από την Ειρήνη Τσιρακίδου και τη Τζούλια Σουγλάκου, έχει αναλώσει τη ζωή της υπηρετώντας τους άλλους. Απαυδισμένη και αντιλαμβανόμενη τη δυσμενή θέση των γυναικών σε φτωχές, αγροτικές κοινωνίες όπως η δική της, καταλήγει να πιστέψει ότι είναι αποστολή της να απαλλάξει τον κόσμο από τα κορίτσια.
Η δράση της όπερας παρακολουθεί αυτήν του μυθιστορήματος. Η σκηνοθεσία είναι του Αλέξανδρου Ευκλείδη, ενώ τη μουσική διεύθυνση αναλαμβάνει ο Βασίλης Χριστόπουλος. Συμμετέχουν επίσης, η ορχήστρα, η χορωδία και η παιδική χορωδία της ΕΛΣ.
 Info: 19, 21, 23 & 26/11, 20:00, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασσιλ. Σοφίας και Κόκκαλη 1, 2107282333, εισιτ. €20,35, 50, 65 & €12 (φοιτητ.-παιδικό)
Εδώ μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της παράστασης που σκηνοθέτησε ο Κωστής Σαμαράς: 




ΠΗΓΗ : ATHENS-VOICE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου