Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Σεμινάριο Animation (Stop Motion)


Σεμινάριο Animation (Stop Motion)

            Το 3ο εργαστήριο σε συνεργασία με το εργαστήριο πολυμέσων και την ομάδα Κύβος διοργανώνουν στις 20, 21 και 22 Οκτώβρη  ένα 3 ήμερο workoshop με θέμα τις βασικές αρχές του animation. Εισηγητής και υπεύθυνος του σεμιναρίου θα είναι ο κ. Δημήτρης Σαββαΐδης.
            Το Stop Motion είναι η τεχνική animation που χρησιμοποιούμε ανθρώπους ή αντικείμενα και φωτογραφία - φωτογραφία τα κινούμε έτσι ώστε να δημιουργήσουμε την δική μας κίνηση και ιστορία. Μαθαίνουμε τις βασικές αρχές animation σε θεωρία και μετά προχωράμε στην πράξη και στην δημιουργία mini μήκους animation films.

            Οι απαιτήσεις του σεμιναρίου σε υλικά - τεχνολογία είναι : Laptop ή PC και ξέχωρη Web cam όχι ενσωματωμένη, ένα από το καθένα, ανά ομάδα περίπου 3 με 4 άτομα.
          Το κόστος παρακολούθησης του σεμιναρίου για κάθε συμμετέχοντα θα είναι στα 2 Euro και οι ώρες θα είναι: Δευτέρα 20/10 12:00-15:00 / Τρίτη 21/10 12:00-15:00 / Τετάρτη 22/10 10:00-13:30. Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε στο mail:  okyvos@yahoo.gr . Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


            O Δημήτρης Σαββαΐδης γεννήθηκε πρωτοχρονιά του 76 στη Θεσσαλονίκη, πήγε σχολείο, σπούδασε, δούλεψε αλλά βρήκε από μικρός τα comics και το animation τα κατάλληλα μέσα για να αφηγηθεί τις ιστορίες που γράφει μιας και δεν περιορίζουν την φαντασία του δημιουργού. Όμως δεν έμεινε εκεί  πέρα από τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες ήθελε να αφήσει και το πολιτιστικό του στίγμα και ενεπλάκει στην διοργάνωση πολιτιστικών δρώμενων στην πόλη του και όχι μόνο.

Συμμετοχή σε δεκάδες Ομαδικές Εκθέσεις και Φεστιβάλ Comic, animation, εικαστικών στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

2 φορές βραβευμένος και 4 προτεινόμενος στα βραβεία COMIC DOM (Ελληνικά Βραβεία Comic) από 2005 έως σήμερα !

Έχει εκδώσει 2 άλμπουμ comics μέχρι σήμερα και η δημιουργία συνεχίζεται.

Μικρές Ιστορίες Comic έχουν εκδοθεί σε πολλά περιοδικά της Ελλάδας και εφημερίδες (ΒΑΒΕΛ, ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ, 9, ΓΑΛΕΡΑ, ΤΑ ΝΕΑ … και άλλα ).

Είχε σειρά 4 σέλιδου παιδικού comic (ανά επεισόδιο) στην παιδική αθλητική εφημερίδα SPORT DAY KIDS 2009 – 2010 συνολικής έκτασης 160 σελίδων.

Είχε σειρά μονοσέλιδου στο περιοδικό ALLO «Άστεγη Ζωή» η οποία βραβεύτηκε από τον πρόεδρο των αστέγων Ελλάδος τιμητικά και εκτέθηκε μέρος της στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό στην στάση Σύνταγμα στην Αθήνα.

Έχει δημιουργήσει 4 ταινίες μικρού μήκους animation από τις οποίες υπήρχε συμμετοχή σε φεστιβάλ εσωτερικού και εξωτερικού.

Δημιουργία Video σκηνικών για θεατρικές παραστάσεις της Θεσσαλονίκης.

Διδάσκει σενάριο και σκηνοθεσία comics και animation τα τελευταία 10 χρόνια σε σχολές της πόλης του.

Αρχησύνταξη και συνδημιουργός της τηλεοπτικής και διαδυκτιακής εκπομπής Cofix Wiggler με θέμα τα comics και το animation.   

Ιδιοκτήτης του Cofix καφέ μπαρ με θέμα τα comics με χώρο έκθεσης.
Διοργάνωση στον χώρο Cofix εκθέσεις ,παρουσιάσεις ,εκδηλώσεις για 7 συνεχόμενα χρόνια 2003 – 2010.

Συμπαραγωγή και συνδιοργάνωση των Φεστιβάλ Comics όπως «Προβλήτα 2006» ,«ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ» και άλλα.

Συνεργασίες με φορείς για εκδηλώσεις και εκθέσεις με ΦΚΘ (Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης), Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ,Animart , AnimaFest και άλλα.

Συνεργασίες με εξωτερικό όπως καλιτέχνες (Βίκτωρ Κοέν, Dorit Chrystler ,Chuck Sperry, Alexander Zograf, Matt Brooker …) και φεστιβάλ (Busho Fest, Grrr Fest …) από Σερβία μέχρι και Αμερική που ήρθαν Θεσσαλονίκη σε εκδηλώσεις και εκθέσεις.


Links:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου