Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ 17-Μαρία Καπαντζάκη, Σπουδή στην χαρακτική τέχνη-Εικαστικές Συνομιλίες στο Goose Cafe.

Cafe Goose 4/11-18/11







«Σπουδή στην χαρακτική τέχνη»

Τα έργα αποτελούνται από χαρακτικά, κυρίως μονοτυπίες, με διάφορες τεχνικές:
* χαρακτικά σε λινόλεουμ και ξύλο – υψιτυπικά
* ξηρή χάραξη, οξυγραφία, μελάνι ζάχαρη, μαλακό βερνίκι - βαθυτυπικά
* μικτές τεχνικές χάραξης
* παρεμβάσεις με μολύβι και πενάκι

Ορισμένα έργα εκτίθενται με τις μήτρες τους (τσίγκους), ώστε να γίνει κατανοητή η προέλευση του τυπώματος στο ευρύ κοινό, αλλά και διότι οι ίδιες οι μήτρες αποτελούν ένα έργο.

Το θέμα του κάθε έργου πηγάζει κυρίως από την φαντασία και ελάχιστα από φωτογραφίες. Δεν έχουν ένα κοινό θέμα και μία συνοχή. Αυτό που τα ενώνει είναι η σπουδή πάνω στην χαρακτική.

Η χαρακτική είναι μία τέχνη που απαιτεί απέραντη υπομονή και τακτικότητα, αλλά αξίζει να «παιδευτείς», διότι τα αποτελέσματά της πάντα σε ανταμείβουν. Μια τέχνη με πολλές δυνατότητες και πολλούς περιορισμούς.

Βιογραφικό
Η Μαρία Καπαντζάκη γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη τον Δεκέμβριο του 1983. Η αγάπη της για την ζωγραφική ξεκινάει από την πρώτη χρήση του μολυβιού, η οποία αγάπη την ακολουθεί σαν τη συνέχεια του εαυτού της. Ασχολείται σε βάθος με τον Χορό , το Χορωδιακό τραγούδι. Έχει λάβει μέρος σε εικαστικές εκθέσεις, όπως στην Αθήνα στο μουσείο της Εθνικής Τράπεζας, στα Εικαστικά παρ-άλογα (έκθεση ζωγραφικής με θέμα το άλογο), έκθεση εικαστικών στο Νεστόριο και στην Διεθνή Ημέρα Μουσείων σε έκθεση με θέμα «Έρωτες και άλλα φτερωτά» που έλαβε χώρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας. Συνεργάζεται από το 2011 με το εργαστήριο Χαρακτικής του τμήματος Εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών της Σχολής καλών τεχνών Φλώρινας Π.Δ.Μ που συντονίζει η Δήμητρα Σιατερλή.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου