Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

1+...3


Βλάσης Κανιάρης, Δημήτρης Λάμπρου, Ελευθερία Στόικου,
 Στρατής Ταυλαρίδης


Εγκαίνια Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014, 19.00 – 23.00


ΓΚΑΛΕΡΙ ΛΟΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ | Τσιμισκή 52, Θεσσαλονίκη
t. +30 2310 240416, e-mail: lnik@otenet.gr
Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πε., Πα.: 12.00 – 20.00 / Τε., Σα.: 12.00 -15.00

Στην έκθεση με τίτλο 1+…3 η γκαλερί Λόλα Νικολάου παρουσιάζει έργα του Βλάση Κανιάρη, καθώς και τριών ακόμη σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, των  Δημήτρη Λάμπρου, Ελευθερίας Στόικου και Στρατή Ταυλαρίδη.
Από τους κορυφαίους εκπροσώπους της «Γενιάς του '60», ο Βλάσης Κανιάρης εντόπισε το ενδιαφέρον του στην έρευνα του ρόλου της τέχνης σε σχέση με τη ζωή. Αντλώντας την έμπνευσή του από κοινωνικές και πολιτικές καταστάσεις, εγκατέλειψε  από την αρχή σχεδόν την παραδοσιακή ζωγραφική σε τελάρο και  με το δικό του προσωπικό ύφος στηρίχτηκε στα διδάγματα του Νέου Ρεαλισμού και  της Φτωχής Τέχνης.
Σαν υβριδικές μορφές που εμπεριέχουν μορφοπλαστικά και εννοιολογικά την έννοια της μεταμόρφωσης, λιγότερο ή περισσότερο τερατώδεις, ξεπηδούν οι φιγούρες από τα συγκεκριμένα σχέδια που παρουσιάζει ο Δημήτρης Λάμπρου. Το κάλεσμά τους είναι οι γραμμές, τα ίχνη, η μνήμη, που προκαλούν, υπόσχονται, παγιδεύουν. Πίσω τους ακολουθούν άλλα ίχνη, άλλες γραμμές, άλλες μνήμες-χειρονομίες.
Μια δημιουργία πάνω στη δημιουργία, η δουλειά της Ελευθερίας Στόικου. Μέσα από πολλαπλές σκιαγραφημένες φόρμες και τη σύνθεση χωρίων, λέξεων, σημείων της ποίησης, παρουσιάζεται η εξερεύνηση της ανθρώπινης διαίσθησης, των σχέσεων, του πάθους, του πόθου, της ανάμνησης, των καταστάσεων που μας διαμορφώνουν και μας οριοθετούν αναζητώντας την απάντηση. Άλλοτε διστακτικά και άλλοτε απεγνωσμένα αναζητούνται/ ψηλαφώνται/ανιχνεύονται οι πόθοι σε γραμμές σε κύκλους που ξεστρατίζουν.

Ο Στρατής Ταυλαρίδης , παίρνει αφορμή από εικόνες της καθημερινότητας οι οποίες πλέον έχουν διαφύγει της προσοχής μας και τις επαναφορτίζει με την αξία και την αίσθηση που τους αρμόζει. Στρέφει το βλέμμα μας σε αυτές τις εικόνες, παρακινώντας μας στην ουσία, να ξανά ανακαλύψουμε την ομορφιά τους Κουρτίνες που ανεμίζουν , διάτρητα πέπλα που αποκτούν διαφορετική διάσταση καθώς αποσπώνται από το φυσικό τους περιβάλλον και τοποθετούνται σε έναν εκθεσιακό χώρο .










Ώρες λειτουργίας
Τρ., Πε., Πα.: 12.00 – 20.00 / Τε., Σα.: 12.00 -15.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου