Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Σωτήρης Λιούκρας / “Λουόμενοι”


Δελτίο Τύπου
Σωτήρης Λιούκρας / “Λουόμενοι”
Εγκαίνια: Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014, ώρα 9.00 μ.μ
    Χώρος Τέχνης “Ώχρα Μπλε”  Μύρινα, Λήμνος

Ο χώρος τέχνης  «Ώχρα Μπλε»  παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής “Λουόμενοι” του Σωτήρη Λιούκρα, την Τρίτη 12 Αυγούστου 2014 και ώρα 9.00 μ.μ .


Η ιστορικός της τέχνης Ζωή Γοδόση σημειώνει: Η σειρά βασίζεται στην παρατήρηση των ανθρώπων που συνωστίζονται σε μια παραλία στη διάρκεια των 
θερινών διακοπών, που για πολλά χρόνια περνάει ο ζωγράφος στο ίδιο μέρος. Οι εικόνες που προέκυψαν είναι και αυτές ένα είδος «διακοπών» από τη δρομολογημένη πορεία της εικαστικής του αναζήτησης. Αναδύθηκαν ως αναμνήσεις των καλοκαιρινών εμπειριών μέσα από τη μαύρη επιφάνεια του πίνακα υπαινισσόμενες τη διαλεκτική σχέση ανάμεσα στο φως και τη σκιά που το καλοκαίρι φτάνει στα άκρα της. Αυτά τα δύο συστατικά δομούν τις μορφές αποκαλύπτοντας τις ιδιαιτερότητές τους, ακόμα και όταν κάποια σημεία τους μένουν σκοτεινά. Τα χρώματα έχουν την ένταση των χρωμάτων μιας καλοκαιρινής μέρας, διαβαθμίζονται όμως φτάνοντας μέχρι και στην μονοχρωματική απόδοση των μορφών. Οι λουόμενοι σχεδιάζονται αδρά αλλά και με έναν ιδιότυπο ρεαλισμό που τονίζει την ουσιαστική λεπτομέρεια, εκφράζει, σχολιάζει, ίσως και να διακωμωδεί, χωρίς όμως να εξιδανικεύει ούτε και να ωραιοποιεί.

Ο Σωτήρης Λιούκρας γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1962. Αποφοίτησε από την Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας το 1985 από το Εργαστήριο του Γιάννη Μόραλη. Ζει στη Φλώρινα και διδάσκει στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει πραγματοποιήσει οκτώ ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Φλώρινα, Γαλλία, Τουρκία, F.Y.R.O.M).






Διάρκεια έκθεσης: 12- 31 Αυγούστου 2014
Χώρος Τέχνης "Ώχρα Μπλε" , Π.Κυδά 8, 81400 Μύρινα, Λήμνος
info   T/F:+302254 026264

 http://ochrablue.blogspot.gr/,   https://www.facebook.com/OchraBlue



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου