Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Δείτε το trailer του «Exodus:Gods and Kings» του Ρίντλεϊ Σκοτ

O Ρίντλεϊ Σκοτ δεν αστειεύεται όταν μονομαχεί με το είδος του ιστορικού έπους. Στο πρώτο trailer του «Exοdus: Gods and Kings» επιστρατεύονται Κρίστιαν Μπέιλ, Τζόελ Ετζερτον, Σιγκούρνεϊ Γουίβερ και... οι 7 πληγές του Φαραώ. 



Μπορεί να στεκόμαστε καχύποπτα απέναντι στον Ρίντλεϊ Σκοτ τελευταία, καθώς, τουλάχιστον στο είδος της επιστημονικής φαντασίας, όσα υπογράφει μοιάζουν με κακέκτυπα του παλιού καλού του εαυτού. Ομως, ας μην υποτιμούμε τον σπουδαίο αυτόν σκηνοθέτη. Ανάμεσα σε κακές ή μέτριες ταινίες, έχει πετάξει κι έναν «American Gangster». Και, πάνω από όλα, όταν αναμετρήθηκε με το ανάστημα του ρωμαϊκού έπους, μας έδωσε έναν οσκαρικό «Μονομάχο» και έκανε σταρ τον Ράσελ Κρόου. Μήπως λοιπόν η είσοδός του ξανά στην πιο δημιουργική του φάση είναι η... Εξοδός του;
Το πολυαναμενόμενο ιστορικό έπος του Ρίντλεϊ Σκοτ «Exodus: Gods and Kings» είναι φυσικά η βιβλική ιστορία του Μωυσή, η οποία ξεκινά από τα χρόνια που ακόμα απολάμβανε τα πλεονεκτήματα τόσο της εβραϊκής όσο και της αιγυπτιακής ταυτότητάς του. Ηταν φίλος με τον Ραμσή, μέχρι που είδε να απειλείται η ζωή ενός Ισραηλίτη αδελφού του, και οι δυο τους μπήκαν σε μία πολεμική αναμέτρηση που συμβόλιζε το σχίσμα Αιγυπτίων και Εβραίων.


Κι εκεί που ο Σκοτ είχε ξεκινήσει την κινηματογραφική του αφήγηση με το γνωστό σήμα-κατατεθέν τρόπο (λιζα-γκεραντικές μουσικές και slow motion) πέφτουν στα κεφάλια μας χαλάζια και ακρίδες. Ενα μικρό δείγμα, ένα καταιγιστικό μοντάζ λίγων δευτερολέπτων, μας υποψιάζει ότι αυτή η «Εξοδος» θα είναι πραγματικά μεγάλη.
Εκτός από τον Μπέιλ και τον Ετζερτον, ο Σκοτ έχει συγκεντρώσει ένα εντυπωσιακό καστ: η Σιγκούρνι Γουίβερ και ο Τζον Τορτούρο θα υποδυθούν τους γονείς του Φαραώ Ραμσή, ενώ ο Ααρον Πολ, φρέσκος από την επιτυχία του «Breaking Bad», θα δοκιμάσει το ρόλο του Ιησού του Ναυή, του σκλάβου που ανέλαβε να οδηγήσει το λαό του Ισραήλ στη Γη της Επαγγελίας μετά τον Μωυσή.


Το σενάριο υπογράφει ο Στίβεν Ζέιλιαν (εξαιρετικός σεναριογράφος με βραβευμένα πρότζεκτς που κυμαίνονται από τη «Λίστα του Σίντλερ» μέχρι το «Κορίτσι με το Τατουάζ»). Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν το φθινόπωρο που μας πέρασε σε Μαρόκο, Ισπανία και τα στούντιο της Μ. Βρετανίας.
Το «Exodus: Gods and Kings» θα κάνει πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες (και είσοδο στα Οσκαρ;) στις 12 Δεκεμβρίου 2014.







Πηγή :Flix.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου